Mi a véleményetek a régi animékről?
Én nagyon szeretem a régi, '80-as, vagy '90-es (esetleg régebben készült) animéket. Tudom, hogy sokan undorodnak tőlük, mert szokatlan a grafika, a történetvezetés, meg hát másmilyen, mint a mai hiperszuper technikával készült animék. Én azonban sokszor jobban kedvelem őket, mint a maiakat, mert igazi kincsekre lelek köztük. Persze, itt is vannak gyengébbek, ahogy a mostaniak között is vannak jók és kevésbé jól sikerültek is.
A nyomdafestéket tűrő kifejezéseket nem tűröm! Mindent meg lehet mondani emberi hangnemben úgy, hogy másokat nem sértünk meg vele!
A legrégebbi, amit láttam az a perfect blue. Mivel jó a története, így nem zavart a rajzminősége (grafikája vagy mi nem tudom a szakszót rá).
Szóval nincs sok tapasztalatom, de amíg a story jó addig nincs gond vele (Kivéve a mai full CGI animék).
Mangákból is olvasok pár régebbit, 2000-es évek körülit azokkal sincs gond.
Ace wo Nerae nekem is a várólistámon csücsül. Amúgy igen, a 3. hozzászóló megadta a választ. A jó történet a lényeg. Meg az érdekes karakterek ugye.
Nekem amúgy a legrégebbi az első Astro Boy anime volt. De mire én azt levadásztam magamnak. Meg hát... nem is éppen rövid. És fekete-fehér. Mai szemmel atomegyszerű történet, mégis valahol magával ragadó. Meg Osamu Tezuka ugye. :)
#2 vagyok
Ami engem illet, a legrégebbit szóba sem érdemes hozni. Volt egy időszak, amikor rengeteg korai kísérletet vadásztam le, így a legrégebbi nekem 1917-es, de az csak egy néhány perces rövidfilm. Így a legrégebbi, amit láttam, az az egyébként nálunk a 90-es években unalomig vetített 1965-ös Kimba, a fehér oroszlán.
Ha pedig a gyerekkori emlékeket félre tesszük, az 1970-es Ashita no Joe.
"Ne a borító alapján étélj", na az animékre is igaz lehet ez a szó fordulat.
Én nagy régebbi kedvencem a Szentjánosbogarak sírja és az Akira, mond a kettő 88-ból. Az utóbbinál külön értékelendő és kiemelendő a kézzel festett háttér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!