Tudnátok mondani jó animét amin hatalmasakat lehet sírni?
Komoly művekre gondolok, nem Clannad, Angel Beats, Anohana stb szintűekre. (nem szólom le ezeket az animéket, csak jelenleg nem ilyet keresek) A felsorolt animékkel és a hozzájuk hasonlókkal az a bajom, hogy hiába lehet sírni a végükön, de maga az anime nem elég komoly. Pl az elején vagy szinte végig vannak benne vicceskedések, hülyéskedések és csak később a vége felé megy át igazán drámai hangvételűbe. Ez, hogy itt-ott röhögcsélnek a karakterek, nekem elrontja az igazán lelkileg leterhelő, szinte depresszióba taszító hangulatot.
Minnél depresszívebb, sötétebb, nyomasztóbb hangvételű műveket keresek mint pl: Zankyou no Terror, Texhnolyze, Hotaru no Haka, Death Parade, Devilman: Crybaby, Tokyo Magnitude 8.1, Berserk (1997) Esetleg még a Phantom és Code Geass is belefér a végük miatt.
Mangából pedig csak az Oyasumi Punpun-t tudnám példaként írni.
Esetleg tudna valaki ajánlani valami animét vagy mangát ami hasonlít az utóbbi felsoroltakhoz?
Köszi szépen mindenkinek.
Fumetsu no Anata e-t a 6.részig egybe be is daráltam, egész jó animének ígérkezik, egyszer be is könnyeztem rajta de ahhoz a szintű síráshoz képest amiket az általam felsoroltak váltottak ki, EDDIG kevés.
Mirai Nikki-t láttam, de nem tartottam se nyomasztónak se szomorúnak.
Given-t nem ismerem, de felveszem a listára.
Perfect Blue-t és Lain-t szeretem, viszont sírást nálam nem sikerült kiváltaniuk viszont tudjuk, hogy nem is ez a céljuk.
One Piece pedig nem tudom mit keres itt amikor leírtam, hogy pont az ilyen animéktől kíméljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!