Manga rajzolás. Mi a véleményetek?
1. Szerintetek digitálisan vagy inkább kézzel érdemesebb rajzolni? Ha digitálisan, akkor melyik programot ajánlanátok?
2. Hol tudnám az interneten feltölteni a mangát? Tudtok egy-két ilyenekkel foglalkozó oldalt ajánlani?
A rajzolással és a történettel is megvagyok, mindent kidolgoztam, csak magával a manga készítésének módjáról és annak feltöltéséről szeretnék véleményeket.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem érdemesebb digitálisan rajzolni: a hibákat könnyebb kijavítani és alapból digitálisan van meg a rajz, könnyebben tudod pl feltölteni valahová, ráadásként a szerkesztés is könnyebb.
Pl webtoon-ra fel tudod tölteni, az egy ilyenekkel foglalkozó app.
Egyébként ha már feltöltöm nyugodtan elmondhatod a nevét is, én szívesen ránéznék😉
Digitálisan egyszerűbb, gyorsabb viszont drágább is, mint a kézzel rajzolós módszer.
Manapság már a digitális verzió az elterjedtebb a manga készítők körében.
Egyébként is szívesen ránéznék az eddigi munkádra. :)
A Clip Studio Paint programot tudom javasolni. Nem használtam, de úgy tudom, hogy sokan használják ezt.
"Ha digitálisan, akkor melyik programot ajánlanátok?"
ha ingyenes kell, ezt tudom ajánlani (Krita): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!