Ezekhez hasonló animéket/mangákat keresek(?)
Nem igazan tudom jol kifejteni szavakkal miket is keresek pontosan, ezert irok mindegyik tipushoz par peldat.
Mindegyik mangaban valami nagyszabasu dolog tortenik ami a tortenet elorehaladtaval kihat az egesz vilagra/orszagra, aktivan bevan vonva a media, orszagok mozgositjak minden erejuket, hogy megfekezzek azt a bizonyos dolgot stb. Ilyen animek/mangak:
Ajin, Gantz, Seikaisuru Kado, Inuyashiki, Parasyte
A masik stilus amihez hasonlokat keresek: Oyasumi Punpun, Berserk, Lain, Texhnolyze. Itt az lenne a lenyeg, hogy az anime/manga reszben a foszereplo lelki es/vagy mentalis szenvedeserol szoljon (nem egy welcome to the nhk fele lightosabbra, viccesebbre vett dolog)
A harmadik tipus amit keresek pedig egy jo kis martial artos fightolos anime/manga lenne mint pl Hajime no Ippo vagy Holyland. Ahol minnel realisztikusabban es reszletesebben van kifejtve a harc, nem csak esztelen utlegeles.
Elore is koszi mindenkinek
Elsőhöz: Code Geass, egy irdatlan jó anime, mindenképpen nézd meg.
Második: Re Zero, Charlotte, Angel Beats (és a többi Key-anime).
Ajánlanám még a sima Fullmetal Alchemistet, sokkal komolyabb hangvételű a Brotherhoodnál, és nekem speciel jobban is teszett. :D
[Elsőbe beleillik:]
Devilman Crybaby
[Elsőbe talán beleillik:]
Shinsekai Yori - A nagyszabású dolgok már megtörténtek, de a sztori alatt tudod meg lassan a részleteket. Ebből semmiképp se a mangát olvasd, fanservice hulladék. LN a legjobb, anime elmegy.
[Második kategóriába beleillik:]
Kokou no Hito
[Második kategóriába talán beleillik:]
Fate/Zero - Sok karakter között van megosztva a fókusz de a fő-főszereplőre illik a leírásod.
Saya no Uta (VN) - A főszereplő az őrület határán, finoman fogalmazva megkérdőjelezhető dolgokat csinál, szóval nem fogsz feltétlenül szimpatizálni vele.
[Mindkettőbe teljesen beleillik:]
Evangelion.
Ha láttad már az animét akkor is külön javaslom a mangát. Eléggé más élmény a kettő (főleg a vége felé), nekem összességében jobban tetszett a manga.
Köszi szépen mindenkinek az ajánlásokat!
#3as:
A Code Geass-t már láttam, egyedül még az új moviet nem, félek megnézni, mert a 2.évad lezárása szerintem tökéletes volt és nem tudom elképzelni, hogy azt überelni tudják. Valamikor mindenképp ráveszem magam.
Angel Beats, Charlotte és a többi Key mű engem nem nyűgözött le. Tudom, hogy elvileg ezek a legtragikusabb animék, viszont nem tudja bevenni a gyomrom az ilyen baráti társaságos, jókedvű hülyéskedéses dolgokat, hiába csak az elején az, nekem ez elrontja az egészet. Re:Zero-nál ugyanez, hiába történnek tragikus dolgok, ha utána ugyanúgy megmarad a humoros oldala is az animének.
#4es:
Devilman Crybaby nagyon tetszett, nem is értem hogy felejthettem el beleírni a példáim közé. Evangeliont, Shinsekai Yorit és Fate/Zerot már láttam. Egyik se volt nagy kedvenc valamiért, de nincs velük különösebb bajom, majd rálesek a Shinsekai Yori LN-re és az Evangelion mangára. Saya no Uta-t is felveszem a tervezettek közé. A Kokou no Hito-ról már hallottam, de nem tudtam, hogy ilyesmi témáról szól, szóval most meg is jött hozzá a kedvem.
A Code Geass movie-t nem is éri meg megnézni. :D
És tudom, hogy a Key művek nem fognak mindenkinek tetszeni. Én kifejezetten szeretem őket, de megértem azokat is, akiknek nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!