Amúgy a Kage Binshin miért is tiltott jutsu?
Na, erre már nem emlékeztem. Köszi. :)
Azért elég lazán kezelik ezt a tiltást. :D
Sőt, nem is túl logikus. Más jutsuk is vannak, amikhez sok csakra kell, de az max. nem sikerül, ha nincs elég, pl. Borutonak az Oodama Rasengan.
Kicsit pontosítok! Nem kezelik lazán egyszerűen több okból is tiltott jutsu!
Egyrészt “sok” chakrát igényel a lényeg itt az hogy a jutsu akkor is létre jon ha nincs elég chakrád nem ügy mint a legtöbb jutsunál! Mivel a chakrát megfelezi jobban mondva meg osztja a chakrát több felé!
Ez a fô ok!
Másrészt azért is tiltott jutsu mivel a segítségével még pusztitobb jutsukat lehet csinálni de más felhasználása is van neki pl tiltott tárgyak klonozása pl penz vagy bármilyen érték tárgy! Ezzel át lehetne verni mindenkit szinte és a gazdaságot is tönkre tenni (jó erről nem volt szó de ha így nézzünk akkor igen)
Ami a rugalmasságot illeti a tiltás itt egyfajta erdeki tiltás mintsem szuper titkos! Bizonyos kézségekkel meg lehet tanulni úgymond csak egy engedély kell hozzá (képesítés) és akkor meg tanulhatod
A lényeg amit mondtam a jutsu akkor is létre jon ha nincs elég chakrad mivel nem a chakrát használja fel hanem szét osztja majd mikor deaktiválja akkor valószínűleg a chakra egy kis része vissza megy
Azaz ha mondjunk nekem van 1000 egységnyi chakram 1 klon pedig 100-ba kerül akkor én max 10-et tok csinálni na de ez a 10 azt jelenti hogy a xhakeam 0 lesz…! De én lehet véletlen 11-et csinálok vagy pedig nem jó a chakra kontrolom emiatt is több chakra a fog kerülni mert erolkodok
Ez majdnem ugyan olyan mint a megerőltetés… ki tudsz emelni egy bizonyos súlyt de ha már ki vagy faradva akkor meg sérülhetsz komolyan
A sorozat elején mikor sasuke tanulta a chidorit mondta kakashi hogy max 2-őt tud! Sasuke már akkor kivételes volt a korához képest! Ekkor kakashi a raikirit 5-6 alkalommal tudta használni (a raikiri valamivel erősebb ezt nem igen tisztázzák de erősebb-több chakrát igényel)
Kakashi mikor narutoval edzett mondta hogy narutonak csak a saját chakrája vagy 4x nagyobb és ezt akkor mondta mikor kakashi is fejlődött egy csomót ugye a shippuuden-ben! De már akkor 4x nagyobb volt a chakrája azaz narutonak a sorozat elején kb 3x több chakrája volt mint kakashinak! És csak a saját chakrája
Narutonak minden chakra gyakorlás nélkül 12 évesen már 3x több chakrája volt mint egy magasan szinte a legjobban képzett jounin-nak aki egyrészt hokage jelölt is volt!
Nem kezelik lazán a jutsut csak egyszerűen naruto chakra tartaléka abszurd! 😅😂
Habár borutonak közel sincs annyi chakrája viszont igy is magasabb mint az átlagnak! Ugye az a baj hogy ő csak egyszerre 3-5 klont tud alkotni viszont egy harc során készít akar 10-15 klont is és még mellette használ egy csomó jutsut is!
Az uzumaki klannak szemmel láthatóan sokkal több chakrája van minden gyakorlás nélkül
Igen, az Uzumakiknak sok van, ezért is jók a pecsételő jutsukban, élnek sokáig és alkalmasak jinchuurikinek.
Egyébként én úgy tudtam, hogy árnyékklónok létrehozásakor a csakra egyenlően osztódik az eredeti test és a klónok között. Pont ezért nem lehet még Byakugannal sem kiszúrni, hogy melyik az eredeti, mert a csakra mennyisége és áramlása megegyezik. így viszont nem lehet olyan sokat létrehozni, hogy belehalj, mert az eredeti testben is mindig marad valamennyi csakra.
Persze gondolom, ettől még el lehet úgy szúrni, hogy halálos legyen, csak nem pont az "elfogyás" miatt. :)
Köszi a válaszokat!
Igen az alapja a chakra felosztás viszont ez a basic idővel magyarázzák (kakashi a sima narutoban) hogy jó chakra kontrollal minden jutsut kevesebb chakrával képes lehet létrehozni (van egy skála az erolkodesnek azaz amikor valaki nem jól irányítja a chakráját és ezzel több energiát emészt fel! Naruto volt erre a jó példa viszont neki abszurd chakrája van)
Valamint a senjutsu el! Azaz a felhalmozott senjutsu chakra vissza megy az eredeti tulajdonosba! Ergo lehet hogy szét osztja a chakrát viszont van az alkalmazási igénye is! Tehát pl olyan mint egy varázslat el sütése (pl játékokban) ugye ha hosszan nyomod a gombot akkor töltődik az adott varázslat viszi le az energiát de ha sebzés ér akkor a varázslat nem jon létre es az energiát is elveszted
A lényege tehát hogy van egyfajta aktiválási igénye majd a meglévő chakrát osztja fel a jutsu megszűnésekor a szét osztott chakra vissza kerül
Nem olvastam végig az összes kommentet, szóval bocsi, ha már elhangzott.
Az én véleményem az, hogy ez a tiltás főleg a tanítását tiltja. Ha valaki valahonnan megtanulja, azt nem fogják egyből kivégezni, de a jutsu rengeteg illegális dologra felhasználható, többek között a hamisítás, amit említettek, de még inkább az információszerzés. Ugyanis a klón által megszerzett információ a jutsu feloldásakor átszáll a használóra. Vagyis ha a henge no jutsu-val (alakváltás) kombinálják, kb. bárhova be lehet szivárogni, bármilyen információt meg lehet szerezni, és sosem kapják el a tettest. És mivel sosem lehet tudni, hogy a lelkes tanuló mire fogja később használni a technikát, biztosabb, ha teljesen betiltják, és senki nem tanulja meg. Elvégre a klón "megölésekor" csak arra lehet következtetni, hogy a használója valahol a közelben lehet, de hogy pontosan ki az, azt max egy érzékelő típusú shinobi, mint a Yamanaka klán tagjai vagy Karin tudnák visszakövetni.
9 pontosítok a tiltás csak a jounin alatti ninjak ra vonatkozik
Ergo a jounin szintű és az feletti ninjak már meg tanulhatják
Meg láthattunk bizonyos esetben engedélyezik a tiltott jutsukat csak azert tiltott mert nem lehet szabadon felhasználni kb mint pl minden egyes katonai fegyvert az adott katona! Minden egyes lőszert engedélyeztetni kell és amugy tiltott csak bizonyos engedéllyel ellátott emberek használhatják tarthatják maguknál
De ez az angol wikin mind bele van írva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!