Milyen animét ajánlanátok? Válogatós vagyok.
Sziasztok! Szeretnék számomra új animét nézni, de nem tudom mi legyen az, mert nagyon válogatós vagyok. Első sorban a neverending story-sok kilőve(Naruto, Bleach, One Piece, Dragon Ball, stb)
Romantikus animékből egyedül a Nana tetszett. (És a Beastars, bár az elég rétegelt ugye, azért van benne sok sötét dolog.)
Shounen-ek közül az Attack on Titan, Fullmetal Alchemist. Azt nem szeretem, ahol kb. csak annyi a sztori, hogy gyepálják egymást.
Egy időben rá voltam kattanva a horror animékre, leginkább az Elfen Lied tetszett, de ugye ott is mélyebb a mondanivaló, az egyszerű kaszabolásnál. Valamint a Higurasi. (Death Note se volt rossz egyszer nézősnek. A Tokyo Ghoul első évadát imádtam, de a többi már nem tetszett!) Mirai Nikki nem tetszett.
De sokkal jobban szeretem az elgondolkodató animéket: Cowboy Bepop, Zankyoku no terror, Akira, Tokiói keresztapák.
Ezek után milyen animét tudnátok nekem úgy igazán ajánlani? :s
Ha ez segít:
A kedvenc filmem a Donnie Darko / Kedvenc sorozat: Breaking Bad /Kedvenc animációs sorozat: Legend of Korra (Aang is tetszett) / Kedvenc mese: A Notre Dame-i toronyőr
Előre is köszönöm a válaszokat.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Persze, a Better Call Saul alap a Breaking Bad után ;)
Írtatok érdekeseket, a Rainbow egyébként nagy kedvenc, és a Promised Neverland is tetszett, bár inkább csak a vége fele.
Igen, láttam mindent ami FMA. :)
A Steins;Gate-en és a Monster-en már gondolkpdtam, lehet rá veszem magam valamikor, a többinek meg utána nézek.
6-os,bár én mindenkit felpontoztam, de megmondom őszintén engem is meglepett, hogy romantikusakat ajánlottál, nem tudom miért tűnhetett neked az írásomból, hogy ilyesmire vágyom. ^^"
Kicsit fordult a kocka...
Azt írtad, hogy le lettél pontozva 5-nél, megkérdezted, hogy ezzel mi a baj #6-nál. #5 pozitívban van, #6 negatívban... hm,érdekes.
Nem kell ezen felcsattanni. Az oldal használóinak többsége nem arra használja az értékelést, mint amire való. Nem újdonság, már nagyon régen ez megy.
Példa:
Valaki feltett egy kérdést, hogy írd le a nr1 waifudat. Jöttek is válaszok. Nincs jó vagy rossz válasz! Mégis sok a lepontozás. Hogy miért?
Az oldal megkérdezi, hogy hasznos-e a válasz (amennyiben szeretnél értékelni). Erre nem lehet hasznos/haszontalan választ adni, mégis vannak pirosak. A hasznosságot felejtsd el, itt "lájk" és "diszlájk" megy. A kutyát nem érdekli, hogy hasznos-e amit írsz, ha valakinek nem tetszik, megy a piros. Ez van. Nem hasznosság alapján ítélnek meg, hanem tetszés/nemtetszés alapján. Sajnos azok nem értik meg, akiknek szólna ez...
Visszatérve a waifu témához:
Gasai Yuno
Negatív karakter, mégis írták waifunak, ezzel mi a baj?
Szóval ne akadj fel ezen. A válaszod hasznos, csak nem tetszik sokaknak, nem vagytok egyformák. Olyan, mint a verselemzés, anno az iskolában. Mire gondolt a költő? Ha nem azt mondod, mint a könyvben van, "ülj le, egyes". Az senkit nem érdekel, hogy neked teljesen mást jelent. Kb úgy kezelnek, mintha egy szalagsorról estél volna le és ezt kell mondani, ha mást teszel, hibás a termék. Emiatt vagyunk ott, ahol, emiatt kapsz negatív értékelést.
Az anime sem más...
Mégegy példa:
Irodalom órán egy kortárs költő jellemzése volt a feladat. Már a tanárnő is egy gyökér volt. Isten meg Jézus így, úgy amúgy... Miafa... Ez hogy jön ide? Kevesebb vagyok, ha egy másik meséskönyben hiszek??? (nem akarok megbántani senkit!!!!!!!) Kevesebb vagyok, ha Buddhát vagy Allahot sz...pom? Mi ez már? A számba akarják adni a szavakat, belém ültetni gondolatokat és nekem ezt el kell fogadnom? Miért is? Ki vagy te, hogy megszabd, hogy mit tehetek és mit nem? Robotokat gyártunk? Na mindegy... más téma.
Egy akkor 'repper' tevékenységét vettem alapul, elemeztem, ahogy kell, az én szemszögemből, a végén le is írtam, hogy ez nekem ilyen, más embernek más. A megfeszített munkám eredménye 3 darab egyes. Mikor az arcába nevetve megköszöntem kedvesen, na az... azt hittem agyvérzést kap.
Ugyanez az analógia.
Jöhet a piros, nullát kérek.
Kérdésre:
Mivel nem ismerünk, nem tudunk megfelelő választ adni. Valaki bedob valamit, lehet hogy imádni fogod, lehet, hogy egy rakás sz@..r lesz az értékelésed. Így nehéz ajánlani. Igaz, némi támpontot adtál, de akkor is.
Girls last tour
Poszt-apokaliptikus világban két fiatal lány egy kettenrad hátán megy előre. Keveset tudva a világról, rácsodálkoznak mindenre. A szétharcolt városban, megpihennek egy szobában és már csak attól boldogok, hogy fejben berendezhetik. Egy épen maradt szürke vasbeton kocka közepén megteremtik saját maguk mennyországát, és ez csak egy jelenet...
Gakkou Gurashi
Jigoku shoujo
Shiki
Gunslinger girl
Uta kata
Puella magi madoka magica
Umineko no naku koro ni
Danganronpa
Another
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!