Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Az anime op-kat legtöbb...

Az anime op-kat legtöbb esetben az animéknek írják?

Figyelt kérdés
Tudom sok op-t magának az animének készítettek,de vannak olyan esetek amikor engedélyt kérnek a zenésztől,hogy egy már létező zenét tehessenek be op-nak?

2020. júl. 6. 13:50
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Altalaban nem az animenek irjak.
2020. júl. 6. 14:20
 2/7 Netre járó lélek ***** válasza:
81%

Többségében igen. Vannak zeneszerző/előadók akik szinte csak anime-khez készítenek zenét. Későbbiekben ők is jelentetnek meg albumokat, de lényegében maradnak a anime-k világában.

Igen előfordult olyan is, hogy már meglévő zenészek művei kerültek bele egy-egy anime-be. Vannak köztük akik nem kötődnek az anime-k világához, de vannak olyanok is, akik lazán kötődnek. Azaz időközönként felhasználják zenéiket anime-kbe.

2020. júl. 6. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
23%

Igen, legtöbb esetben az animékhez készülnek az openingek, endingek, de vannak kivételek is. Ami hirtelen eszembe jut, az a JoJo no Kimyou na Bouken Part 3: Stardust Crusaders, ott az egyik ending (The Bangles - Walk Like an Egyptian) egy híres 1986-os szám (míg maga az anime 2014-ben kezdődött el).

Illetve szintén JoJo, a Part 5 (Ougon no Kaze) animéjének második endingje (Enigma - Modern Crusaders) szintén egy régebbi, 2000-es évekből származó szám (az anime 2018-ban kezdődött el).

(Amúgy lehet más JoJo zenéknél is van ez, még nem láttam az animét, de ez a két ending megmaradt nekem, hogy "régi" dalok voltak)

2020. júl. 6. 14:21
 4/7 anonim ***** válasza:
80%
Többségében nem, de vannak kivételek.
2020. júl. 6. 15:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudsz angolul, itt leírják, hogy választják ki őket:

[link]

2020. júl. 6. 15:45
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
úgy tudom/hallottam hogy az aot-nak is nem neki lett irva hanem felhasználták azt a zenét. ez igaz? valami ilyesmi volt...
2020. júl. 8. 14:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Is-is. Vannak zenék, amikről ordít, hogy melyik animéhez készültek konkrétan, de van, hogy egy már meglévő számot választanak ki.
2020. júl. 8. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!