Valaki? Olyan animet keresek amiben a sztori számít. Nem ilyen scifi,mecha,stb hanem pl 91 days. És ne legyen shounen.
Az elsőn jót nevettem, és kb igaza van. :D Kíváncsiságból, véletlenül raktad ki a szexuálitás kategóriában? Ha nem, érdekelne az oka. :D
Amúgy a kérdésedet úgy értelmezem, hogy nem annyira érdekel a sci-fi műfaj, mert akár úgy is értelmezhetném, hogy szerintem ami sci-fi vagy mecha, az nem is lehet jó sztorijú anime, de mindegy. :D Akkor nem sci-fit ajánlok.
Boku Dake ga Inai Machi. Nagyon jó anime, megfelel minden elvárásodnak.
Angel Beats! Elsőre lehet, hogy ellenszenves lesz, de ez nem egy olyan anime, amit kikapcsolt aggyal csak leülsz és nézed. Hisz minek tűnik elsőre? B kategóriás akció vígjátéknak, pedig hidd el, nagyon nem az. Kétszer kellett nekem is megnéznem, hogy erre rájőjjek. Első nézésnél 6 pontot kapott tőlem, másodjára már bekerült a 10 kedvenc animémbe. Több, mint ajánlott.
Charlotte. Szintén nagy kedvencem. Kicsit úgy érzem, hogy a stúdió nem bízott az anime sikerében, ugyanis mindössze 13 részt kapott, pedig legalább 15-17-et megérdemelt volna a sztori. Amúgy ugyanazt tudom elmondani, mint az Angel Beatsről. Adj neki esélyt, és ne tévesszenek meg az első részek. Akkor még shounennek IS TŰNHET, holott nagyon nem az. Irdatlan mély, irdatlan sötét. Ezt is kétszer kellett látnom, hogy igazán értékelni tudjam.
Death Note. Gondolom ismered. Messze nem tartom olyan tökéletesnek, mint sokan mások, de elvitathatatlanul remek anime.
Hm. Csak ennyi jutott eszembe. Hát igen, nemigen látnak el minket ilyen művekkel, jó ideje ki vagyok éhezve egy ilyen sztorira. De az is hozzájárulhat ehhez, hogy csak a top 15 kedvencemből válogattam ki azokat, amik műfajukban hasonlítanak a 91-ra, és nem sci-fik vagy shounenek.
Még amit mindenképpen ajánlanék, az a Code Geass meg a Steins;Gate, de ezeket csak megemlítem, mert mind a kettő sci-fi. Szóval ha van kedved, megnézed őket, ha nincs kedved, nem. Nekem top 3 szintű nagy kedvenc mind a kettő.
,,mert akár úgy is értelmezhetném, hogy szerinteD ami sci-fi vagy mecha, az nem is lehet jó sztorijú anime, de mindegy. :D Akkor nem sci-fit ajánlok."
Az ,,szerinted" lesz, csak nem tudok írni. :D
a sztori? szerintem tévedésben élsz!
scifi shouenen mecha fantasy mindegyikben van story ami jó
te valószínűleg a lice of life-ra gondolsz ami egy sokkal valóságosabb témát mutat azaz nincs benne szuper erő mágia és scifis elemek hanem valóság alapú
csak az a baj hogy itt is van akció és nem akció mert vannak háborús illetve középkori animék amik szintén valósághűek + ott vannak a történelmi animék és a jelen kori akció valóság animék...
vagy te a slice of life-on belül is a school animékra gondolsz?
angel beats meg túlértékelt... nem kikapcsolt aggyal néztem de egyszerűen veszett kontextus... nem találja önmagát az utolsó 1-2 részben de a végénél is vannak komoly logikai bakik amik ellehetetlenítik a dolgokat...
de ami jó story és nincs benne semmi nem valós elem
chihayafuru
sangatsu no lion
mindkettő egy nagyon jó anime
golden time
amikben műr van fiktiv elem és nagyon jó story van
konosuba - comedy
berserk
fate zero de maga a 3 fate stay night széria is
dororo megint valami eszméletlen
attack on titan
full metal alchemist
death note
mob psycho 100 habár nem top de nagyon jó érdekes és kidolgozott
my hero academia megint nagyon kiemelkedő
dusk maiden
akatsuki no yona
és a boku no pico mind kiemelkedő műalkotás!!!
Jó, hát kinek mi. Nekem az Angel Beats akkor is kedvenc lesz, akármennyire is mondják sokan túlértékeltnek. Hibátlannak én sem tartom, a logikai bakikat is látom, de számomra akkor is irdatlan maradandó volt.
2 voltam amúgy, ha valakinek nem esett volna le.
6 oké ha neked tetszik semmi baj ":DD nekem pl a naruto az egyik kedvenc de még is látom benne azokat a hatalmas nagy bakikat amik nagyon el tudják rontani sajna...
de pl amiket le írtam az 5-ős válaszomban azok is mind jókviszont azok ezekben tényleg nincsenek bakik vagy plot hole-ok
igen a pico az poén ":DDD
a knosuba mint comedy anime nagyon jó fontos hogy ezzel kell mérni
az academia pedig pont hogy egy elég erős történetet mutat be különböző eszmékkel
maga a történet vezetés lehet kicsit unalmasnak hangzik de a világ építése nagyon erős (kb mint a one piece esetében habár a hero az sokkal drámaibb)
de nem írtam hogy zseniális :"D csak hogy kiemelkedő ami meg tény
de amit el akarok magyarázni csak nehezen tudok hogy a hero a komolyságával operál mind amellett hogy meg van a humora viszont amit a karakterek képviselnek az nagyon kidolgozott
lehet másnak kevésbé tetszik de ettől függetlenül mint történet igazán erős és részletgazdag
visszatérve a konosubára mint comedy anime szinte a legjobb! egyrészt jó a történet meg maga a vezetés is de mert meg lehet nézni a többi comedy az sokszor sablonos egy helyben mocorgó vagy pedig gintama... habár jó de az 100%-ig a japánoknak találták ki! kb mintha a külföldieknek akarnánk mutatni a magyar stand up-ot ahogyan viccelődnek a magyar történelemmel nyelvtannal közhelyekkel pl rúd pick szalámi lopás :"D
Monster - misztikus thriller, semmilyen termeszetfeletti elem nincs benne. Story vezetes szempontbol szubjektiven es objektiven is a legjobb letezo anime.
Uchuu kyoudai
Berserk (1997) - minimalis dark fantasy van benne
Vinland Saga
Great Pretender
Golden Kamuy
Kaiji
Hajime no Ippo
Hotaru no Haka
One Outs
Perfect Blue
Ping Pong the Animation
Rainbow
Bakuman
Banana Fish
Tokyo Magnitude 8.1
Zankyou no terror
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!