Szerintetek belőlem is lehet mangaka vagy csak a japánok lehetnek azok?
Figyelt kérdés
2020. okt. 1. 20:27
1/10 anonim válasza:
Te képregény rajzoló lehetsz, aki manga stílusban rajzol.
2/10 anonim válasza:
Simán. Van egy barátnőm, ő is mangákat rajzol. És magyar.
1-es, van olyan, hogy Global, vagy World manga. Ez olyan manga, amit nem japánok készítenek. Nézz utána a fogalomnak!
3/10 anonim válasza:
2: utánanéztem, egy global manga szerzőjét se hívják mangakának.
4/10 A kérdező kommentje:
És mangaka mellé elmehetek aszisztensnek?
2020. okt. 2. 14:23
5/10 anonim válasza:
Figyu, ha képregényeket akarsz csinálni manga stílusban akkor csinálj. Nem az a lényeg, hogy hogy hívnak, hanem hogy mit készítesz. Csak azért ne akarj képregényrajzoló lenni mert jól hangzik hogy mangakának hívnak.
6/10 A kérdező kommentje:
Csak azert irtam ezt hogy tőlük majd sokat tudok tanulni és majd mikor úgy érzem elkezdem én is csinálni
2020. okt. 2. 17:08
7/10 anonim válasza:
Nem kell asszisztensnek elmenni, hogy képregény/manga rajzolást tanulj. A net tele van tanárokkal (mangakákkal is) akik megosztják a tudásukat. Plusz ahhoz ki kéne menned japánba és nem biztos hogy egyáltalán keresnek a mangakák asszisztenst (van, aki mindent maga szeret csinálni, elég sokan).
Csak kezdd el a rajzolást, olvass sok képregényt, keress tutorialokat és gyakorold az írást. Aztán hajrá. Már kiadót se kell találnod mert webcomicként publikálhatod.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! De elég csak egy sima rajz szakra menni ugye?
2020. okt. 2. 18:03
9/10 anonim válasza:
Magadtól is megtanulhatsz rajzolni, de ha szeretnél, akkor ja, elég a rajzszak. Ott viszont nem fognak neked képregényrajzolást tanítani, nincs olyan szak sehol. Ezért mondtam hogy olvass sok képregényt vagy mangát és figyeld meg, mit hogy csinálnak és miért.
10/10 anonim válasza:
Van egy "a képregény mestersége" című képregény, melegen ajánlom ha meg tudod szerezni. Még úgy is szórakoztató olvasmány, ha nem tervez az ember belevágni a képregény készítésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!