Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Utóbbi időben megjött a...

Utóbbi időben megjött a kedvem animét nézni de depresszívebb fajtát, ajánlotok párat?

Figyelt kérdés
Ajánlotok olyan animét amiben a főhős meghal a legelején pl, esetleg romantikus animét aminek a legnagyobb része depressziós de a végén minden jó?

2022. márc. 8. 14:34
 1/10 anonim ***** válasza:
2022. márc. 8. 14:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Steins;gate

Shigatsu wa Kimi no Uso

2022. márc. 8. 16:44
 3/10 anonim ***** válasza:
69%

Slient voice - ez movie

Plastic Memories

2022. márc. 8. 20:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát ez nem annyira romantikus de viszont a főszereplő "meghal"

Tokió revengers

Jujutsu Kasein

2022. márc. 8. 22:11
 5/10 anonim ***** válasza:

Próbálok közelítőleg ilyet ajánlani, teljesen a paramétereidre

nem tudok, de egy próbát megér némelyik:

anohana: majdnem teljesen lefedi a paramétereidet, kissé depis is, romantika is, barátság is, meg is hal az elején valaki, és nagyjából feloldásra is keróül a dolog. Huszévesek akarják feléleszteni egykori, kisiskolás kori barátságukat, többnyire nyomasztó kissé. AZ EGYIKÜK MEGHAL, EZ HAMAR KIDERÜL. Az ő emléke is oka, hogy egyikük össze akarja hozni a társaságot, mintegy kibeszéléssként a lány haláláról. Az elején látja is a lány halott szellemét egyikök, a többi persze sokáig nem hisz neki, sőt, a mindennapjai része a halott lány szelleme reggeltől estig.

beastars: ez is nagyjából megfelel kitételeidnek, két évada jelent meg, összefüggő! Lélektani erősen, és drámai. A második évad végére minden tisztázódik, nagyjából feloldásra kerülnek a dolgok, eléggé nyomasztó, az elején meghal valaki, és van benne nléhány szerelmi és baráti szál. ÁLLATSZEREPLŐS, cgi 3d, de szépen csinálták meg, nem valami műanyag 3d.

orange: talán ez áll még a nagyon közel a kitételeidhez, ami eszembe jutott. Nem kifejezett romantika, inkább barátságról szól. Egy depis fiú érkezik az osztályba, majd pedig megpróbálják megmenteni. Egy kicsit időugrós is. Amolyan "halálszagú dolog visszacsinálva", hogy ködösítsek kissé.

kokoro connect (13rész) + kokoro connect michi random (4 rész speciál), összefüggenek eme részek. elég hamar nyomasztóvá válik, gondolatolvasós, testcserés, kifejezett gender bender, LÉLEKTANI, depis, főleg a speciálok depressziósak. Felnőtté válást segítik a paranormális jelenségek, mivel kontrasztos helyzeteket teremtenek, amivel ne mtudnak eleinte mit kezdeni. Kiváló alkotás!

byousoku 5 centmimeter: (világhírű) Shinkai Makoto rendezésű animeMOZI, gyönyörű grafikával. Szomorú kamasz szerelemről szól. Asszem nincs happyend.

planetarian: ennek két verziója létezik, minisoriban és animemoziban, a két verzió részben fedi egymást, én ezt ajánlom:

planetarian - chiisana hoshi no yume, ez is Shinkai Matoko rendezésű. Eleinte idegesítőnek hat, de hamar megható lesz, és szomorú, katartikus!

bokura ga ita : fogalmam sincs a végére, asszem jó hosszú, talán 20-30rész, 3., 4. résznél anno félbehagytam, mert kissé nyomasztó volt, tini srác és csajáról szól, kicsit depisnek hatott, neked meg depis kell, kezd el nézni, aztán meglátod.

angel beats: a főhős meghal a legelején, viszont ez tragikomédia. Hol szakadni lehet a nevetéstől, hol meg depis, a tragikus előző életekre emlékeznek visssza a túlvilági iskolában. KATARTIKUS A VÉGE! Hogy ez jó vég, vagy rossz, szerintem szubjektív, mindenesetre megható! Végig nagyon tetszett, kevert műfajú, lélektani, tragikomikus scifi dráma.

kuzu no honkai: nekem NEM tetszett, viszont számodra a célnak eesetleg megfelel, bár úgy rémlik, egyáltalán nem happyend. Nyomsztónak viszont nagyon nyomasztó szerelmi téma, főként szerelmi visszaélésekről szól, lélektani, viszont illúzióromboló de nagyon. Egy dolgot tudok előnyére írni: életszagú. Jó kedved viszont nem lesz tőle. Naívaknak is ajánlom előszeretettel (tanulságul).

isshuukan friends: ez se felel meg teljesen a paramétereidnek, viszont egy próbát megér. Előre szólok, az animesori befejezetlen, gondolom a mangában megy tovább. Szomorkás, aranyos anime, frusztrált helyzetről szól, bár ez nem pont romantikus, inkább fiú lány közötti barátság, pontosabban annak akadályáról szól.

Shoujo Shuumatsu Ryokou: relatív, h depis-e, inkább szomorkás. Apokaliptikus, lepusztult, magányos vikágban két 10 éves kislány bolyong a... tankjával! Igen, lánctalpas. Nem történetcentrikus, hanem hangulat anime, iyashikei műfajú. Próbál vidéám lenni az egyik, az, amelyik általában felelőtlen is. Olykor megható.

boku dake ga inai machi: krimi, és szép szomorú baráti (egy kicsit szerelmi) törtlnet kisiskolások között. Időugrós, a felnőtt pasas ugrik vissza kb tíz éves korára többször is. Sorra halnak meg gyerekek, de mindig visszaugrik az időben, amikor még élnek. Nyilván keresi, ki a gyilkos, viszont hangulatos, megható, drámai is egyúttal.

...ha csak nyomasztó kell, írhatok még:

satsuriku no tenshi: végig nagyon nyomasztó, egy idegösszeroppant kamaszlányról szól, bűn és bűnhődés, bolyong a saját tudatalattija börtönében a kaszéssal (aki szintén gyerekkori traumában szenved).

happy sugar life: iszonyú elborult, enyhén pedó huszonéves nőről szól, aki yandere, és valahogy mindeni furcsán kötődik egy pici lányhoz, van, akiről kiderül idővel, hogy rokona, stb. Itt-ott véres, kiábrándító, pszichotapa jellegű.

charlotte: befejezetlen anime (próbáld ki mangában szerintem), az elejefelé szomorú halállal lehet szembesülni. Mikor vidám, mikor kiábrándító.

no.6: a valós -szomorú- közeljövőről szól, részben jelenünkről, bár 2011-es animesori.

air: nem szerelmi történet, egy beteg, 10 év körüli kislányról szól, nem dpis, viszont nyomasztó egy kissé, egy hajléktalan mágus akad rá az utcán. Szép szomorú animesori, gyönyörű grafika.

gakkou gurashi: szerethető anime, viszont egyben nyomasztó, lélektani, túlélős, slice of life, egy zombi apokalitpikus világban. Néhány kamaszlány a túlélő.

2022. márc. 9. 02:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Watamote: lúzer kamaszcsajról szól, nem néztem még végig, nem rossz, egyébként nyomasztó a hangulta.

Ijiranaide, Nagatoro-san: lúzer kamaszfiúról szól, ez viszont inkább ecchi vígjáték -ennyiból romantikus, de inkább pikáns, kamaszlányok szuivatják szex poénokkal a csávót folyton-, ennek is a közepén tartok.

Higurashi no naku koro ni, ez az első évad, a második meg a Higurashi no naku koro ni Kai, állítólag összefügg és tisztázódik a végére, eléggé zavarosnak hat, a 9. résznél tartok, visual novell alapján 4 részenként újrajátszanak gyilkosságokat. Eléggé zavarosan írták meg, állítólag szándékosan. Nyomasztó, rejtélyes, nem éppen romantikus.

Arakawa Under the Bridge - ez talán nem lesz az eeseted ,ne mtudom, de ez kifejezetten szürreális jellegű komédia, most kezdtem, egy részt láttam, nekem eddig tetszik, kb mint a Furi kuri, őrület. :) Elelntmondásokkal teli. Egy hajléktalan multimilliomosok leszármazottja(!) mindent elkövet, h ne legyen adósa senkinek. Folyton űrlényekbe botlik, de egy emberszerű lány kéri, h szeressen belé, mert akkor nem lesz adósan a csávó. Ne keress benne értelmes, szakadtam a röhögéstől - hogy valami vidám is legyen. :P Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik, mármit nem történetileg, mert az baromság, hanem a hangulata.

2022. márc. 9. 02:27
 7/10 anonim válasza:
Ajánlom az Another-t. Picit pszichopata és elég depresszív szerintem.
2022. márc. 9. 08:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Charlottet láttam egyedül ezek közül de az olyan hogy 1 hétig nem aludtam miatta, annyira akartam még folytatni de kis pöndör 13 részbe belezsúfoltak mindent :/ Utolsó 2 részbe 1 évadot vagy 2-t belefojtottak
2022. márc. 9. 15:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Ezeken sírni fogsz:

Clannad

Plastic memories

Angel beats

Steinsgate

Shigatsu wa kimi no uso

Inuyashiki

FMA: Brotherhood

Kamisama ni natta hi

Mirai nikki

Tasogare otome x amnesia

2022. márc. 9. 16:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Clannadot láttam és igen, szívemet állította meg az az anime.. .xD
2022. márc. 9. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!