Honnan tudhatom egy animéről hogy mennyire sikeres és így várható a folytatás?
#10. Biztos hogy reklámozza…
De ha csak ennyi lenne a cél és semmi más, akkor az sem lenne baj, hogyha közben erősen veszteséges.
Én meg azt gondolom, hogyha már van, akkor törekednek arra is, hogy maga az anime is anyagi siker legyen…
Illetve ahhoz, hogy igaz legyen amit írsz csak is kizárólag olyan felállás létezne amelyekre már fentebb rákérdeztem: 1. Hogy a kiadó maga rendelkezik a stúdióval és így készítenek egy animét, 2. “felbérelnek egy stúdiót hogy készítsen animét a mangából”…
De szerintem van olyan eset is, amikor egy stúdió megvásárolja a manga “megfilmesítési” jogát… Amivel a manga kiadó jól jár, mert marketinget is kap, meg egy egyszeri összeget.
De ha egy harmadik fél kiadott a jogokért pénzt, azt egészen biztos, hogy befektetési szándékkal tette.
Vagyis alapvetés hogy annak az animének többet kell hoznia majd a konyhára mint amennyiért megvették a megfilmesítési jogokat.
Persze utóbbira megfelelő magyarázat, hogy ilyen egészen egyszerűen nincs… Ha nincs.
Nem tudom, hogy szokott e lenni ilyen, de az első kommentemben is erre próbáltam rákérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!