Van ilyen anime?
Life: ez egy 2007-es japán élőszereplős sorozat. A központi témája az ijime (iskolai zaklatás/bántalmazás), de a főhősnő felveszi a harcot a bántalmazóival.
Nekem annó letehetetlen sorozat volt, már érik is egy újranézés.
Nagyon nehéz ilyen specifikus leírásra animét találni. Itt van pár bosszúról vagy részben bosszúról szóló anime, amihez írok egy rövid szöveget.
Code geass: Itt a gyengeség abból fakadt, hogy még gyerek volt és így kiszolgáltatott volt a szülei döntéseinek, ami miatt veszteség érte, de nem fizikai bántalmazásra kell gondolni.
Kuroshitsuji: Főszereplő elveszti a családját és bosszút esküszik, viszont nem ő lett erősebb, hanem úgy mond kapta az erejét.
Mugen no juunin: Főszereplő csaj családját megölik és bosszút akar állni. Részben fejlődik valamennyit, de inkább a főszereplő csávó segítségének köszönheti azt, hogy esélye lesz.
Owari no seraph: Vámpírok fogva tartanak gyerekeket a vérükért, az egyik srác megszökik és bosszút akar állni.
Vinland saga: Főszereplő srác elveszti apját, ezért bosszút akar állni a gyilkosán. Itt tényleg arról van szó, hogy a főszereplő fizikailag is erősebb lesz.
Azért olvass utánuk jobban, mivel mindegyik különböző kort mutat be különböző stílusban. Ha igazából ezek nem számítanak, akkor minőségük miatt én a code geass-t és a vinland saga-t ajánlom elsősorban.
6-os,
itt senki sem tudott érdemi ajánlatot adni a kérdezőnek animék körében. Mindenki csak félig kapcsolódó animéket tudott ajánlani vagy csak élőszereplős alkotásokat.
Ebből következőleg valószínűleg nem létezik a kérdező feltételeinek megfelelő anime. Így mindenki a legjobb tudása szerint ajánlott neki valami hasonlót.
"Ebből következőleg valószínűleg nem létezik a kérdező feltételeinek megfelelő anime."
Ó, tényleg? Elfen Lied!
Az Elfen lied az nem ez a kategória. Az Elfen liedben tudathasadás van a kompetens tömegmészáros és a cuki esetlen karakter között.
//No offense: én kifejezetten szeretem az Elfen lied animét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!