Ajánlanátok igazán jó Shounen animéket?
A Cowboy Bebop-ot láttad már? Abban van romantikus szál, de nincs benne túl misztifikálva és inkább az utolsó részekben kerül csak elő jelentősebben. Egyébként nálam ez az "all time favorite shounen anime", nem véletlenül: története épp olyan hosszú, ami se nem túl rövid, se nem túl terjedelmes (26 rész + 1 film), gyakorlatilag nincs is mit mondanom róla, mert ha az ember elkezdi nézni, magával fogja ragadni garantáltan. Remekül ki van dolgozva benne minden háttértörténetszál, az összes főszereplő a hibáikkal együtt szerethetőek, a remek hangulat és stílus meg hab a tortán.
A másik, ami hirtelen eszembe jutott még, az a Trigun. Nem annyira jó, mint a Cowboy Bebop, de ennek is meg van a sajátos hangulata (amolyan "disztópikus western sci-fi") és ez is tartalmaz szerethető főszereplőket. Romantikus szál emlékeim szerint egyáltalán nincs benne. Ehhez is, meg az előzőhöz is van magyar szinkron, ami az akkori lehetőségek ellenére egész jól sikerültek.
Ennél a műfajnál a legrosszabb válaszolni,mert valamiért trendi lett utálni a népszerűt..
Gintama(Nem azt mondom,hogy teljesen védve van a romantikától,de paródia az egész,úgy hogy elfogadható.)
Fullmetal Alchemist
Full Metal Panic
Yuyu Hakusho
Flame of Recca
Arslan Senki
Dragon Ball + Z + GT (szerintem alap)
Douluo Dalu (kínai)
Black Cat
Digimon bármely évada
Genshi Shounen Ryuu
A pálya ördögei
A gólkirály
Tsubasa kapitány
Grand Prix
Hikaru no Go
Matsujushi Orphen
Ranma 1/2
Shaman King
Tenchi Muyo!
Saber Marionette J
Yamada-kun to 7-nin no Majo
Yu-Gi-Oh - Duel Monsters
1.válaszolónak: nem sokat és annál is kevesebb maradt meg az emlékezetemben. De ami abszolút kedvenc számomra az az Attack on titan. Illetve amiket még mostanság láttam és egyáltalán nem voltak rosszak; Fullmetal Alchemist, Boku no hero academia.
2.válaszolónak: köszönöm szépen a javításod, nos igen, elég...újoncnak számítok az anime világában, így annyira még jómagam sem vagyok tisztában teljesen a kifejezések jelentésével. Ám nem is szerettem volna többet elárulni ízlésemről, hisz az előzőből kifolyólag ilyen téren még nincs is. Nyitott vagyok bármire. Mondhatni mindenbe bele akarok kóstolni picit, hogy magam tapasztaljam ki.
3.válaszolónak: nem, még nem láttam egyiket sem, de kifejezetten megjött a kedvem hozzájuk a pici "ismertetőid" alapján. Szóval köszönöm:)
4.válaszolónak: egyet tudok érteni. És köszi a választ.
Death Note
Code Geass
Boku no Hero Academia
FMA Brotherhood
Hunter X Hunter
Az egyik személyes kedvencem pedig a Magi, de ez lehet nem tetszene neked.
Fairy Tail, Magi :D
A leírtak közül: Fullmetal Alchemist Brotherhoodot és az Arslan Senkit ki ne hagyd, a Yuyu Hakusho, Shaman King, Ranma 1/2, Full Metal Panic is nagyon jók.
Még egy pár tőlem:
Dororo: középkori japán kvázi reális ábrázolásban. Hyakkimaru testét felajánlották a szellemeknek a jólétért, felnőve elkezd szellemeket ölni, így visszaszerezve a testét. NAGY KEDVENCEM! Bár kicsit véres.
Hakuouki: szintén történelmi, a Shinsegumiról szól, de belevittek egy kis fantasyt.
Pandora Hearts (sajnos ez kicsit befejezetlen): ezt nem lehet elmondani röviden, bocsi.
Cross Game: sport. Ha szereted a baseballt, akkor neked való.
Kuroko no Basket: turbó kosárlabda
Akatsuki no Yona: hasonlít az Arslan Senkihez, de nő a főszereplő, és fantasy elemek is vannak benne
Bungou Stray Dogs: ez az egyik legkirályabb shounen, amit kitalált egy mangaka, úgyhogy nézd meg! :D Egy fiút elkergetnek az árvaházból, mert állítólag miatta jár oda a fehér tigris gyilkolni. Találkozik egy titkosszolgálati emberrel, aki... Ez az első 5 perc, csak nézd meg, nem fogsz csalódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!