Most főleg a banana fishről, meg a yuri on ice-ról lesz szó MAL-on. Szóval amikor láttam őket (megjelenésükkor), mindkettő beletartozott a shounen ai genre-be. Most viszont kivették ebből a kategóriából. Eléggé meglepődtem ezen, ti tudtok róla valamit, hogy mi miatt kerültek ki? Szerintem semmivel sem másabb, mint mondjuk egy given, ezért se nagyon értem :D
Mivel egyik sem shonen-ai. Mindkét animénél a két főszereplő között mély bromance van, de nem szerelem. A YOI-nál még be lehet magyarázni a shonen-ai szálat, ha nagyon akarja az ember. A Banana Fish esetében egyértelmű, hogy Eiji és Ash nagyon mély barátságot ápolnak, lélektársak, de nem szerelmesek.
A Given egyértelműen shonen-ai, ott ki is van mondva, mutatva a karakterek között a szerelmi kapcsolat.
2021. szept. 7. 18:33
2/8 anonim válasza:
A MAL mindig is kivételezett a lányokat célzó fan-service-szel. Az Free!-re sem nyomták rá az ecchi tagot, pedig hasonló tartalmú lányokról szóló sorozatra előbb rányomják, mint a sportot.
2021. szept. 7. 18:34
3/8 anonim válasza:
A Free sem ecchi, hanem sportanime. Attól, mert félmeztelen pasik vannak benne (úszásról szól az anime ugye), még nem lesz ecchi.
2021. szept. 7. 18:35
4/8 anonim válasza:
#1, a Banana Fish se bromance, nem hogy a YOI. A YOI hogy lenne bromance, mikor csókolóztak, nem hivatalosan de megkérték egymás kezét aztán később hivatalossá tették, stb? Az egész anime tiszta fruity, köze nincs a bromancehez. A Banana Fishben meg pont hogy az egyértelmű hogy Ash szerelmes Eijibe, annyira közel senkit nem engedett még magához mint őt, rá nem mérges olyanokért amiért mást már szétvert volna, sokkal védelmezőbb vele szemben mint bárki mással, és egy csomó olyan veszélyes dologba belement miatta és a biztonságáért amibe másért nem ment volna bele. Bromance max Shorter és Ash között volt, Eijivel szerelmesek voltak. Azért nem volt közöttük szexuális kapcsolat, mert Asht annyiszor erőszakolták meg hogy undorodott a szextől. De ez nem jelenti azt hogy nem voltak szerelmesek egymásba, és ez egyértelműen átjön az animéből.
2021. szept. 7. 18:44
5/8 anonim válasza:
3-mas vagyok. Nem értem, miért lettem 0-ra pontozva, de mindegy. A Free igenis sportanime, nem ecchi. Az ecchi amúgy is pasi műfaj.
2021. szept. 7. 19:49
6/8 anonim válasza:
5, igazad van. Azt se tudjàk sokan mit takar egy- egy műfaj.
2021. szept. 7. 19:53
7/8 anonim válasza:
Ecchi: anime vagy manga enyhén szexuális, erotikus tartalommal. A szó eredeti jelentése illetlen, buja. Nem nyílt szexualitásról van itt szó, mint a hentai esetében, inkább a humoros, gyakran félreérthető jelenetek állnak a központban. Pl. kivillanó bugyik, melltartók.
A szó a hentai kezdőbetűjének, a H-nak az angol kiejtéséből származik, annak japánosan leírt változata. A japán fiatalok az 1950-es években kezdték el használni ezt a kifejezést, akkor még a hentai szinonímájaként, önálló jelentését később nyerte el. Kifejlődését az is elősegítette, hogy a háború utáni időszakban a nemi szervek konkrét ábrázolását obszcénnek nyilvánították és törvényileg cenzúrázták
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!