Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Szerintetek miért mainstremebb...

Istvankariko kérdése:

Szerintetek miért mainstremebb a Deaht Note mint a Code Geass ?

Figyelt kérdés

2020. nov. 29. 20:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert több embernek tetszett.
2020. nov. 29. 20:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert a Death Note mangából lett adaptálva, tehát már az anime előtt is ismert volt, a Code Geass pedig original anime.
2020. nov. 29. 20:51
 3/9 anonim ***** válasza:
53%
Mert jobban nyomatták mindenhol.
2020. nov. 29. 20:52
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem részben azért, mert a Death Note-ot egyszerűbb megérteni, mint a Code Geass-t.
2020. nov. 29. 21:18
 5/9 anonim ***** válasza:
4-es, azért a Code Geass-t sem nehéz megérteni. Nem kell hozzá agysebésznek lenni, hogy felfogd a történetét.
2020. dec. 2. 16:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert a mecha nem egy népszerű műfaj, valamint az animációja is elég fura... Szerintem a CG jobb, mint a DN (mind a kettő a kedvenceim között van), de - mêg ha nem is alulértékelt - sajnos kevesebben ismerik.
2020. dec. 31. 14:41
 7/9 anonim ***** válasza:

- a CG mecha, ami nem hogy nem kedvelt, de sok potenciális nézőt akár taszíthat is

- A DN világa = mi világunk, a szabályok egyszerűek voltak benne. Volt 1 napló, minden más azonos volt a mi életünkkel, könnyebben tájékozódott a néző. A CG-ben sokkalta bonyolultabb a világépítés, ami idegenít. Emellett a többi Geass használó megjelenése is bonyolított a dolgokon.

- a CG-ben sok volt a politika, ezt az emberek gyomra nem egyformán képes bevenni

- DN dilemmája egyszerű: Te mit kezdenél ezzel a hatalommal? Helyeselnéd-e? Miért? A cél szentesíti-e az eszközt? Miközben a CG rengeteg mindenre reflektál. A háborúra, a hódításra, a való világ történelmi eseményeire, az emberi kapcsolatok között is nagyon sok kérdést feszeget.

- CG-ben nekem nehezebb volt a karakterek motivációival azonosulni, mint a DN-ben

2023. jan. 27. 14:32
 8/9 anonim ***** válasza:
#7 Puszta kíváncsiságból, neked melyik tetszett jobban?
2023. jan. 27. 15:21
 9/9 anonim ***** válasza:

#8 A CG nekem frissebb élmény, de sokkal jobban megmozgatott, meghatott. A DN-t jobban tudtam követni, azzal is megvolt az élmény, de a CG-ben sok kiaknázatlan lehetőséget láttam és sok bátor lépést is, amit kevés anime/sorozat lép meg.

Habár a CG-ben nekem vannak kontra pontok (2. évad túlzott fanservice - pedig tudom szeretni azt is, de itt sokszor nevetségesek voltak, mecha, maga az egésznek a rajzolása), jelenleg azt tudom most "jobbnak" ítélni. A DN alapmű, a maga "egyszerűen nagyszerű" minőségében, a CG-t pedig már csak annak a közönségnek tudom ajánlani, aki ezt keresi. Annak viszont nagyon.

2023. jan. 27. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!