Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Milyen vitaindító témák...

Milyen vitaindító témák vannak, amiket fel lehet hozni egy animés társaságban?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 30. 23:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%

Igen tudom 😄

De akkor legalább animének és ne mesének hívják. Én nem tudom hogy ezeknek mi a jó ebben. Elélveznek ha látják hogy felhúznak ezzel egy embert vagy mi bajuk? 🤔

Mindenesetre én is csak ritkán állok le ilyennel vitázni de akkor is max 1 vagy 2 üzenet erejéig mert így is úgy is fogja játszani az eszét

2021. máj. 1. 09:09
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

A rajzfilm ismerős megnevezés?

Az sem mese.

Nos ezeknek a pontos definíciója az hogy japán rajzfilm.

És mindenben nem illik rá a mese mert ritkán van benne tanulság és nem is feltétlenül gyerekeknek szól. Valamint rengeteg műfaj van benne. Több mint a filmeknek ha jól emlékszem. Van horror, thriller, véres, (na meg a hentai ami ero tartalom a javából) fantasy, isekai, sci-fi stb...

Pl a spycho-pass sci-fi animének van egy erős pszichológiai része ês a fegyverek konrtétan felrobbantják az embereket amik után csak véres húscafatok maradnak. Ezt akárhogy is nézem nem mese😅

2021. máj. 1. 09:13
 13/20 anonim ***** válasza:
44%
Hát én a South Parkot, Family Guyt, stb felnőtteknek szánt amerikai rajzfilmeket is mesének hívom. Ha egy South Park mese, akkor egy anime is, legyen bármilyen műfajú.
2021. máj. 1. 09:14
 14/20 anonim ***** válasza:
61%

"És mindenben nem illik rá a mese mert ritkán van benne tanulság és nem is feltétlenül gyerekeknek szól. "

Na jó, de nincs is ilyen kritériuma a mese szónak, hogy gyerekeknek szóljon meg tanulság kell bele.

Pl ha beleolvasol a Gyűrűk urába, nagyon nem olyan nyelvezete van ami gyerekek számára iródott. Nehéz olvasmány. De mesének mese, tündérmese.

2021. máj. 1. 09:18
 15/20 anonim ***** válasza:
59%
Már hogy ne lenne bennük tanulság? Mi az istenről beszéltek? A mondanivaló minden értékelhető történetben ott van, nem a mesék sajátossága.
2021. máj. 1. 13:25
 16/20 anonim ***** válasza:
33%
Női karakterek. Én a két végletet látom, vannak a nagyon erős női karakterek, mint Tsunade, Nana, vagy Kugisaki, de általában mindig borzasztóan sztereotip karakterek vannak. Buták, bénák, erőszakosak, haszontalanok, töketlenek, életük középpontjában egy fiú áll, stb. Szerintem ez nagyon rossz hatással van, rossz üzenetet közvetítenek ezzel, eljárt már az idő a “useless but pretty” karakterek fölött. Erről pl szívesen vitáznék, hogy ki hogy látja.
2021. máj. 1. 13:27
 17/20 anonim ***** válasza:

Nos igen ez engen is gyakran zavar :/

De vannak néha erős, női karakterek is.

Pl Tanya Degurechaff. Bár ő eléggé erőszakos, de meglehetősen egyedi.

Vagy Pl a Spycho Pass főszereplője sem megszokott

2021. máj. 1. 14:57
 18/20 anonim ***** válasza:
10-es, azért mert a kettő teljesen más. A (szerintem) legfontosabb különbség, hogy az animék minden korosztálynak készülnek, magyaroszágon pedig gyerekmesének tartják a rajzolt filmeket. De ezen kívül is van rengeteg, kezdve a a rajzolás stílusával, csak hogy a legszembetűnőbbet mondjam. Ennek ellenére japánban, ha jól tudom, minden animációs filmre az anime szót használják :)
2021. máj. 3. 13:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

- mese vagy nem mese (amúgy rajzfilm, nem tudom mi olyan nehéz ezen)

- sao/aot/tg kedves vagy utált

- felirat vagy szinkron

- cenzúra vagy nem cenzúra (ez valami új őrület)

- remake vagy eredeti (ez is mai tinidráma)

- kedvenc vagy utált xy karakter, pl. sakura (szegény csak, pedig a nyafkából szerethető komoly nő lett)

- letöltés vagy online (most ez is divat)

- mikor lesz már xy rész (miért hiszik egyesen, hogy a fordítók robotok, nekünk talán nem lehet családunk/életünk mellette? igen is késik a rész mert valami történt, és márpedig nem szóltam mert az utolsó gondolatom se a felirat volt)

- mondanátok egy animét, ami nekem tetszene? (imádom, imáááádom. volt egy csoportban egy gyerek, napi 3x feltette a kérdést. én komolyan azt hittem, hogy a végén megkeresik és máglyán égetik el, haláli volt a végére)

Mostanság úgy ezek szoktak menni. Amúgy miért akarsz vitát generálni? A netes trollkodás is kezd unalmassá válni. Még kapnak erre a témára a friss husik, de amúgy akárcsak én sok-sok év után sokan már beleuntak és max mozizni ülnek be egy ilyen vitára.

2021. máj. 4. 01:36
 20/20 A kérdező kommentje:
Vita lehet pozitív is, nem muszáj agresszívnak lennie
2021. máj. 4. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!