Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Először a mangát kéne elolvasn...

Először a mangát kéne elolvasni, és aztán megnézni az animét, vagy fordítva? Vagy történetfüggő?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 26. 08:59
A kérdező szavazást indított:
először a mangát
először az animét
tök mindegy
történetfüggő
32 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól is függ, hogy milyen az anime felépítése. Ha az anime tele van fillerekkel, flashbackkel vagy más időhúzásokkal és ha allergiás vagy ezekre, akkor inkább a manga. A Naruto shippudent is ezért kaszáltam 20 rész után, inkább elolvastam a mangáját.A mangában csak a lényeg van benne és a saját gyors tempódban olvashatod. Persze van olyan is, amikor az anime csak 1 feldolgozás mert a manga sztorija teljesen más.
2021. ápr. 26. 09:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kelleni nem kell egyiket sem. Egyébként tök mindegy. Viszont ha az adapzációval kezdesz, az eredetit is az elejétóp kezdd, ne onnan, ahol az adaptáció véget ért.
2021. ápr. 26. 09:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a filler miatt felesleges a mangát olvasni, elég csak nem nézni a fillereket.

Attól függ, hogy mit szeretsz igazából. Ha szeretsz olvasni, akkor manga, ha szeretnéd a karakterek hangját is hallani, akkor anime.

Amikor azt mondanám, hogy manga megéri az az, amikor az anime mondjuk eltér az animétől, pl. tokyo ghoul.

Nyilván akkor éri meg a legjobban mindkettőt megnézni, ha nagyon érdekel az adott univerzum, mert lehetnek extra infok a mangában.

2021. ápr. 26. 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem először az animét és utána a mangát,hogy kiegészítse a történetet. Meg sokkal élvezhetőbb is így,mert az anime gyorsabb folyású, a manga meg lassabb. Nem érzed majd annyira elsietettnek. Ha az anime új irányt vesz és eltér a mangától még tudod élvezni,de ha olvasod a mangát és utána az animét valszeg már nem fog tetszeni. Persze kinek mi.
2021. ápr. 26. 11:22
 5/6 A kérdező kommentje:
És ha az anime még csak a felénél tart, akkor ha beértem a mangával, akkor mi legyen?
2021. ápr. 26. 11:44
 6/6 anonim ***** válasza:
72%

Alapból az animével kell kezdeni utána a mangaval

A legfontosabb érve a szinek de főleg a kiváló seiyuu-k akik életet adnak nekik!

2021. ápr. 26. 19:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!