Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » A mostani szezonban 2 animében...

A mostani szezonban 2 animében is egy korábban férfi lélek utána női testbe kerül ( férfi identitás női testben), ez szerinted csak véletlen vagy a gender lobbi hatása?

Figyelt kérdés

2022. febr. 14. 17:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
A Yu Yu Hakusho-ban is volt egy transzno, az is jo regi anime. Multkor neztem hogy mi a f@sz az a jelenet mikor Yusuke odanyult neki. Mikor gyerekkent neztem akkor nem ertettem es igy nem is emlekeztem erre a jelenetre.
2022. febr. 16. 06:23
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Van a Simoun című anime, ahol mindenki lánynak születik és 17 éves korukban eldöntik, hogy férfiként vagy nőként szeretnének élni azután. 2006-os.

A Kashimashiba is a srác csajjá változik. Szintén 2006-os.

De hamár "gender lobbi" mangák közül ott van a Claudine...! ami egy transznemű fiúról szól és 1978-as.

2022. febr. 16. 07:57
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

(#12-es vagyok)

Meg egyébként Japánban van csak női (Takarazuka Revue ~100 éves múlt) és csak férfi (Kabuki 1629 óta csak férfi) színház is, szóval ahol a férfiakat is nők/nőket is férfiak játszanak.

Ebben nyilván nincs semmi test/nem váltás, de ez nem megszokott manapság (és a csak női színház meg soha nem is volt általános) és erre egyértelműen nem volt hatással a "gender lobbi", bár egyes ismerőseim ebbe is próbálják belemagyarázni. (Meg a Takarazukába a feminizmust is)

A bifauxnen(helyes, női, "hercegekre" hasonlító) karakterek kialakulásában például szerepet játszhatott a Takarazuka. (Pl. Asaka Rei-Oniisama e... (Manga '70-es évek, anime '90-es évek, a karakter kifejezetten pasinak néz ki) pont Takarazuka dalokat gitározik, és ha jól emlékszem Lady Oscar-Versailles no Bara (szintén '70-es évek) is az alapján ihletődött, bár ebben nem vagyok biztos)

2022. febr. 16. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!