12-13 részes amiméket ajánlanátok? Bármilyen, tényleg BÁRMILYEN műfajú lehet. Annyit még kérnék, hogy írjátok mellé, hogy milyen műfajú!
sk8
record of ragnarok (vigyázz mert ezt a netflix csinálta, egyébként nekem tetszett)
death parade
Another
Angel Beats
Arte
Ao Haru Ride
Orange
Bakuten!! (férfi ritmikus gimnasztika)
Orange
91 Days
A3! Spring & Summer + Autumn & Winter (2X12 epizód, színházas)
Akuma no Riddle
Aldnoah.Zero
Angel Beatsh
Angolmois: Genkou Kassenki
Another
Ao Haru Ride
Arcana Famiglia
Arte
Beastars (eddig 2X12 epizód)
Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu Love (és folytatásai! XD)
Sailor Moon Crystal (minden évad 13 epizód)
Black Bullet
Boku Dake ga Inai Machi (nem éppen könnyű darab)
Caligula
Chuunibyou Demo Koi ga Shitai
Citrus (shoujo-ai)
Dantalian no Shoka
Deadman Wonderland
DearS
DNA2: Dokoka de Nakushita Aitsu no Aitsu
Eikoku Koi Monogatari Emma + Molders-hen (2X12 epizód)
Gakuen Heaven (shounen-ai)
Gokusen
Haibane Renmei
Serial Experiments Lain
Hakushaku to Yousei
Hellsing
Joker Game
Jubei-chan: Lovely Gantai no Himitsu
Karneval
Legend of Basara
Mahou Shoujo Madoka Magica (darkos mahou-shoujo)
Midori no Hibi
Mouse
Nishi no Yoki Majo
Plastic Memories
Pretear
Rozen Maiden
Sakamichi no Apollon
Suki na Mono wa Suki Dakara Shou ga nai!!
VanDread
Violet Evergarden
Vivy: Fluorite Eye's Song
Yamada-kun to 7-nin no Majo
Yami no Matsuei
Yami to Boushi to Hon no Tabibito (shoujo-ai)
Young Black Jack
Zero no Tsukaima
Nos, van itt mindenféle műfaj a romantikustól kezdve a horrorig. Válogass kedvedre! :)
Wonder Egg Priority
Dráma,fantasy,psychological
Kobayashi-san Chi no Maid Dragon
Slice of Life,comedy,fantasy
Kyoukai no Kanata
Slice of Life,Supernatural,fantasy
Kokoro Connect
Comedy,dráma,romance,supernatural
Baccano! - akció, rejtély
Zetsuen no Tempest - akció, természetfeletti, rejtély
Boku dake ga inai machi - dráma, lélektani
Death Parade - pszichológiai, thriller
Hinamatsuri - vígjáték
Made in Abyss - fantasy, dráma, kaland
Angel Beats - Akció, vígjáték, fantasy és dráma. Konkrétan órákat tudnék filozofálni róla. Lehet nem fog neked tetszeni, sokan utálják, de én akkor is imádom. 13 rész, 2010.
Charlotte - Szupererő, dráma, thriller és vígjáték. Ugyanaz a készítője (mármint a cég ugyanaz. Key anime mind a kettő), mint az Angel Beatsnek. Nagyon sablonos alapsztorija van, de nagyon egyedi a cselekmény, amit kihoznak belőle. Kicsit úgy érzem, hogy hosszabb is lehetett volna, de annyi baj legyen. Kvázi az egyetlen Key anime, ami a nézők szempontjából sikeresnek mondható, az összes többi animéjük megosztó vagy alulértékelt (én imádom őket, de nagyon sokan nem.) Btw a Charlotte nekem tőlük olyan 3-4. kedvencem. 13 rész, 2015.
Seishun Buta Yarou wa Bunny Girl Senpai no Yume o Minai - Romantikus, thriller, krimi, dráma. Egyik legnagyobb kedvencem. Tényleg, top 3 szinten. A két főhőse a két kedvenc animefőhősöm valaha, a humor animékhez mérten kiemelkedő, de amúgy többnyire nagyon komoly sztori. Ezt semmiképpen ne hagyd ki. Az első rész alapján el tudod dönteni, hogy érdekel-e téged, vagy nem. Szerintem zseniális. 13 rész, 2018.
Boku Dake ga Inai Machi - Krimi, thriller, szupererő. Ez az egyik legrégebbi kedvencem, és ezzel együtt (a gyerekkori kedvenceket nem számítva) ezt az animét láttam szerintem a legtöbbször életemben. Zseniális darab, a soundtrackja külön az. A sztori, a karakterek, minden abszolút zseniális. Időutazás, családon belüli erőszak, gyilkosság... kötelező darab. 12 rész, 2016.
A fentiek voltak a nagy kedvenceim, de azért még ajánlanék pár jót.
91 days - Maffiasztori, krimi. Kevésbé szeretem, mint a fentieket, de ez is nagy kedvencem. (Ellentmondásos?) Zseniálisan megírt maffiasztori, pontosan tudod, hogy meg akarod-e nézni. 12 rész, 2016.
Horimiya - Romantikus. Tulajdonképpen bírom, reálisan ragadta meg a párkapcsolatokat hitelesen mutatja be. Ez a legbevállalósabb romanime, amit láttam. 13 rész, 2021.
Plastic Memories - Romantikus, sci-fi, dráma. Az alapkoncepció nagyon jó, az anime ütemezése... nem annyira. Kb olyan, hogy minden egyes rész jobb, mint az előző. Olyan szinten, hogy az első rész borzasztó (volt nekem), az utolsó pedig zseniális. Én viszont nagyon szeretem. 13 rész, 2015.
Tsuki ga Kirei - Romantikus. Yup, sok romantikust nézek. Warui ka? Igen, menőnek hiszem magam, ha tök random Japán szavakat használok magyar szövegben, de mentségemre legyen mondva, hogy nem csak animéből tanulom a Japánt, hanem rendesen. Ez meg nem kapcsolódott ide. Szóval, Tsuki ga Kirei. Semmi extra, teljesen átlagos romantikus sztori. Ha szereted a műfajt, ajánlom, ha nem, nem. Jó anime, de nem a legjobb. 12 rész, 2017.
H2O: Footprints in the Sand - Romantikus, dráma. Yup, még egy romanime. Vannak nem jó dolgok benne. Az animáció borzalom, a főhős karaktere unalmas, a humor nem létező dolog (ami azért gond, mert próbál humorizálni), az ecchi idegörlő, a háremet pedig felejtsük el. Viszont az alapsztorit nagyon szeretem, a cselekményt is végig, a főhős női karaktert is. Az utolsó három részben az animetörténelem egyik legnagyobb fordulata van, és borzasztóan nyomasztó. Csak akkor nézd meg, ha egy nagyon durván depis művet akarsz látni, mert az utolsó három rész nagy erővel vág a padlóhoz. 12 rész, 2008.
Ezek voltak a jobbak a 12-13 részes animékből, amiket láttam. Az első négy óriási kedvencem, a többit is szeretem.
Remélem, tudtam segíteni! Bár előrebocsátom, hogy le leszek pontozva, mint a fene. Eddig mindig le lettem pontozva, ha az Angel Beatset ajánlottam valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!