Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mely animéket nézted már meg...

Mely animéket nézted már meg legalább kétszer is és miért?

Figyelt kérdés

2022. márc. 19. 06:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

My Hero Academia:3szor néztem meg egymás után mivel ez volt a második anime amit láttam, szerintem azért mert akkor csöppentem az animék világába, meg hát ugye nagyon tetszett. És szerintem az is közrejátszott hogy az első anime amit láttam nem igazán tetszett.

Fairy tail: 2szer láttam, ez kb.úgy az 5. anime amit láttam. 2hét alatt kinéztem imádtam meg minden.Aztán nemrég néztem ki megint mert nagyon hiányoztak a karakterek meg az egész, és nem birom kivárni hogy végre kiadják a 100éves küldetés arcot.

Sk8:the infinity: 2szer egymás után, egyszerűen csak nagyon tetszett

Attack on titan: 2szer, mivel úgy gondoltam ha egybe nézem akkor jobban megértem a 4.évadot(mivel mikor elsőnek néztem még nem volt 4.évad és ugye még 2részre is osztották, így közbe kicsit felejtettem)Ez elég sokat segített a part 2-nél

Demon Slayer: 3szor, a filmet 6szor néztem meg mivel nem bírtam várni az új évadra ami most jött ki

Jujutsu Kaisen: 4szer, mert nem bírtam várni a filmre

2022. márc. 19. 11:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Hyouka

Sakurasou no Pet na Kanojo

Noragami

Mert jók.

2022. márc. 19. 11:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezüst Nyíl

Lovely Complex

Trigun

Slayers

Psycho-Pass

Tiger & Bunny

Gekkan Shoujo Nozaki-kun

Pom Poko

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Noragami

A vándorló palota

Full Metal Panic? Fumoffu

Sokat fiatalabb koromban láttam, és amikor később megnéztem még mindig vagy jól szórakoztatott, nem veszítette el a varázsát, vagy sokkal többet jelentett nekem a mostani értékrendemmel.

2022. márc. 19. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Death Note: egyik első animém volt, és szerintem egyszerűen zseniális az egész. Túl vagyok már jó pár animén, de még mindig dobogós. Legalább 5-ször megnéztem már.

Naruto: első anime, imádtam és mai napig imádom. Közel áll hozzám, plusz szerintem jó a sztori, ezért néztem meg többször.

2022. márc. 19. 14:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Given - 3- szor láttam, az egyik kedvenc BL animém

Yuri on Ice

2022. márc. 19. 18:44
 6/9 Hintalow ***** válasza:
100%

A monogtari szèriát újranèztem, amikor leszedtem 1080p-ben.

Meg asszem a GTO-t is megnèztem kètszer.

Meg mèg a Fushigi no Umi no Nadia-t is kètszer nèztem (bár először mèg 94 körül tèvèben)

2022. márc. 19. 21:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Yugioh shadow game

Angeles of Death

Blood c

Anthor

Saiki k

Attack on titan

Mert hang nékűl néztem

Saki k 3x láttam mert annyira jó volt

Silent Voice

The promis neverland

Mi a neved

Mert ójan meghajtó

Gosth Hound

Mert magyar felirattal volt majd utána lett magyar szinkronja.

2022. márc. 19. 21:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A terjedelem volt a fő tényező, ha valamit újranéztem, ez nem mellékes...

Így hát nem kifejezetten toplista és

nem kifejezetten anime ajánló, amit most összeszedek, inkább a rövidebbek toplistája tőlem, valami ilyesféle. :)

...ANIMEMOZIK és MINI SOROZATOK közül:

- Animatrix: 2x láttam minden részét, ez egy Jap-Délkorea-USA koprodukciós minisorozat, nem függenek össze a részei, 9x10 perc, alapvetően független művészfilmek.

- byousoku 5 centimeter: a világhírű Shinkai Makoto rendező alkotása, kb 4x láttam, szomorú romantikus történet, elképesztő grafikával.

- tenshi no tamago: kb 3x láttam, elvont, érdekes, mndig újabb és újabb benyomást ad, van-e sajátos hangulata.

- binchou-tan: 3x láttam, mini sori, 12x10 perces, kodomo, tehát pici gyerekeknek való elsősorban, de olyan szép a grafikája, és annyira ötletes és aranyos az egész, hogy középkorúként én magam is élvezem. Egyébként is szeretem a MOE karaktereket. Ezen felül erkölcsi értékeket is felvonultat.

- furi kuri (=FLCL), az eredeti, 2000-es, 6részes minisorozatra gondolok, elvont, szürreális humora egyedi. 2x láttam.

- Planetarian - Chiisana Hoshi no Yume: eleinte furcsa, majd meghatóvá válik, egy robot nő figurája hogy tud ilyet kiváltani... 2x láttam.

...ANIME SOROZATOK KÖZÜL:

- Accel World: az egyetlen shounen, ami eddig tetszik, 2x láttam, ötletes, hangulatos, bár NEM tartom kiemelkedő alkotásnak. A mozi változata viszont egyenesen pocsék és sablonos lett.

- Air: 3x láttam, KEY = Maeda Jun mangaka-zeneszerző egyik remekműve, slice of life, szép grafikával egy beteg kislányról.

- Angel Beats! - 2x láttam, erre nehéz szavakat találni, az egyik legzseniálisabb animesori valaha, szintén KEY alkotás.

- Anohana - nem mondanám kiemelkedőnek, viszont tetszett, így egyik alkalommal még egyszer végignéztem. Tényleg remek alkotás, ha nem is csúcs. Én szeretem, drámai.

- boku dake ga inai machi: lélektani krimi, szívszorító! 2x láttam.

- btooom! : túlélős, nem kiemelkedő, viszont elég jó, és túlélősben végül is egyedi anime, ez is rövid és érdekes. 2x láttam.

- dears: 2x láttam, aranyos, szerethető ecchi scifi vígjáték. Mitsuka-sensei mindent felülmúl, besz*rás. :D

- elfen lied: 2x láttam, drámai, véres anime, ahangualta fogott meg főleg. 16 éven felüli.

- gokukoku no brynhildr: egész jó sori, talán azért néztem meg még egyszer, mert egyik korai anime élményem, és egész érdekes, szerettem volna a kezdő animés éveimet felidézni vele

- gunslinger girl: 16 éven felüli és 2x láttam az első évadot (a másodikba belekezdtem, nem tetszik különösebben az már).

Nem szokványos téma, elmeprogramozott 8-11 év körüli kislányok hétköznapi énje (pl romantika, szülői kötődés) váltakozik avval, hogy gyilkológépekké alakították a testüket, implantációk segítségével. A transzhumanizmusra utal. Szívszorító és kontrasztos az egész, gyengébb idegzetűeknek nem annyira ajánlom, bár manapság ez nem annyira mondható talán vészesnek.

- happy sugar life: 2x láttam, na ez viszont igen elborult, yandere lányról szóló lélektani dráma, tele elmebeteg szereplőkkel -pl mazochista tanár-, szigorúan 16 év feletti erős idegzetűeknek ajánlott. Enyhén véres is. A különlegessége miatt néztem meg 2 alkalommal is és mert könnyebb érteni két nézést követően.

- kokoro connect + kokoro connect michi rancom (13+4 rész) : 2x, vagy talán 3x láttam már, kiemelkedő alkotás, lélektani dráma a felnőtté válásról, paranormális jelenségek hatására gyorsul fel a lelki érése a nagykamasz fiúknak, lányoknak. 16 év felett ajénlom, de minimum 14 év felett. Kissé nyomasztó, és elgondolkodtató slice of life.

- K-Project: nem kiemlkedő alkotás, viszont a hangulata miatt 2x megnéztem, és hát a legjobb grafikájú anime, amit valaha láttam. A mozija a folytatás, ha jól rémlik és azt is láttam 2x már.

- Mahou Shoujo MADOKA Magica: eléggé elvont lélektani-filozofikus alkotás, másodszor is nekifutottam, így már még több minden jön le belőle. Érdekes, elgondolkodtató! 16 év alatt nem igazán megy át, csak a felszíne.

- popotan: egyszerű, merengő animesorozat, furcsa módon a komor hangulata folyamatosan ecchi-vel váltakozik, alapvetően a búcsúról szól minden része, slice of life. A hangulata miatt már 2x láttam.

- satsuriku no tenshi: 2x láttam, 16 éven felül ajánlanám, erősen lélektani, enyhén véres, Dosztojevszkíj: Bűn és bűnhődésére emlékeztet. A kamaszlány idegösszeroppanástól szenved a bűntudata miatt, és a saját tudatalattija börtönében bolyong, képletesen szólva.

- serial experiment lain: igen elvont alkotás, 2x kellett megnéznem, hogy sok minden átjöjjön belőle. 16 éve felülieknek. Van egy hangulata, az biztos. És mondanivalója.

- usagi drop: egyszerű anime a gyermeknevelésről. 2x láttam, tanulságos téma, hogyan kell gyerekekkel foglalkozni és milyen nehézségek állhatnak elő. Ez a sori viszonylag realisztikus slice of life a témában, bár nyilván csak érintőlegesen, terjedelmi okokból.

2022. márc. 20. 04:04
 9/9 tenshi98 ***** válasza:
100%

Naruto: kedvenc shounen animém ezért, bár nem teljesen végig újra, de nagy részét láttam többször

Sukitte ii na yo: kedvenc romantikus animém ezért

2022. márc. 23. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!