Melyik az életed meghatározó animék élmények?
Életed során van olyan meghatározó animés élményed, ami biztos, örökre kedvenced lett és soha nem fogod elfejetni?
Nálam:
Gyerekkor: Digimon, Pokémon ,Sailor Moon ,Sima Dragon Ball.
Felnőttkor: Hellsing Ova, Vampire Knight.
Gyerekkor: Naruto, Sailor Moon
Felnőttkor: Fullmetal Alchemist Brotherhood, One Piece
Így nem tudnám külön osztani.
Az első az egy marha rossz élmény volt, a boku no pico. Nagyon akartam "kiskoromban" tartozni egy közösséghez és az animéseket választottam akkor, akik meg azt mondták, hogy "nézd meg a boku no picot. annyira jó. az annyira te." Jha, azóta se néztem vissza rá, az első rész elég volt.
Utána eltelt egy kis idő és valahogy elkezdtem nézni a Mirai Nikki-t, ami nagyon bejött. Utána láttam egy csomót (ami nem never ending anime volt). Az igazi nagy élményem pedig az attack on titan formájában érkezett el (Igen, tudom, hogy itt sokan nem szeretik, de nekem ez egy meghatározó élmény), amióta az animék rabja vagyok, és elöbb kezdek el animét nézni, mint egy sima sorozatot. Utána még jött pár, A JoJo, A Tokyo Ghul, A Violet Evergarden, és valszeg lesz is még egy pár amit imádni fogok, de az első három említettem azok, amik nagy hatást gyakoroltak rám.
Gyerekkoromban a Dragon Ball még ma is megvan a kb. két ujjnyi vastag kártyagyűjteményem és 4 vagy 5 figurám, bár szerintem csak egy hivatalos közülük.
A második helyre talán a Pokemont tenném. Akkoriban robbant fel igazán Magyarországon. Rengeteg kártyám és tazom volt. Talán ha felforgatnám a házat még akár meg is találnám őket.
Jóval később, már a Ookami to Koushinryou.
Megvan a light novel 10. évfordulós kiadása: [link]
A teljes manga sorozat nyomtatásban: [link]
A japán blu-ray kiadás: [link]
Ezek mellett a hivatalos guide, négy hivatalos art book, négy hivatalos CD és még egy halom apróság. Főleg japán import, de van nyugati merchandise is. Ha megnézem, mennyiért mennek ma Ebay-en, a gyűjtemény értéke mára lehet, hogy karcolja a félmilliót.
Emellett Tengen Toppa Gurren Lagann, Jojo no Kimyou na Bouken és Satoshi Kon filmjei.
Gyerekkor: Nils Holgersson csodálatos utazása a vadlúdakkal
Serdülőkor: Dragon Ball, Dragon Ball Z, Sailor Moon, Candy Candy
Felnőttkor: Ayashi no Ceres (első eredeti nyelven nézett animém volt), Fullmetal Alchemist (2003-mas), Kyou Kara Maou, Neon Genesis Evangelion.
Gyerekkorban nekem a Sailor Moon, Mila, Tsubasa kapitány, Candy ekkor esett le, hogy ezek mások mint a sima mesék.
Tinikorban lettem az animék szerelmese, 15 évesen láttam az Angel Sanctuary OVA-t, annyira érdekelt, hogy utánakerestem a mangának is és innen már nem volt megállás. Életem 3 meghatározó animéje pedig a Nana a Méz és lóhere és Death Note volt.
Gyerekkor: Yugioh, Dragonball
Felnőttkor: Tokyo Ghoul, Death Note
Gyerekként:Naruto
felnőttként:Banana fish,
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!