Milyen vitaindító témák vannak, amiket fel lehet hozni egy animés társaságban?
Igen tudom 😄
De akkor legalább animének és ne mesének hívják. Én nem tudom hogy ezeknek mi a jó ebben. Elélveznek ha látják hogy felhúznak ezzel egy embert vagy mi bajuk? 🤔
Mindenesetre én is csak ritkán állok le ilyennel vitázni de akkor is max 1 vagy 2 üzenet erejéig mert így is úgy is fogja játszani az eszét
A rajzfilm ismerős megnevezés?
Az sem mese.
Nos ezeknek a pontos definíciója az hogy japán rajzfilm.
És mindenben nem illik rá a mese mert ritkán van benne tanulság és nem is feltétlenül gyerekeknek szól. Valamint rengeteg műfaj van benne. Több mint a filmeknek ha jól emlékszem. Van horror, thriller, véres, (na meg a hentai ami ero tartalom a javából) fantasy, isekai, sci-fi stb...
Pl a spycho-pass sci-fi animének van egy erős pszichológiai része ês a fegyverek konrtétan felrobbantják az embereket amik után csak véres húscafatok maradnak. Ezt akárhogy is nézem nem mese😅
"És mindenben nem illik rá a mese mert ritkán van benne tanulság és nem is feltétlenül gyerekeknek szól. "
Na jó, de nincs is ilyen kritériuma a mese szónak, hogy gyerekeknek szóljon meg tanulság kell bele.
Pl ha beleolvasol a Gyűrűk urába, nagyon nem olyan nyelvezete van ami gyerekek számára iródott. Nehéz olvasmány. De mesének mese, tündérmese.
Nos igen ez engen is gyakran zavar :/
De vannak néha erős, női karakterek is.
Pl Tanya Degurechaff. Bár ő eléggé erőszakos, de meglehetősen egyedi.
Vagy Pl a Spycho Pass főszereplője sem megszokott
- mese vagy nem mese (amúgy rajzfilm, nem tudom mi olyan nehéz ezen)
- sao/aot/tg kedves vagy utált
- felirat vagy szinkron
- cenzúra vagy nem cenzúra (ez valami új őrület)
- remake vagy eredeti (ez is mai tinidráma)
- kedvenc vagy utált xy karakter, pl. sakura (szegény csak, pedig a nyafkából szerethető komoly nő lett)
- letöltés vagy online (most ez is divat)
- mikor lesz már xy rész (miért hiszik egyesen, hogy a fordítók robotok, nekünk talán nem lehet családunk/életünk mellette? igen is késik a rész mert valami történt, és márpedig nem szóltam mert az utolsó gondolatom se a felirat volt)
- mondanátok egy animét, ami nekem tetszene? (imádom, imáááádom. volt egy csoportban egy gyerek, napi 3x feltette a kérdést. én komolyan azt hittem, hogy a végén megkeresik és máglyán égetik el, haláli volt a végére)
Mostanság úgy ezek szoktak menni. Amúgy miért akarsz vitát generálni? A netes trollkodás is kezd unalmassá válni. Még kapnak erre a témára a friss husik, de amúgy akárcsak én sok-sok év után sokan már beleuntak és max mozizni ülnek be egy ilyen vitára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!