Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tokyo ghoul- nem értem,...

Tokyo ghoul- nem értem, valaki segítene?

Figyelt kérdés

(Spoiler esetleg, ha nem láttad az 1-2. Évadot.)

Na ugye az 1. Évad ott fejeződött be, hogy Kaneki legyőzte azt az embert, akinek fogalmam sincs mi a neve. De ez így be se fejeződött, mert pl. nem is láttuk, hogy jutnak vissza, meg ahogy a többiek harcolnak pl. touka vs ayato. Vagy csak én rontottam el valamit??

Aztán jön a 2. évad ahol mindenki máshogy néz ki.. Volt egy időugrás közbe vagy mi történt? És most Kanekinek még mindig fehér a haja vagy ő az a fekete hajú szemüveges srác?? A 2. Évadnak még csak 2 részét láttam de teljesen bele vagyok zavarodva az egészbe és így képtelen vagyok folytatni, ameddig nem értem mi történik.. Vagy pont, hogy folytatnom kéne, mert akkor majd kiderül, hogy mi történt? Valaki segítsen!!

2020. aug. 10. 21:18
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat elírtam, a 2. évadnak csak az 1. részét láttam.
2020. aug. 10. 21:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az az "ember", akit Kaneki legyőzött az első évad végén a Yamori/Jason néven futó ghoul volt (aki az első rész legelején Rizével harcol). Érdemes odafigyelni, mert elég komplex a történet.

Az első évad Kaneki metamorfózisát követi végig, ezért véget ott ahol.

A második évad a √A. Ez válaszolja meg a kérdéseidet: mi lett azokkal, akik még harcoltak. Ebben az évadban Kanekinek fehér a haja (Marie Antoinette-szindróma), ahogy az első évad végén is láthattad.

Ezt követi a :re, ami összesen 24 rész, néha egyben, néha 2x12 részre bontva. Netflixre pl. egy évadként rakták fel, de wikipedia kettőre szedi. Itt van időugrás és rengeteg új, fiatal karakter. Meg némi zavar a nézőben az elején, de aztán minden a helyére kerül.

(Most hogy mondod, meg kellene már nézni az :re-t. A mangát olvastam, a √A már jelentősen eltér tőle és számomra elmarad a manga színvonalától. Ami már csak azért is jobb, mert könnyebben nyomon tudod követni, hogy ki kicsoda, kivel van és mit csinál.)

2020. aug. 10. 23:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2020. aug. 10. 23:57
 4/5 anonim válasza:
51%

Szia Kaneki,

A filmművészet reprezentációja nagyon egyszerű. Pld a Doom2 art game... de ez most mindegy.

A kérdésedre a válasz metaforikus. Létezik a Black Mirror sorozatnak egy része, 40p, nem emlékszem melyik, ahol hasonló kérdéskört feszegetnek.

A párhuzamos dimenziók elmélete ősidőkre, de ha jól értem legkorábban a "string theory" kérdéskörébe nyulik vissza. Én nem vagyok fizikus, de ehhez nem kell fizikusnak lenni, hogy megértsd....

Nincs időutazás. Csak a jövőbe, de ez a fizika, Cosmos sorozat. Képzeld el, hogy egy adott pillanatban kettéválik a téridő, és két szálon fut tovább az életed. Nem világos egyszerre, vagy egymás után. A Black mirrorban egymás után.

Ha az egyikben meghalsz, de a másikban nem, akkor megy tovább. A Mirroban ot szurta el, hogy az egyikben meghalt, a másikban meg bevette a gyógyszert. Akkor viszont nincs parallel dimenzió. A filmben van, de ő hülye.

A Filmben érdekes szál, hogy specrumon programoznak. Most mindegy, hogy azok voltak a jó idők. Viszont Zx spectrumon nincs videómemória. A kimenet ugyanis analóg CRT.... kábel..

Tehát, a tipikus manager reprezentáció lép életbe, aki nem ér hozzá, de elveszi a szabad választásodat.

Ugye a szentségtelen kód, vagyis szimbólum, a fa-elágazás...

értehtő? szia!

2020. aug. 11. 16:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát kb. semmit nem értettem, (ne szóljatok le légyszi😅😅), de köszönöm szépen a te válaszodat is, még párszor átolvasom, hogy sikerüljön felfogni.
2020. aug. 11. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!