Melyek azok a rövid, de nagyon jó animék, amelyeket érdemes megnézni?
mi legyen rövid? már mint nem a normál ~24 perc/epizód?
Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken
Ore, Tsushima
Bessatsu Olympia Kyklos
Plastic Neesan (sok helyen egyben van az egész téve, de amúgy rövid 12 részes)
Aho-Girl
Mangaka-san to Assistant-san to
- Boku Dake ga Inai Machi (egyik legnagyobb kedvencem. Időutazós, dráma, intelligens krimi. 12 rész, minden másodperce, és a zenéje arany)
- Angel Beats (ez tip mix, vagy imádod, vagy utálod, legalábbis más példával még nem találkoztam. A nagyon mély története, megrázó végkifejlete és a hangulata miatt imádom, de teljesen meg tudom érteni azokat is, akik utálják: a humora, a stílusa és a történetvezetésére nem mindenki vevő, nagyon olyan hangulatban kell lennie az embernek. Nekem viszont az egyik nagy kedvencem, ajánlom. Túlvilág, harcok, meg nagyon-nagyon sok dráma, 13 rész)
- Charlotte (szupererős, iskolai történet, kezdetben shounenesebb, egyszerűbb, a második fele viszont egyértelműen seinen. Nagyszerű karakterek és hangulat, és történet. Nagyon egyedien kezeli a különleges képességeket. A vége nagyszerű lenne, de kissé összecsapott. Én nagyon kedvelem. 13 epizód ez is)
- Another (a kedvenc horror animém. Véresnek véres, annyira nem ijesztő, viszont a története és a karakterei miatt szerintem borzasztóan megéri megnézni. Én csak dicsérni tudom, holott megvannak persze a maga hibái. 12 rész)
- 91 days (zseniálisan megírt maffiasztori. Elég ennyit elmondani róla, pontosan tudod, hogy meg akarod-e nézni. Ha szeretted a Keresztapát, ezt is imádni fogod. Ha az nem ragadott meg, ez sem fog. 12 rész)
- Bunny Girl Senpai (egyik kedvencem, bár lehet ezen egy újranézés változtatna. Mindenesetre az animét és a regényt is imádom. Romantikus, fantasy, thriller, intelligens, komoly mégis, ha kell humoros. Elég komoly dolgokra hívja fel a figyelmet. 13 rész+movie)
- Rurouni Kenshin: Tsuiokuhen (4 részes OVA, a Rurouni Kenshin anime előzménye, de nem kell ismerni a főszálat hozzá. A sima anime elég gyenge (én a mangát és a filmet imádom), az OVA viszont nagyszerű. Történelmi, romantikus, dráma)
- Plastic Memories (13 rész, romantikus, sci-fi, dráma. Az eleje nagyon gyenge, a vége zseniális.)
Asura - 1 rész × 75 perc
Tokiói Keresztapák - 1 rész × 92 perc
Memories - 3 rész × 37 perc
Inuyashiki - 11 rész × 22 perc
Devil's Line - 12 rész × 24 perc
Death Parade - 12 rész × 25 perc
Level E - 13 rész
Petshop of horrors 4 rész
Ha szereted a nagyon retro japán horror storykat Sekai no yami zukan pár perc 1 epizód 13 részes
Ghost hound
Kakegurui
Silent Voice
Dr.stone
Jujutsu Kasein
Angeles of Death
6
A The Promised Neverland 2 évad (mondjuk a 2.-ról jobb nem beszélni...) és 23 rész, szóval az nem valami rövid.
Nem tudom mit értesz rövid alatt, de itt van pár:
-Vanitas no Carte
-Tokyo Revengers
-Sk8 the Infinity
-Given (Bl!)
-Jujutsu Kaisen
-Death Note
-Heaven Official's Blessing
-Death Parade
-Banana Fish
-Angels of death
-Vampire Knight
-The Millionaire Detective Balance: Unlimited
-Kakegurui
-Moriarty the Patriot
-Demon Slayer
A romantikus animék rövidek általában, pl Say I Love You, My Little Monster, Ao Haru Ride, stb.
Ami rövid és nem romantikus: Demon Slayer, Sk8 The Infinity, Angels Of Death, Kakegurui
Nekem ezek jutnak eszembe:
Tokyo revengers, Maou gakuin no futekigousha, Ijandere nagataro san, Vinland saga, Hamefura
Ezek 12-24 epizodosak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!