Van olyan anime, amiben sokat lehet megtudni Japánról?
Ezeket találtam:
-> Innen a Golden Kamuihoz és a Samurai Champloohoz hasonlónak mondható a Dororo, ahol ugyanúgy láthatod, hogy milyen volt régebben ott az élet, illetve hogy milyenek voltak a ruhák.
-> A Dagashikashi egy aranyos anime. Megtudhatod, hogy milyen japán édességek vannak. De ennél többet nem nagyon.
-> A Tamako Marketnél meg a gimnazisták életét láthatod. Olyanokét, akik kisegítenek a szüleik boltjában. De sok romantikus animében megismerheted, milyenek a gimisek napjai.
-> A többit sajnos nem láttam még.
Amikkel még kiegészíteném:
- Rurouni Kenshin: régi öltözetek, háborúk
- Barakamon: egy kalligráfus élete, illetve a vidéki élet
- Natsume's Book of Friends: vidéki (kicsit jobban lakott, mint a Barakamonnál) élet, japán szellemek, démonok
- Chihayafuru: egy japán kártyajátékról (Karuta)
- Inuyasha: régi öltözet, szentélyek, démonok
- 3-gatsu no Lion: a Go játék és játékosok megismerése
- Hanasaku Iroha: japán fogadókról
- Usagi Drop: temetés, mindennapi élet
- 5-tou ni Naritai: általános iskola, egy mozgássérült gyermek élete
- Kabukibu!: a régi japán színház
- Ikoku Meiro no Croisee The Animation: 1800-ass évek, Franciországba megy egy japán lány = kelet és nyugat találkozik mondhatni
- Dia no Ace; Haikyuu!!; Days; Kaze ga Tsuyoku Fuite iru... stb.: a gimisek (nemzeti) sportversenyeit megismerheted
- Mushishi: szellemek, démonok
- Kamisama Hajimemashita: démonok, istenek, szentély
- Noragami: istenek, szentélyek
- van több Ghibli film a második világháborúról Japánban, pl. Kaze ga Tsuyokuk Fuite iru; Grave of the Fireflies
- Kokuriko Saka Kara: 1900-as évek Japánja
- Kono Sekai no Katasumi ni: 2. világháború
- Mononoke Hime: régi japán öltözetek, életmód, (hit)
- Nurarihyon no Mago: démonok
- Sakamichi no Apollon: régi iskola, jazz
De minden olyan animében, amiben valamilyen formában benne van a hétköznapi lét, meg fogsz tudni pár dolgot a kultúráról. De olyan nincs, ami csak arról szól.
Esetleg tudom ajánlani még Rachel and Jun Youtube csatornáját. Nagyon aranyos pár, körbevezetnek Japánban és mindenféle érdekességet bemutatnak.
Én ajánlanék kettőt ami talán érdekes lehet:
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu (A Rakugo-t, a színészet egyik ágát mutatja be például)
Chouyaku Hyakunin Isshu: Uta Koi. (A japán költészethez van köze)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!