Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tudnátok mondani jó animét...

Tudnátok mondani jó animét amin hatalmasakat lehet sírni?

Figyelt kérdés

Komoly művekre gondolok, nem Clannad, Angel Beats, Anohana stb szintűekre. (nem szólom le ezeket az animéket, csak jelenleg nem ilyet keresek) A felsorolt animékkel és a hozzájuk hasonlókkal az a bajom, hogy hiába lehet sírni a végükön, de maga az anime nem elég komoly. Pl az elején vagy szinte végig vannak benne vicceskedések, hülyéskedések és csak később a vége felé megy át igazán drámai hangvételűbe. Ez, hogy itt-ott röhögcsélnek a karakterek, nekem elrontja az igazán lelkileg leterhelő, szinte depresszióba taszító hangulatot.

Minnél depresszívebb, sötétebb, nyomasztóbb hangvételű műveket keresek mint pl: Zankyou no Terror, Texhnolyze, Hotaru no Haka, Death Parade, Devilman: Crybaby, Tokyo Magnitude 8.1, Berserk (1997) Esetleg még a Phantom és Code Geass is belefér a végük miatt.

Mangából pedig csak az Oyasumi Punpun-t tudnám példaként írni.

Esetleg tudna valaki ajánlani valami animét vagy mangát ami hasonlít az utóbbi felsoroltakhoz?

2021. máj. 18. 23:18
1 2
 11/12 Bijjanka0517 ***** válasza:
Nekem az one piecében vannak olyan jelenetek amik elég komolyak voltak ahoz, hogy le kellett tennem a telefont mert rázott a sírás... És vannak nagyon megható jelenetek amiken ugyebár nem sírtam de igen csak közel álltam hozzá. Hosszú anime és vannak filler részek illetve lassan indúlnak be a komolyabb jelenetek de szerintem érdemes belenézned ha bírod a hosszabb animéket és van türelmed hozzá.
2021. máj. 24. 18:59
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek.

Fumetsu no Anata e-t a 6.részig egybe be is daráltam, egész jó animének ígérkezik, egyszer be is könnyeztem rajta de ahhoz a szintű síráshoz képest amiket az általam felsoroltak váltottak ki, EDDIG kevés.

Mirai Nikki-t láttam, de nem tartottam se nyomasztónak se szomorúnak.

Given-t nem ismerem, de felveszem a listára.

Perfect Blue-t és Lain-t szeretem, viszont sírást nálam nem sikerült kiváltaniuk viszont tudjuk, hogy nem is ez a céljuk.

One Piece pedig nem tudom mit keres itt amikor leírtam, hogy pont az ilyen animéktől kíméljenek.

2021. máj. 24. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!