Muszáj 18 életévet betölteni mangák/manhwák fordításához, ha igen miért?
Sziasztok!
Olyan három-négy hónapja elkezdtem fordítani mangákat (nem annyira komolyan, de jelenleg tanulom), és csatlakoznék fordítókhoz is, viszont az életkorommal baj van. Sokkal érettebb vagyok (külső belső), viszont tudom hogy senki sem venne komolyan, meg a 18 életévet is be kell tölteni. Az angol tudásommal sincs semmi baj, de a magyar egy kicsit jobban megy, szerkeszteni imádok, és tehetségem is van hozzá.
Ez előírás egy fordítói közösségben, hogy elmúlj 18, vagy te vetted ezt valahonnan? Hogy ellenőrizhetnék egyáltalán? Elég életszerűtlen a dolog, főleg hogy meg kellene becsülni azt, aki a nyelvtudását és szabadidejét arra fordítja önkéntesen és nonprofit alapon, hogy másoknak segítsen.
Nyilván más dolog, ha ki akarják szűrni az életkorból adódóan és feltehetően kellő nyelvtudás és szókincs nélküli 12 éves gyerekeket. De nem tudom elképzelni, ha te odaállsz egy nem kifogásolható minőségi referencia munkával, hogy erre vagy képes, akkor majd elküldenek.
Szia, köszi a válaszod.
Sok fordítói oldalnál láttam feltételeknél hogy minimum 17-18 évesnek kell lenni, igazából ezért kérdezem.
3-mas, sokan munka és suli mellett fordítanak. A fanfordítóknak ez egy hobbi, amit a szabadidejükben végeznek.
Én úgy gondolom, az esetleges korhatáros dolgok van minimum korhatár a csapatoknál. Meg azért egy 17-18 éves magyar szókincse és idegennyelv tudása jobb, mint egy 11-12 évesé. Jórészt a BL-fordítócsapatoknál van korhatár, de ott ez érthető szerintem a műfajból fakadóan.
A korhatár általában azért van, hogy ne szökjön neki minden 15 éves a "nagy" angol tudásával fordítgatni egy komoly csapatban.
Kérj egy próba fejezetet, azzal bizonyítod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!