Mi történt a magyar animés közösséggel?
Nézem indavideón az új animéket, 30ezernél is több megtekintés van rajta, de egy komment sincs
Le van tiltva a kommentszekció?
És ha nem akkor mégis most miért nem kommentel senki?
Jó volt elolvasni mások vélemyényét is elolvasni az adott részről, megvitatni az anime hibáit és szépségeit.
Ennyire megviselte az embereket az erotika rész eltörlése? XD
Just kidding
Bár engem mélyen megérintett
A fordítok a saját szabadidejüket feláldozva csinálták meg a feliratot azokhoz az ecchi/hentai esetleg durvább animékhez.
Na de ez már nem is idetartozik😅
Ne indavideón akarj animés közösséget találni :D Ott sosem volt. Nagyon sokan még csak nem is közvetlen az oldalt használják, mert a fordítócsapatok általában embeddelik az indás videót a saját weboldalukra. Ergo nem is látjuk az indás kommentszekciót.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokan angol felirattal animéznek, és az indavideó felé sem szagolnak manapság.
Lehet elkeztek mást nézni. Nem minden pillanatban ugyanolyan népszerű az anime.
Amúgy simán el tudom képzelni azt hogy a karantén miatt lezsibbadt az emberek agya, ahogy te írtad.
Én mangafordítással foglalkoztam évekig, és bár régebben se volt túl aktív a kommentszekció (akkor még manga.hu felületén, később az AA-n), de legalább alkalomadtán érkezett egy-egy vélemény a manga aktuális fejezetéről, nagy ritkán e-mailt is kaptam, melyben valaki kifejtette a véleményét a fordítással kapcsolatban.
Ez ma már teljességgel megszűnt. Véleményem szerint az anime/manga rajongók kissé el vannak kényeztetve olyan tekintetben, hogy természetesnek veszik a rendszeresen eléjük lerakott kész fordítást, őket már csak a termék "elfogyasztása" érdekel, s mint fogyasztók, nem érzik szükségesnek részt venni sem a produktum "létrejöttében", sem a továbbgondolásában a "vélemény, kommentelés" által.
Valahogy megszűnt a kommunikáció a két fél között, melynek ugyan már voltak korábban is jelei, de véleményem szerint mostanra érte el a legszembetűnőbb változást, ezért is ment el teljesen a kedvem attól, hogy a szabadidőmben ismeretlen olvasóknak készítsek olvasnivalót, mivel semmiféle visszajelzést nem kaptam se a művel se a fordítással kapcsolatban, pedig, ha lenne legalább egy minimális szintű visszajelzés, az sokat javítana a helyzeten. Más önkéntes fordítók nevében nem beszélhetek, de belőlem tényleg az ölte ki a lelkesedést és az ingyenmunka iránti motivációmat, hogy elkezdtem úgy érezni: én a nagy semminek fordítottam, nem pedig hús-vér embereknek.
Köszi a válaszokat!
Na ugye tényleg nem szokott sok komment lenni de még karanten előtt mikor néztem az épp akkor kijövő részeket, mindig volt egy pár komment a video alatt.
De mostanában bármelyik uj ankmét is nézem, sose látok kommenteket.
Ami elég érdekes számomra.
Amúgy szerintem azért nincs nagyon komment,mert
1. Nem lehet törölni a válaszokat
2. Nagyon sok a leszólás
3. Ha valaki véleményt ír az ADOTT résszel kapcsolatban,minden 3. komment arról szól, hogy mit spoilerezik.
4. Ha valaki túl sok helyen írogat, akkor meg,arról dumál a fele,hogy ez mindenhol ott van és idegesítő.
5. Nagyon rosszul van kialakítva a kommunikációs rendszer.(Youtube-on, megnézel egy videót és utána még is működik a chat,mert sokkal élvezhetőbbre van megcsinálva. Ez nem a nézőközönség hibája.. Szerintem!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!