Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Hónapok óta nem néztem animéke...

Hónapok óta nem néztem animéket. Van a mostani szezonban olyan, amit vétek lenne kihagyni?

Figyelt kérdés
1-2re lenne időm, ha van olyan ami felejthetetlen

2021. máj. 27. 05:04
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
35%

Az a baj hogy a fumetsu és a tokyo revengers még idei szezon de akkor te a múlt szezont is kihagytad

Ezt a kettőt a legjobban érdemes!

A tokyo már igaz kissé sablonosan indul voltak hasonló animék viszont nagyon egyedien vezeti le és egy nagyon jó anime lesz belőle

A fumetsu kissé lassan indul be először nehezen lehet érteni de úgy az 5-6. Résznél már van neki úgymond conceptje

De mindenképpen egy nagyon egyedi részlet gazdag anime

2021. máj. 27. 21:03
 12/33 anonim ***** válasza:
52%

Hihetetlen, hogy mindenhol lepontoznak (#8)...

Sajnos az a legvalószínűbb, hogy azért pontoztak le, mert olyat írtam, ami valakinek nem jött be, miközben tényleg csak a kötelezőeket írtam le.

2021. máj. 27. 23:15
 13/33 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de azok közül amiket leírtál páran ránézésre is szenny animék.
2021. máj. 27. 23:21
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak ránézésre azok. Szokásos baromkodással van tele szinte az összes.

Odd Taxi-ból még csak 2 részt láttam, de az eddig érdekesnek tűnik.

Fumetsu no Anata e a legjobb a szezonból eddig. Kicsit Mushishi beütése van.

A Tokyo Revengers egy jó anime lehetne (szeretem a delinquent-ekről szóló sztorikat) de tipikus shounen szinten elvan bohóckodva ami a későbbi részekben csak egyre inkább rosszabb lesz.

Vivy-ről sok jót hallok, viszont még nem kezdtem bele.

Utoljára a 2020-as nyári szezonban láttam animét amit ténylegesen kihagyhatatlannak tartok, ez pedig a Great Pretender.

2021. máj. 28. 00:02
 15/33 anonim ***** válasza:
36%

Csak az a helyzet, hogy nem ránézésre kell megítélni egy animét.

A mostani season nagyon erős volt. És még így is kihagytam olyanokat a felsorolásból, mint a KonoSuba alkotójának új mangája alapján készült anime vagy a Shigatsu wa Kimi no Uso alkotójának új mangája alapján készült anime.

Amúgy ránézésre pont az Odd Taxi-ra mondták sokan, hogy szennynek nézki, csak hát az sem az.

Akkor egyszeráen nem tudod, hogy milyen a jó anime.

A probléma a legtöbb idiótával az, hogy neki a kihagyhatatlan az az, ami NEKI, SZUBJEKTÍVEN nagyon tetszik, nem pedig, ami objektíven jó.

Én kizárólag objektíven jó animéket soroltam fel.

Én is le tudom írni, hogy nekem melyik jön kevésbé, csak annak semmit köze az objektív listámhoz.

2021. máj. 28. 00:49
 16/33 anonim ***** válasza:
82%

Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy nem saját ízlésed szerint szubjektíven kell nézni az animéket hanem objektíven? Tehát ha valakinek nem tetszik egy anime mert nem érdekli a témája például mondjuk egy Uchuu Kyoudai ami 90%ban az űrutazásról és annak felkészüléséről szól, ami valakit teljesen hidegen hagy akkor neki jó animének kell neveznie mert a többség szerint jó? Vagy azért mert jó a pontozása? Vagy mi alapján dől el valamiről, hogy az objektíven jó?

Ha ezt a mentalitást átvisszük az élet valamilyen másik terére pl egy politikai szavazásra, ahol az egyik párt nyer mert ő kapja a legnagyobb %-ban a szavazatokat akkor MINDEN embernek az adott országból arról a pártról pozitív véleménye kell legyen mivel az adatok objektíven azt mutatják, hogy ők kapták a legtöbb szavazatot?

Odd Taxi meg pont, hogy a 15 évesek szemében tűnik szennynek, aki már animézik pár éve és látott pár komolyabb művet tudja, hogy általában a grafikailag egyedi stílusú animék minőségibbek tartalmilag is mint a tipikus fostos shounenek amik szépek.

Egyébként érdekelne mitől kötelező pl egy Tokyo Revengers? Mitől olyan hihetetlenül felbecsülhetetlen mű amiért kötelező darab lenne? Írj privátot ne bombázzuk szét az embereket spoilerekkel itt, tényleg érdekelne mert tudok belőle mondani 1-2 logikai bakit ami objektíven is ugyanúgy hiba mint szubjektíven. 16-18 éves koromban dobálóztam ennyire ezekkel az objektív meg szubjektív fogalmakkal, remélem nem vagy ennél idősebb.

Lepontozva meg gondolom azért is lettél, mert a kérdező 1-2 animét kért, mert annyira van IDEJE te meg leírtál 10+t.

2021. máj. 28. 01:16
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
De mondjuk a Nagatoro-sanról is leírhatod miért tartod objektívan jó, kötelező animének.
2021. máj. 28. 01:24
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
15. Ne,ne kezd megint.
2021. máj. 28. 01:33
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Had mondja, nemsokára úgyis gyereknap van.
2021. máj. 28. 01:46
 20/33 anonim ***** válasza:
75%

"mert a többség szerint jó?"

Szomorú, ha ilyen szövegértéssel kiengednek embereket iskolából. Nem arról beszéltem, hogy a többség szerint jó-e, mert a többség elég gyakran nem objektíven ítéli meg az animét.

Nyugodtan nézd meg a listámat, olyan animék is vannak benne, amik a MAL-on 6 pont közeliek.

Vagyis nem, itt nem arról van szó, hogy a többség szerint milyen, hanem hogy objektíven milyen.

Ha át akarom ültetni a példádba, akkor nem arról van szó, hogy neked tetszett-e egy anime, hanem arról, hogy attól függetlenül, hogy tetszett-e elismered-e az adott anime kvalitását.

"Ha ezt a mentalitást átvisszük az élet valamilyen másik terére"

Tőlem átviheted, de nem arról beszéltem, amit állítottál.

Ez egy érvelési hiba és szalmabáb érvelési hibának hívják.

"Odd Taxi meg pont, hogy a 15 évesek szemében tűnik szennynek"

Akkor szerinted a Itazuraguma no Gloomy is jó? Grafikailag egyedi.

A valóság, amúgy ezzel szemben az, hogy aki már egy ideje néz animéket az tudja, hogy a grafikának SEMMI KÖZE ahhoz, hogy tartalmilag milyen egy anime.

Lehet egyedi grafikájú anime jó és rossz is.

"a kérdező 1-2 animét kért"

A kérdező kihagyhatatlan animéket kért, én ezeket mondtam. Így az ízlésének megfelelőt tud választani.

A Tokyo Revengers-t meg, akkor privátban.

2021. máj. 28. 01:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!