Kukucska kalandjai :D
Mondjuk szerintem 2 évesnek még korai bármilyen rajzfilm/anime. Még a minimaxon is egy csomó meséhez tesznek korhatárt (6 év)
Inkább a speciálisan kicsiknek készült rajzfilmeket ajánlanám (Bogyó és Babóca, Peppa Malac, Szezám utca, Teletubbies...) ott semmi váratlan nem történik, amitől esetleg megijedhetne.
(Én például rettegtem a Pom-Pom mesében szereplő Lesből Támadó Ruhaszárítókötéltől :D)
Szerintem valók 2 éveseknek,mert nagyon szép és nem erőszakos filmek. De ha szerinted nem,akkor Maya és a Nils H. mindenképp. Max. érdemes válogatnod a részeket neki. Sajnos nagyon kevés mese és rajzfilm van, amit nyugodt szívvel lehetne ajánlani. A Peppa,Eperke és tásai nekem már kicsiként is agysorvasztó volt,lehet neki is az lesz. (Ráadásul nem is anime.)
De ha ez nem számít,akkor Micimackó, Frakk stb. (Majd bővítem,ha eszembe jut még valami.)
Chi's Sweet Home esetleg
nem tudom, mennyire gyerekeknek való (lehet 5 évestől felfele), mivel nem láttam az összes részt, csak ~10 évesen pár részt láttam
Nekem is csak a Chi's sweet home jut eszembe.
Ghibli filmek nagyrészt inkább nagyobbaknak valók. Az Arietty még csak-csak elmegy, de pl. egy Chihiro... abban eléggé sok rémisztő alak és jelenet van.
(Magyar rajzfilmek közül pedig még véletlen sem a Bogyó és Babócát ajánlom, hanem inkább a Kuflikat, a Süsü, a sárkányt vagy Pom Pom meséit.)
Azért az anime/mesenézéssel csak módjával:
A túl korán kezdett rajzfilmnézés és/vagy a túl kevés meseolvasás hajlamos bekeretezni, rugalmatlanabbá tenni a gyermek képzeletét és kreativitását, amikre a felnőtt élet mélyebb megéléséhez és a rugalmasaabb problémamegoldó képességhez szükség van.
2 évesnek nem igazán tudok mesét/animét a felsoroltakon kívül, de ez NEM (feltétlenül) igaz:
"A túl korán kezdett rajzfilmnézés és/vagy a túl kevés meseolvasás hajlamos bekeretezni, rugalmatlanabbá tenni a gyermek képzeletét és kreativitását"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!