Az anime sorozatokban, vagy olyan rajzfilm sorozatokban, amik kapcsolódnak az mit jelent, ha egy karakter (általában negatív karakter) szemében megcsillan a fény?
Kiskoromban néztem a grimm legszebb meséi anime változatát, aztán olyan rajzfilm sorozatokat is, amiknek "az ereiben anime vér csörgedezett" (egyik ilyen például a Nils Holgerson csodálatos utazása volt)
A klasszikus grafikai elemek mellet (karakterábrázolás, a szemek jellegzetes ábrázolása) ez egy olyan dolog volt, amit viszont nem tudtam egyértelműen megmagyarázni
Hogy éppen valami rosszat forral a főhős(ök) ellen.
A Nils Holgersson amúgy pont anime.
több dolgot is jelent! függetlenül hogy most negatív vagy pozitív de általában mindig egy adott drámai pillanathoz van köze!
a fény a szemben egy kihangsúlyozás pl
death note-ban kira és L kira-piros L-kék fényt áraszt ez csak egy kiemelés igazából nem történik meg de mindig egy adott drámai pillanatot hangsólyoz ki!
persze jelenthet olyant is hogy a lélek tükre! a haldokló karaktereknél a szem eléggé szürkés mármint semmi fény effekt nincs míg az élőknél a fény issza van tükröződve megint jó példa death note
ja igen pl a reményt vesztett karaktereknél is ilyen "üres" fénynélküli a szem vagy akik nem uruk önmaguknak!
+ annyi még hogy ahogy mondtam drámai pillanat ; amikor az adott karakter egy magasztos cselekedetet tesz
De megint csak ez ténylegesen egy drámai fokozás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!