Elengedjem a 13 éves lányomat egyedül a “MondoCon” nevű helyre?
Anime és Japán kultúra kedvelők vannak ott, mindenfélének beöltözve akár, vagy egy-egy stílust képviselve. Csomó mindent lehet csinálni, vásárolni, ha van pénzed rá. Ismerkedni másokkal stb.
Igazából csak annyiból mennék mással, mert sokan vannak, de én elengedném. Bár elfogult vagyok, mert én is "anime-fan" vagyok.
3. Ja, mert bárhol máshol nincsenek pedofilok, meg érzelmi sérültek, mi?
Még a legvadabb rock koncert se ártott meg nekem amin voltam, és még sima beszélgetős oldalon is szedtem össze durva fétises embert. Sajnálom ha ez történt veled, de nem az anime-s közösség miatt van.
Még a katolikus lánybuliban is találsz beteg embert, higgy nekem.
Ha barátokkal menne, akkor szerintem igen, de tök egyedül ne. Nem igazán azért, mert sok lenne a pedofil, de tök egyedül nem érezné olyan jól magát szerintem.
Viszont ha barátokkal megy, akkor jó móka lehet és vigyáznának is egymásra azért. :)
Szerintem nyugodtan engedd el, ha nem is feltétlenül "egyedül", de nyugodtan menjen el (max annyi, hogy mindenképpen menjen valaki vele, mert amúgy unalmas tud lenni). Visszatérve arra, hogy pedofilok, nos szerintem ez hülyeség. Nyilván nem fogom azt mondani biztosan, hogy nincs ott pedofil vagy lelki sérült, de ezek az emberek egy csángón vagy akár egy áruházban is megtalálhatóak és gondolom a lányod már volt áruházban egyedül is. ha viszont nagyon félsz ettől a lehetőségtől akkor adok egy nagyon egyszerű tanácsot. Az általatok pedofilnak és vagy lelki sérültnek elkeresztelt emberek (amit nem igen tudom miből következtettetek ki) valószínűleg az emós emberek csoportja lehet. Ezek az emberek pedig általában kint egy nagyobb csoportba állva feketébe öltözve szoktak zenét hallgatni. Ha a lányod nem megy a közelükbe meg van oldva a dolog.
De amúgy az én szemszögemből nézve a dolgot. Rengeteg emberrel találkoztam a mondoconon és nem igazán rémlik rossz élményem velük kapcsolatban. Ha valamit nem találtam és megkérdeztem az egyik szembe jövő embert akinél olyan dolog volt ami nekem kellett (például ha egy poszter vagy amikor az ételeket kerestem) nyugodtan elmagyarázta nekem mi hol van. Az árusokkal kapcsolatba is csak jó emlékeim vannak, mind nagyon kedves volt, bár volt 1-2 árus ahova folyamatosan mentek vásárolni és látszott, hogy nagyon le voltak már fáradva, de akkor sem voltak bunkók. Illetve nem csak magyar árusok találhatóak ott, hanem én találkoztam angollal és japánnal is. A japán árussal például kicsit nehezen értettem meg magam, de ő is teljesen normálisan viselkedett.
Mit is lehet itt csinálni? A mondocon elsősorban egy japán és anime rajongóknak kitalált találkozó ahol nyugodtan ismerkedhetsz, vásárolhatsz, játszhatsz a különböző játékokkal (gondolok én itt a társasjátékoktól kezdve a különböző VR játékokik) illetve rengeteg cosplayezőt is találhatsz itt (beöltöznek különböző embereknek más-más animékből). Nos én ha megyek általában főként a vásárlást tartom szem előtt, de persze egy csomó minden mást is lehet itt csinálni.
Az előző kommentelőknél nem értem, hogy miért ne engedhetnéd el ha messzebb laktok? Én is ugyanilyen idősen mentem először a barátnőmmel és nem Budapesti vagyok. Ha aggódós vagy természetesen ne engedd el busszal, de ha valaki el tudja vinni akkor semmi akadálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!