Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Melyek szerintetek a legikonik...

Melyek szerintetek a legikonikusabb japán mangák, animék?

Figyelt kérdés
Amik az egész műfajra nézve rendkívül maradandó és meghatározó darabokká váltak az évek során?

2021. júl. 26. 16:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%
Szentjánosbogarak sírja, Chihiro szellemországban, Vándorló palota, Totoro: A varázserdő titka
2021. júl. 26. 23:00
 12/17 anonim ***** válasza:
85%
7-es, szóval a lányok nem tartoznak az animés közösséghez... Oké, most csak az animések kb. felét haragítottad magadra.
2021. júl. 27. 06:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

12, nekem is szemet szúrt, a kedves kommentelő szerint kizárólag férfiak alkotják az animés közösséget..

A Sailor Moont nyugodtan fel lehet venni a világszerte ismert, ikonikus nagy nevek közé, mert műfajt teremtett és mindenki ismeri.

2021. júl. 27. 07:46
 14/17 Hintalow ***** válasza:
84%

A legikonikusabbak szerintem:

- Tetsuwan Atom

- Jungle Taitei

- Ginga Eiyuu Densetsu

- Uchuu Senkan Yamato

- Ginga Tetsudou 999

- esetleg az Akira

Ezeken keresztül csodálkozott rá / szerette meg a nyugati közönség a műfajra, ezeken keresztül nőtt túl a dolog japán határain, nekem ezt jelenti az ikonikus.

A többi itt felsorolt inkább "híres" vagy "sikeres" de addigra mindenki aki fogékony volt rá, megismerkedett a műfajjal. (az adott korban persze)

2021. júl. 27. 08:21
 15/17 anonim ***** válasza:
14-es, részben egyetértek. De pl. az Astro Boy-ra is igaz, hogy az adott korban ismerkedtek meg vele az emberek. Az is igaz, Osamu Tezuka-sensei úttörő volt. De pl. hozzánk maximum a Jungel Taitei jutott el Kimba a fehér oroszlán címmel. Meg a 2000-res évek elején az Akira. A többi a magyaroknak nagyrészt ismeretlen. Világszerte mondjuk híresek, de itthon mutass nekem olyat, aki ma ismeri mondjuk a Galaxy Express 999-et, amiből egy pár részes VHS jelent csak meg idehaza valamikor. Ennyi erővel a Robotech is a listán lehetne.
2021. júl. 27. 08:46
 16/17 Hintalow ***** válasza:

Ááá, a Robotech-et ne, az egy atomgáz megoldás 3 különböző anime összevagdosásából (bár tény és való, hogy az is hozzájárult a műfajhoz, főleg amerikában)

Az ismert/nem ismert meg persze korfüggő, én itt a 40 kapujában valami 25 év animenézéssel értelemszerűen mást gondolok alapnak mint egy generációval fiatalabb valaki :)

2021. júl. 27. 10:10
 17/17 anonim ***** válasza:

16-os, üdv a klubban! Én sem a 20+-os generáció vagyok és jó 30+ éve animézek, még ha sokáig nem is tudtam róla. Panda maci kalandjai volt az első animém olyan 3-4 évesen. Meg ilyenek, mint a Kalán néni, Nils Holgersson, Vadhattyúk, Odin (amit anyum nem szeretett, mert szerinte nincs normális vége), Voltron első movie, Az univerzum védői (amiről csak pár éve tudtam meg, hogy amúgy dél-koreai XD), Kimba és hasonlók. Meg még olyanok, amik nem jutnak eszembe. XD

VHS-en egy rakás minden megvolt tékából kihozott másolt kazin vagy tévéből felvéve. XD

2021. júl. 27. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!