A Fullmetal Alchemist: Brotherhood csak a Fullmetal Alchemist újra dolgozása?
Azért az szerintem nevetséges, hogy a 9-10 azért lett lepontozva, mert neki a sima FMA jobban tetszett, és nem a Brotherhoodot isteníti. Én is jobban szeretem a 2003-as változatot. Pontozzatok le, a tetszik!
A Fullmetal Alchemist egy sokkal mélyebb, kidolgozottabb és drámaibb seinen, aminek eléggé lecsapott lett a vége, de sokkal több hibája nincs.
A Brotherhood pedig egy hasonlóan kivitelezett történetközpontú akció-shounen. Ebből talán a legjobb, de ettől még közel sem annyira mély, mint az elődje.
Mindenkinek megvan a maga véleménye. Lehurrogni a másikat azért, mert nem egyezik a véleménye a miénkkel óriási önteltség. Ez az én véleményem.
Mind a két anime irdatlan jó. A Brotherhood kicsit túlértékelt (MyAnimeList top 1 anime...), az FMA kicsit alulértékelt (mert nem hű a mangához... azt tudtátok, hogy az író KÜLÖN KÉRTE, hogy original ending legyen? Arakawa Hiromu, a manga írója vetette fel az ötletet, hogy ne várják be a manga végét, hanem egyedi véget hozzanak létre neki!)
Igazából abban tényleg van valami, hogy a 2003-as FMA sokkal részletesebb, ami az elejét illeti. Például... hogy fogalmazzam meg spoilerek nélkül? Nos, amikor Irigy megöli az egyik fontos szereplőt (aki látta, érti), az a Brotherhood 10.részében történik, a 2003-as FMA-ban a 25.részben. :)
Ezzel nem szarozom le a Brotherhoodot, csak azt mondom, hogy az elejét elég gyorsan összefoglalta. Az FMA négy részt szánt az ötödik laborra, a Brotherhood egyet.
"It was serialized in Square Enix's shōnen manga anthology magazine Monthly Shōnen Gangan between July 2001 and June 2010"
Már hogy lenne seinen, ha a mangát egy shounen magazinban jelentették meg? :D (a shounen, seinen, shoujo, stb... demográfiai besorolások, hogy a művet milyen célközönségnek szánják, nem műfajok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!