Ha még életemben egyetlen animét sem láttam, és az sem biztos, hogy nagyon rá fogok kapni, akkor mégis melyiket nézzem meg legelőször (hogy legalább egy alapművet ismerjek)?
amit ajánlok elsőknek
akatsuki no yona akció fantasy
dusk maiden horror misztikus dráma
re zero kara hajimeru isekai seikatsu dráma fantasy akció (valamint isekai ami azt jelenti hogy a főszereplő átkerül egy másik világba ami általában középkori mágia világ)
shingeki no bahamut
vinland saga
konosuba
akció fantasy
naruto 220+500 rész
fullmetal alchemist (2 verziója van) 60 körül
bleach 260 rész
one piece 1000 rész
boku no hero academia 60 körül még megy
tokyou ghoul 36 körül
attack on titan 60 körül
overlord 36
rising of the shield hero 24
shingeki no bahamut 48 körül
vinland saga 24
nanatsu no taizai 90 körül
jojo széria (phantom blood, battle tendence, stardust crusaders, diamond unbrekable, golden wind) 140 körül? de mindegyikben más szerepel de átfedés van mivel a következő generáció van benne mondhatni az egész 1 vérvonal
berserk ez már akció dark fantasy (a 3 movie aztán a 2 évedos sorozat) de ez az egyik legjobb történetű
fate sorozat (csak írd be ide hogy fate és le van írva hogy hogyan kell nézni)
black clover 100+ de 200 alatt
bungou stray dogs
demon slayer
baki
enen no shobutai
dororo dark fantasy megint
claymore megint dark fantasy
magi
akame ga kill dark fantasy
noragami
blue exorcist
dráma fantasy
dr. stone legjobb tudományos részben scifi
re zero van benne sok akció azért de nem ez a lényeg
stain gate scifi megint de ez full scifi
shokugeki no soma főzős anime viszont qurva jó
death note
akatsuki no yona
beastars erős idegekkel... de nagyon jó
humor
konosuba
one punch man (ez egy parodia de nagyon erős storyja van neki és sokszor drámai azért is parodia mert van benne egy nagyon erős szereplő aki szinte legyőzhetetlen)
Első animéim közt volt az Elfen Lied, annyira elment utána a kedvem, hogy pár hónapig meg sem nyitottam újat, szerintem bármit, csak azt ne!
Ezt tényleg nem lehet amúgy így megmondani, én az unokatesómnak egyszer említettem, hogy nagyon szeretem az Inuyashát, és ő is megnézte első animeként, imádta, de el tudom képzelni, hogy más unalmasnak találná, szóval a kedvelt könyv, film műfajaidból indulj ki, aztán nézz előzeteseket, hogy hol tetszik a hangulat, grafika, és az alapján válassz. Egyébként eltekintve a hypetól, szerintem az Attack on Titan jó választás lehet, mert érdekes, kidolgozott története van, a zenék meg tökéletessé teszik a hangulatot, figyelemfelkeltésképp én azt ajánlom
De a Kérdező még mindig nem mondta el, hogy mi érdekelne, azon kívül, hogy anime.
De akkor ajánlom neki az Animeaddicts fórumát, ott azért hardcore-abb animések vannak, lehet ők még ezeknél is ütősebbet tudnak majd ajánlani elsőnek. Csak nekik már tényleg legyenek támpontjaik 😆
Előző, és ha besz@p egy véres animét elsőre, ami -mondjuk alkatánál fogva- kiábrándítaná, és esetleg túláltalánosítaná? Nem beszélve a japánoknál gyakori tabu témákról és extremitástól, homo, leszbi, loli, gore, guro... Van, aki egy könnyed ecchi-shounen-ai-tól is kiakad. És szerinted a yaoi is mehet elsőre, ha bármi mehet számára...?
Úgy vélem, elsőre fontos, hogy kikerülje ezeket egy kezdő. Nem tudja utáűna mire válni, azt hiheti, hogy ez az animék átlaga. Nem lehet kizárni, hogy pont ezektől indulna be a kérdező, de lehet, hogy totál elmenne a kedve az egésztől. Magyarán dupla vagy semmi.
Én szeirntem ne kockáztasson. Elég jó animesori javallot neki szerintem elsőre, de nem extrém.
A japánok csodás, mély érzelemvilágú alkotásokat épp úgy létrehoznak, mint extrémeket. Ne rémítsük el már a kérdezőt rögtön valami beteg animével... Először netán találkozzon a gyengédebb, egyúttal mély művészi oldalukkal, filozófiával, vagy izgalmas akcióval!
Ha kiválaszt valamit megnézésre, akkor nézni fogja a műfaját (ha meg nem, akkor magára vessen)... Így már ki is zárhatod ezeket a problémákat.
Van itt a gyk-n egy olyan kérdés, hogy
"Szerintetek milyen személyiség jegyekkel rendelkezhetnek az animés társadalom tagjai?"
Akkor ennek a kérdésnek kb. annyi értelme van, mint azt megkérdezni, hogy milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek az amerikai filmek, amerikai sorozatok és amerikai rajzfilmek kedvelői?
Már egy másik kérdésnél kifejtettem, de ide is pont illik:
MINDENKInek más az ízlése.
Te tudod, hogy filmekben, esetleg könyvekben mit szeretsz(romantikus, krimi, horror, vígjáték stb)
Az sem teljesen mindegy, hogy hány éves vagy mert vannak olyan animék azért amihez kell egy érettebb gondolkodás, és vannak olyanok, amiket egy 8 éves is simán megért, de 30+ után már lehet unalmasnak találnád.
Sőt, lehet az se mindegy fiú vagy-e vagy lány, mert vannak olyan műfajok, amiket inkább lányoknak készítenek (fiúk is megnézik, de a célközönség más).
Ezért is kérdezgetnek, de érdemi választ nem kaptak eddig.
Szerintem kb ilyesmit írj, hogy be tudják határolni a körülbelüli témákat, műfajokat esetlegesen.
Bár én túlkorosnak számítok, de legyen.
40+-os nő vagyok, de lélekben fiatal :)
Ebből kifolyólag szeretem a fiatalokról szóló akár iskolában játszódó filmeket, sorozatokat.
Inkább a romantikus és a vígjáték műfajokért vagyok oda, de az akció is tetszik. A horrort, thrillert nem szeretem.
Ezen információk alapján, milyen animéket ajánlanátok?
Na egy ilyesmire tudnak reagálni.
Amúgy én nagyon gyereklelkű vagyok, és lehet ezért le fognak pontozni, de nekem még a Sao is tetszett. Bár csak az első évad. :)
A sportaniméket is csípem, Haiykuu(röplabdás), Area no kishi (focis), Yuri on ice(jégkori),Ace of diamond(baseball), Crossgame (baseball), OOkiku furikabutte (baseball).
De a Sao által belefutottam az isekai témába(más világba kerülnek a főszereplők), kicsit fantasy, azt se vetem meg.(Kyou kara Maou, Arifureta shokugyou de sekai saikyou például)
Te tudod a legjobban, hogy filmben mi érdekel, annak alapján kérj segítséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!