Mondanátok felnőtteknek szóló, komolyabb animéket?
Régen, általános sulis koromban szerettem animéket nézni, de egy ideje felhagytam velük. Pár évente mondjuk belenézek párba, de észrevettem, nagyon idegesítenek az ilyen túltolt, poénosnak szánt jelenetek, amikben hülye fejeket vágnak meg ordibálnak egymással a karakterek (nem tudom, van-e erre valami külön szó, de mindenesetre rmélem, tudjátok, miről beszélek). Illetve már kisebb korom óta érzek egy megmagyarázhatatlan indulatot a "tsundere" karakterekkel szemben, sokszor amúgy akkor válik ilyen gagyi hangulatúvá az egész anime, amikor azok megjelennek. Egy csomó animét ezért hagytam abba, mert elvileg valami komoly témát dolgoztak fel, mégis pár percenként ilyen jelenetekkel, karakterekkel szembesültem.
Tudnátok mondani olyan animéket, amik komolyabbak és nincsenek bennük elbagatellizált jelenetek meg idegbeteg, másokat minden különösebb indok nélkül püfölgető női tsundere karakterek?
Inuyashiki ( ha nem zavar a CGI)
Monster
Shiki
91 Days
5 Centimeters Per Second
Death Parade
Mushishi
Monster
Space Brothers
Akira
Ghost in the shell filmek
Serial experiments :lain
Ghost in the shell
Steins;Gate
Welcome to the NHK
Monster
91 Days
Akira
Ghost in the Shell
Serial Experiments Lain (ne tévesszen meg, hogy a főszereplő csak 13 éves!)
Angolmois: Genkou Kassenki
Ergo Proxy
Joker Game
Mouryou no Hako
Aoi Bungaku Series
Argento Soma
The Big O
Gilgamesh
Noein: Mou Hitori no Kimi e
Metropolis
Paprika
Perfect Blue
Planetes
Seirei no moribito
Juuni kokuki
Sword of the Stranger
Mushishi
Wolf's rain
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!