Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Van olyan anime, amiben sokat...

Van olyan anime, amiben sokat lehet megtudni Japánról?

Figyelt kérdés
A kultúráról, milyen ott az élet, utcák, vidék-város, és bármi ami érdekes.

2020. dec. 18. 11:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az animék japán célközönségnek készülnek, nem magyarázzák meg bennük maguknak a saját kultúrájukat, mert ismerik. Ha ismeretterjesztőt akarsz nézni, ne animét keress.
2020. dec. 18. 13:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Ennek ellenére vannak túristákat célzó darabok is, ha eszembe jut a címe, leírom.
2020. dec. 18. 15:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Oksi
2020. dec. 18. 16:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket találtam:

[link]

-> Innen a Golden Kamuihoz és a Samurai Champloohoz hasonlónak mondható a Dororo, ahol ugyanúgy láthatod, hogy milyen volt régebben ott az élet, illetve hogy milyenek voltak a ruhák.

-> A Dagashikashi egy aranyos anime. Megtudhatod, hogy milyen japán édességek vannak. De ennél többet nem nagyon.

-> A Tamako Marketnél meg a gimnazisták életét láthatod. Olyanokét, akik kisegítenek a szüleik boltjában. De sok romantikus animében megismerheted, milyenek a gimisek napjai.

-> A többit sajnos nem láttam még.

Amikkel még kiegészíteném:

- Rurouni Kenshin: régi öltözetek, háborúk

- Barakamon: egy kalligráfus élete, illetve a vidéki élet

- Natsume's Book of Friends: vidéki (kicsit jobban lakott, mint a Barakamonnál) élet, japán szellemek, démonok

- Chihayafuru: egy japán kártyajátékról (Karuta)

- Inuyasha: régi öltözet, szentélyek, démonok

- 3-gatsu no Lion: a Go játék és játékosok megismerése

- Hanasaku Iroha: japán fogadókról

- Usagi Drop: temetés, mindennapi élet

- 5-tou ni Naritai: általános iskola, egy mozgássérült gyermek élete

- Kabukibu!: a régi japán színház

- Ikoku Meiro no Croisee The Animation: 1800-ass évek, Franciországba megy egy japán lány = kelet és nyugat találkozik mondhatni

- Dia no Ace; Haikyuu!!; Days; Kaze ga Tsuyoku Fuite iru... stb.: a gimisek (nemzeti) sportversenyeit megismerheted

- Mushishi: szellemek, démonok

- Kamisama Hajimemashita: démonok, istenek, szentély

- Noragami: istenek, szentélyek

- van több Ghibli film a második világháborúról Japánban, pl. Kaze ga Tsuyokuk Fuite iru; Grave of the Fireflies

- Kokuriko Saka Kara: 1900-as évek Japánja

- Kono Sekai no Katasumi ni: 2. világháború

- Mononoke Hime: régi japán öltözetek, életmód, (hit)

- Nurarihyon no Mago: démonok

- Sakamichi no Apollon: régi iskola, jazz

De minden olyan animében, amiben valamilyen formában benne van a hétköznapi lét, meg fogsz tudni pár dolgot a kultúráról. De olyan nincs, ami csak arról szól.

Esetleg tudom ajánlani még Rachel and Jun Youtube csatornáját. Nagyon aranyos pár, körbevezetnek Japánban és mindenféle érdekességet bemutatnak.

2020. dec. 18. 16:56
 5/8 Mojjo ***** válasza:
100%
@4: Bár nem én kérdeztem, de wow, micsoda összeállítás, ez nekem is hasznos, köszi :)
2020. dec. 18. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ajánlanék kettőt ami talán érdekes lehet:

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu (A Rakugo-t, a színészet egyik ágát mutatja be például)

Chouyaku Hyakunin Isshu: Uta Koi. (A japán költészethez van köze)

2020. dec. 18. 21:58
 7/8 A kérdező kommentje:
4: Köszönöm, hogy ennyi energiát áldoztál rá(m) ^^
2020. dec. 18. 23:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Szívesen ^^
2020. dec. 18. 23:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!