Így, hogy felemelik majd a MondoCon jegy árát 8K körülre továbbra is járni fogsz vagy csak 1 évben 1X?
10 de pont hogy sok tini ki tudja fizetni!
az már más hogy ha nem lesz színvonalasabb akkor le írták magukat végleg!
a 8ezer még mindig nem lenne sok ha tényleg nagyon jó programok lennének! de alapból kicsit az ország mit vártatók? lehet menni németbe ahol aztán vannak programok! 35 euroért már lehet menni szombaton azaz olyan 12ezer ft kb
Amúgy itt most tényleg nem feltétlenül a 8k-ról van szó, mert tökéletesen igaza van a 9. válaszolónak, hogy igazából az csak az utolsó szög a koporsóban. Itt tényleg arról van szó, hogy programokat tekintve 10-20 év lemaradásban vannak a szervezők. Egyszerűen nem elégíti ki az igényeket a program. És akik évek óta járnak már conra, benne vannak a conos csoportban, ismerik a szervezőket, azok tudják, hogy szervezői részről nincs igény ettől többre. Ők elhiszik azt, hogy milyen király, amit csinálnak, mert hát milyen sokan kimennek... Ja, hogy találkozzanak a barátaikkal, akikkel csak ilyenkor tudnak :D egy csomó cp-s ismerősömmel beszéltünk erről, SENKI nem a programok miatt megy már, mert igazából nincs semmilyen értelmes és érdekes program. Az előadásokra is kb. csak azért szoktunk beülni, mert nincs ülőhely a Hungexpón, elfáradtunk, esetleg ősszel/tavasszal egy kicsit melegednénk is. A MondoCont évek óta az tartja fent, hogy a legnagyobb olyan rendezvény, ahol össze tudnak gyűlni a keleti kultúra iránt érdeklődők (azon belül is leginkább a cosplayerek). Lényegében megszokásból járt már ki a látogatók egy része. A kisebb áremelések nem voltak olyan problémásak, de az, hogy duplája lesz a jegyár az eddigieknek, már tényleg felhívja a figyelmet arra, hogy megéri ez majd nekem egyáltalán? A covid ráadásul egy ingyenes alternatív programot is adott: a Margitszigeten a cosplaypikniket. Az a réteg, aki tényleg a (cp-s) társaság miatt járt ki a conra, inkább elmegy majd piknikezni.
Mindenesetre az szerintem fix, hogy most nyáron nem nagyon lesz még változás, mert a szervezők komolyan nem akarják észrevenni a negatív kritikákat (könyörgöm, letiltották a hozzászólásokat a poszt alatt). Aztán meglátjuk, hogy a látogatók közül hányan lesznek, akik nemet mondanak a semmilyen programra (és kik lesznek azok, azért ha a népszerűbb magyar cp-sek azt mondják, hogy nem mennek conra, hanem piknikeznek, az sokakat el fog csábítani a conról). Meg azért tényleg ne felejtsük el azt se, hogy talán idén már tényleg jönni fog a budapesti Comic Con (bár az eddigi programtervek engem ott se győztek meg), plusz tényleg sokan vannak, akik azt mondják, hogy inkább rááldoznak plusz pénzt, de kimennek akkor Bécsbe a Comic Conra (vagy mondjuk Düsseldorfba a Dokomira, az azért tényleg egy komolyabb rendezvény már). Úgyhogy valamikor kénytelenek lesznek felismerni a szervezők, hogy valamit nem jól csinálnak, a kérdés, mennyire lesz az későn, vissza tudják-e még csábítani a korábbi látogatóikat, vagy végleg elvesztették őket.
Elég szívás, főleg a sok kiskorú miatt, akik a résztvevők elég nagy százalékát teszik ki. Otthon, a szüleiktől kunyerálják rá a pénzt szerencsétlenek, és 8000 Ft kiadás után ott tartanak, hogy nem vettek semmit. Meg ugye, utazási költség is van, valakinek borsos áron.
Én tervezek menni így is, mert jó a hangulat, be tudok szerezni olyan különleges dolgokat kézműves eladóktól, amire csak az évben ezen pár alkalommal van lehetőségem, de én is irreálisnak tartom, és nem kifejezetten etikusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!