Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Pszichológiái, filozófiai,...

Pszichológiái, filozófiai, lélektani anime?

Figyelt kérdés

Olyan érdekel aminek mély mondanivalója van, kérdéseket vitat meg, tágítja az ember gondolkodásmódját.

Ne legyen túl brutális, véres.

Amiket láttam s tetszett: kakegurui, death note, death parade, grisaia, angels egg,berserk, made in abyss.

Írjatok pls pár szót is az adottról, hogy miért tetszett.

2020. júl. 3. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Monster - 74 részes, lassú felépítésű, kiváló karakterek vannak benne, az első nagy kérdés, hogy kit mentsen meg az illető igen komoly következményeket jelent a későbbiekre tekintve.

Code Geass - Ha tetszett a Death Note akkor ez is tetszene, kiváló főszereplője van, a sztori összetett és pszichológiai játékra épül.

Elfen Lied - Véres, de megéri megnézni, mivel komoly mondanivalója van. Számomra az egész anime a "Mit jelent embernek lenni?" kérdés körül forog.

2020. júl. 3. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Girls last tour.

Nem fűzök hozzá semmit, a végére megérted.

Psiycho pass

Egy fiatal nyomozó lány harcol a belsőjével és a külvilággal, nem mindig az a jó döntés ami a szabályzatban van, őrlődik, nem ezt akarta.

Aku no hana

Mikor egy "perverz" lány beforgat egy "épelméjű" srácot (Nakamura karakterét szeretem).

Jigoku Shoujo. Egy lány pokolra viszi azt, akit kéred, de senki nem jár jól, lehangoló, mégis ilyenek vagyunk, mi emberek.

Mirai nikki

Igen, néha véres.

Erről megint nem írhatok, spoiler lenne. Utolsó 1-2 rész adja meg az igazi ízét.

Írták előttem: Elfen Lied.

Ja, véres, de odab...sz.

Posztapokaliptikus:

Coppelion. Mikor tudod, hogy arra készítettek, hogy felderítsd az adott területet, nincs anya, nincs apa, kémiai úton születtél, feladatod van, de mégis ember vagy...

Koe no katachi

Na ez... Nem tudom mit írjak.

Ez egy film. Megható, mellbebas...ott.

Egy halláskárosult lány esetét követheted nyomon.

Szeretem és utálom ezt a művet.

Az elején mérhetetlen harag és ellenszenv uralkodott rajtam, de a lányon keresztül megértettem, hogy mit és miért...

2020. júl. 4. 03:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Monster

Ergo Proxy

Mirai Nikki

Deadman Wonderland

Serial Experiments Lain

Neon Genesis Evangeloin

Night Head Genesis

Gilgamesh

Jigoku Shoujo

Hack://Sign

2020. júl. 4. 07:28
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

Boogiepop Phantom

Boogiepop wa Warawanai (2019)

The Tatami Galaxy

Serial Experiments Lain

Ergo Proxy

Mousou Dairinin

Neon Genesis Evangelion

Kara no Kyoukai filmek

Kino no Tabi: the beautiful world (2003)

Perfect Blue

Aoi Bungaku

Az Elfen Liedet én nagyon nem ajánlom. Aki nem ért a témához annak komolynak és "hűű de mélynek" tűnik, de valójában a történet írója semmit nem tudott a lélektanról, olyan alaptalan hülyeségeket hord össze, hogy fájdalmas volt végignézni. Plusz az erőszakot és a vért mértéktelenül használja fel, mindenkiből 1 hl vér folyik ki. És a felesleges meztelenkedésre ki sem térek.

2020. júl. 4. 08:32
 5/6 anonim ***** válasza:
52%
A Steins;Gate animét nagyon ajánlom.
2020. júl. 4. 08:38
 6/6 anonim ***** válasza:
52%

Shinsekai Yori

Chihiro Szellemországban

Vándorló Palota

Nana

2020. júl. 4. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!