Melyek szerintetek a legikonikusabb japán mangák, animék?
12, nekem is szemet szúrt, a kedves kommentelő szerint kizárólag férfiak alkotják az animés közösséget..
A Sailor Moont nyugodtan fel lehet venni a világszerte ismert, ikonikus nagy nevek közé, mert műfajt teremtett és mindenki ismeri.
A legikonikusabbak szerintem:
- Tetsuwan Atom
- Jungle Taitei
- Ginga Eiyuu Densetsu
- Uchuu Senkan Yamato
- Ginga Tetsudou 999
- esetleg az Akira
Ezeken keresztül csodálkozott rá / szerette meg a nyugati közönség a műfajra, ezeken keresztül nőtt túl a dolog japán határain, nekem ezt jelenti az ikonikus.
A többi itt felsorolt inkább "híres" vagy "sikeres" de addigra mindenki aki fogékony volt rá, megismerkedett a műfajjal. (az adott korban persze)
Ááá, a Robotech-et ne, az egy atomgáz megoldás 3 különböző anime összevagdosásából (bár tény és való, hogy az is hozzájárult a műfajhoz, főleg amerikában)
Az ismert/nem ismert meg persze korfüggő, én itt a 40 kapujában valami 25 év animenézéssel értelemszerűen mást gondolok alapnak mint egy generációval fiatalabb valaki :)
16-os, üdv a klubban! Én sem a 20+-os generáció vagyok és jó 30+ éve animézek, még ha sokáig nem is tudtam róla. Panda maci kalandjai volt az első animém olyan 3-4 évesen. Meg ilyenek, mint a Kalán néni, Nils Holgersson, Vadhattyúk, Odin (amit anyum nem szeretett, mert szerinte nincs normális vége), Voltron első movie, Az univerzum védői (amiről csak pár éve tudtam meg, hogy amúgy dél-koreai XD), Kimba és hasonlók. Meg még olyanok, amik nem jutnak eszembe. XD
VHS-en egy rakás minden megvolt tékából kihozott másolt kazin vagy tévéből felvéve. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!