Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Az animékben elhangzó dialógus...

Az animékben elhangzó dialógusok mennyire hasonlítanak a japán köznyelvre?

Figyelt kérdés

A japánok a hétköznapokban is olyan szavakat használnak, mint az animékben?

Szeretnék megtanulni japánul.

2021. dec. 10. 13:46
 1/8 anonim ***** válasza:
57%
Animétől függ. Az animékben inkább sokkal lazább szerkezeteket használnak. A japánok meg inkább tisztelet tudóbbak és visszafogottabbak.
2021. dec. 10. 13:57
 2/8 anonim ***** válasza:
11%
az animék tele vannak japánosan kiejtett angol szavakkal.
2021. dec. 10. 14:57
 3/8 anonim ***** válasza:
42%
Kb. úgy lehetne leírni, mint nàlunk a régi tisztelettudó magázódàst összehasonlítva a szeva teső, mi a pàlya stílussal. Bát ez így túl sarkított. A japánok tisztelettudó nép nem úgy, mint az amerikát utánzó egyelőre többségben feherek lakta orszàgok.
2021. dec. 10. 15:39
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Amennyire egy amerikai rajzfilmben elhangzó dialógusok a valódi amerikai köznyelvre.

Ugyanaz a nyelv, de színpadias. Az animenézés jó eszköz gyakorlásra, szókincs, nyelvtan, kiejtés, hallott szövegértés, de nem szabad figyelmen kívül hagynod, hogy a stílust azért nem szabad felvenni.

2021. dec. 10. 16:27
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

1 nagy marhaságot beszélsz! Valószínűleg sosem hallottál japánt beszélni… meg hallgathatnál mert nem ártana

3-as te se menj át hilyesegekbe! Nem tisztelet tudo hanem formai én nagyon sok ott is a bunkó tiszteletlen…! És a nyelvük semmi köze a régies magyarnak… minden nyelvben van formai és köznyelv!

Kérdező a valóság az hogy az animekben egy nagyon tiszta és irodalmi japánt használnak!

A valos élet beszed sokkal csúnyább

íze íze íze sok benne a tő mondat még a legjobb seiyuuk is így beszélnek ha formai ha nem formai az adott stilus ahogy beszélnek eléggé tő mondatokban lazábban beszélnek a valóságban!

Sőt sokszor keverik a formai és nem formai verziót

[link]

Ő itt amamiya sora - Aqua komosuba és akame ga kill akame stb

2021. dec. 11. 00:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nyugodtan nézz animét tanulás céljából, a használt szókincs ugyanaz, a stílus kicsit eltérő, de nagyon izgalmas, szerintem megéri abba is belelátni, hogy milyen nyelvi elemekkel lehet az adott stílust elérni, pl. egy szőkehajú nemesnek rajzolt karakter stílusa általában meg van adva, különböző szavak, mint pl. ごきげんよう, a mondat végére わ, mindig tiszteleti szerkezet stb., Míg egy yakuza, vagy egy yankee mindig leharapja a szóvégeket, rövidít, mondatvégen ぞ, és a legtöbb karaktertípusnak így meg van adva. Attól pedig, hogy te ezt hallgatot, nézed, nem fogsz automatikusan így beszélni, hiába állítják így sokan. Plusz animékben még előjöhet olyan szókincs, amit máshol soha az életben nem látnál, mint nekem mikor az Attack on Titant néztem, egy csomó katonais szókincs, amiket nem olvastam volna máshol, mert olvasni nem nagyon olvasok ilyeneket. Szerintem az animéknek csak pozitív oldala van nyelvtanulás szempontjából, és ha eljutsz arra a szintre, akkor úgy is tudni fogod, hogy mikor milyen stílus használatos.
2021. dec. 11. 09:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. dec. 11. 14:31
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Hu de le lettem pontozva 😂😂

Talán nem ártana meg nézni a japan köznyelvet ha már ez volt a kérdés azt akkor tudná az a pár ember hogy mekkora hülyeséget is mondott…

[link]

A videó elején a srac amikor nekünk beszél akkor eléggé formálisan viszont mikor az bérekkel beszél akkor már sokkal könnyebben beszél viszont itt is az van hogy sokszor keverik a formális és nem formális beszédet egyfajta könnyebbséggel

2021. dec. 11. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!