1/5 anonim válasza:
Nekem kimondottan tetszenek az ázsiai nyelvek. A japánnak szerintem nagyon dallamos, aranyos hangzása van. Tetszik, hogy sok benne a magánhangzó, nem olyan durva mint egy lengyel vagy német. A jövőben mindenképp szeretnék japánt vagy kínait tanulni :)
2/5 anonim válasza:
Maga a nyelv szép, a japán szinkron sokszor idegesítő. Fejhangon visító elvileg középkorú nő adja az elvileg tinilányok hangják, férfihang pedig szinte csak kétféle van, a mélyhangú kövér/gonosz és a "nagyon menő hangú" egyéb karakterek hangja.
Persze egy cseh vagy egy brazil szinkronnál jobbak.
3/5 anonim válasza:
Elég szép nyelv, de azért messze nem a legszebb. Jobban tetszik, sokkal kellemesebb hangzású nyelvnek tartom, mint az újlatin, német, szláv nyelveket, és a többi ázsiai nyelv közül is kiemelkedik. De a magyar, finn, angol, baszk, latin, görög, kelta nyelveket sokkal nagyobbra tartom a japánnál minden téren.
4/5 anonim válasza:
A Japán az egyik legszebb nyelv amit valaha hallottam. (Természetesen a Magyar, Orosz, Francia se marad ki a legszebbek listájáról nálam.)
5/5 anonim válasza:
Az egyetlen nyelv, amit azért tanulok, mert szeretem, és nem azért, mert kell. Az ázsiai nyelvek közül egyébként az egyik legkönyebb is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!