Kinek mi lenne egy top 10 es anime lista?
Nem láttam olyan nagyon sok animét (max. 100 körül), inkább mangát olvasok, így biztos lesz benne olyan is, amit más nem tenne bele egy top 10-es listába:
Mushishi: Egyértelműen ez a legjobb anime, amit valaha láttam, a zene, a rajzok, a történet, minden tökéletes benne.
Chihiro szellemországban: Kedvenc Miyazaki filmem :)
Seirei no moribito: Nagyon jó fantasy anime különösen szép rajzokkal, jó zenével, és ami nálam plusz pont, jól megírt női főszereplővel.
Dragon Ball, Dragon Ball Z: Már csak a nosztalgia miatt is. :)
Mononoke hime: Szintén Miyazaki film.
Yu Yu Hakusho: Tipikus shounen anime a 90-es évekből.
Fullmetal Alchemist (2009-es változat): Szintén egy nagyon jó shounen.
Shura no toki: Történelmi témájú shounen anime.
Juuni kokuki: Nagyon jó fantasy anime, három különböző történetet mesél el, ugyanabban a világban.
One Piece Borzasztóan el lett húzva, egyébként az egyik kedvenc shounenem lenne.
Illetve megemlítenék még párat, amik egyébként objektíven nézve nagyon jók, de valamiért nem tudtam őket különösen megszeretni, így nem fértek be a top 10-es listámba. De lehet, hogy neked tetszenének:
Wolf's Rain: Fantasy anime elég egyedi történettel.
Akira: Elég híres anime, a rajzok nagyon jók, de nekem a történet vége kicsit zavaros volt.
Death Note: Krimi, az első fele nagyon tetszett, a második fele viszont nagyon nem, így nem tartozik a kedvenceim közé.
Beck: Nagyon jó anime egy együttesről, a megalakulásuktól kezdve a népszerűvé válásukig. Ha alapból érdekel a téma, akkor nagyon ajánlom.
Plametes: A manga az egyik kedvencem, de attól eléggé eltér az anime, így azt kevésbé szeretem, de így is elég jó sci-fi anime.
Miyazaki filmek
Amit kértél, az én személyes Top10-em csak 8 műből áll. A lista fordítottan halad, alul 1. helyen a legeslegkedvencebb animém lesz:
8.) Glass no kamen (2005)
- Egy nehéz anyagi helyzetű tizenéves lány álma, hogy színésznő lehessen. Minden ellene van, de a sors ad neki egy lehetőséget. Az anime a lány útját mutatja meg az álmának megvalósításához, ami teli van buktatókkal, veszteségekkel és drámai fordulatokkal. Egy izgalmas, fordulatos érzelmi hullámvasút ez az anime. (sajnos nem biztos, hogy van hozzá magyar felirat. Én angol felirattal néztem végig. A többi animénél ilyen probléma nem lesz.)
7.) Claymore
-Egy középkori dark fantasy világban az embereket gyilkos démon-szörnyek fenyegetik. Az emberiség féldémon-félember zsoldosokkal védekezik ellenük. De ezeket a féldémonokat is megvetik, gyűlölik és félnek tőlük. Főhősünk egy ilyen féldémon, aki megment egy kiskamasz fiút, aki nem szörnyed el tőle, hanem követni akarja. Az ő kettejük szörnyektől, harctól és vértől hemzsegő útját követhetjük végig. Izgalmas, akciódús, érzelmes és drámai fordulatokkal teli.
6.) Yu Yu Hakusho
-Egy srác váratlan halált hal. A szellemvilág feltámasztja és szellemi erőt kap azzal a feltétellel, hogy a szellemvilágot fogja szolgálni. Egyre erősebb szörnyek ellen kell küzdenie, egyre kalandosabb úton. Ez egy klasszikus 112 részes shounen fight anime.
5.) Skip beat
-Egy egyszerű csaj bosszúból kijelenti egy nagyon komoly sérelem miatt, hogy ő nagy sztár lesz. Színésznőnek jelentkezik, habár semmi tehetsége nincs hozzá... vagy mégis van?? Fordulatos, izgalmas, és nagyon vicces, de mégis teljesen komolyan vehető, az érzelmes vagy drámai jeleneteknek a súlya megmarad.
4.) Steind;Gate
-Egy kicsit kattant fiatal srác, aki megjátssza, hogy ő egy nagy őrült tudós, tanúja lesz egy különös halálesetnek. De másnap már találkozik is azzal a fiatal tudos nővel, akit meghalni látott. Aztán meghívja őt 3 személyes teljesen komolytalan "tudományos műhelyébe", ahol a legnagyobb találmány egy mikrohullámú sütő, ami kocsonyává változtatja a banánokat. Aztán egyre több különös dolog üti fel a fejét, és minden, ami eddig hülyeségnek tűnt egyre komolyabb lesz, és átfordul egy rendkívül izgalmas, drámai, fordulatos, ötletes és abbahagyhatatlanul lendületes történetbe. (Az első néhány rész alapján majdnem dobtam ezt az animét, de azután vitathatatlanul az egyik legnagyobb kedvencem lett.)
3.) Méz és lóhere (Hachimitsu to clover)
- 5 jóbarátról szól egy kollégiumban a művészeti egyetemen. Életük nagy kérdései, hogy mit kezdenek a jövőjükkel, de közben a szerelem is felüti a fejét, ami szintén egy nagyon bonyolult ügy. Komoly és érzelmes drámai anime, hihetetlenül jó humorral megfűszerezve.
2.) Nana
-drámai, komoly érzelmes, szintén hihetlenül jó humorral fűszerezvem
1.) Fullmetal Alchemist: BROTHERHOOD
-izgalmas, akciódús anime, hihetetlen nagyszabású történettel.
Ez volt az én Top8-am. De, ahogy olvasom, kezdő animés vagy. Szóval hadd ajánljak még további animéket, amiket szeretek, és a maguk kategóriájában közkedveltek.
Borzongató, rejtélyes, misztikus, fordulatos:
-Another
-Shinsekai yori
-Shiki
Akciódús, véres:
-Mirai nikki
-Parasyte: the maxim
Romantikus, vicces, aranyos:
-Kaichou wa maid sama
-Ao haru ride
Igazi klasszikusok, és szerintem nagyon jók is:
-Inuyasha
-Naruto
Klasszikus anime mozifilmek
-Chihiro szellemországban
-Vándorló palota
Szigorúan nem rangsorban írom, hanem inkább ábécé sorrendben. Mindegyoket kb egyformán szertem.
009-1
Afro Samurai
Bartender
Chobits
Cowboly Bebop
Ergo Proxy
Ghost in the Shell
Planetes
Samurai Champloo
Serial Experiments Lain
Én magam már jóval túl vagyok az 1000-en is, nem foglalkozok 10-es listával. Azok csak addig működnek, amíg nem láttál többet 100-200-nál, 500 fölött nagyon korlátozók. Jobb áttérni műfaj szerinti bontásra vagy sokkal hosszabb listára.
Tengen Toppa Gurren Lagann
Ookami to Koushinryou
Uchuu Senkan Yamato 2199
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
Koukaku Kidoutai: Stand Alone Complex
Hajime no Ippo
Cowboy Bebop
Ginga Eiyuu Densetsu
Mawaru Penguindrum
Sennen Joyuu
Perfect Blue
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu
Samurai Champloo
Kill la Kill
Space☆Dandy
Neon Genesis Evangelion
Psycho-Pass
Steins;Gate
Hunter x Hunter
Baccano!
One Outs
Little Witch Academia
Kara no Kyoukai
Gyakkyou Burai Kaiji
Log Horizon
K-On!
NHK ni Youkoso!
Sakamichi no Apollon
Jinrui wa Suitai Shimashita
Seikai no Monshou
Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team
Black Lagoon
Serial Experiments Lain
Memories
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!
JoJo no Kimyou na Bouken
Bakemono no Ko
Kobayashi-san Chi no Maid Dragon
Hibike! Euphonium
Hellsing Ultimate
Re: Cutey Honey
Planetes
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Mousou Dairinin
Kenpuu Denki Berserk
Monster
Fate/Zero
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Tsuioku-hen
Made in Abyss
Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
Gintama
Bakemonogatari
Fushigi no Umi no Nadia
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
Gunsmith Cats
Jin-Rou
Steamboy
Karigurashi no Arrietty
Seitokai Yakuindomo
Mahoutsukai no Yome
Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna
Tokyo Godfathers
Redline
Kino no Tabi: The Beautiful World
Mushishi
Haibane Renmei
Mardock Scramble: The First Compression
Tiger & Bunny
Kyou kara Ore wa!!
Death Parade
Érdekes, az én kedvenceimet senki sem írta. XD
Naruto(oké, ezt pont írták :D )
Shakugan no Shana
Toaru Majutsu no Index és a többi Toaru sorozat
Nálam ez a top 3, és most akkor a többi:
Zero no Tsukaima
Requiem for the Phantom
Zetsuen no Tempest
Sakura-sou no Pet na Kanojo
Golden Time
Gosick
Grancrest Senki
Douluo Dalu Ezt igazából a top 3 mellé tenném negyediknek, de inkább különraktam, mivel ez kínai és cgi, szóval amolyan kakukktojás. De mindenképpen érdemes megnézni. A többi 7-et nem raktam sorba, kb. ugyanannyira szeretem mindet.
Rangsorolás nélkül a kedvenceim (az olyanokat, mint a Naruto, Inuyasha, Yu Yu Hakusho, Fullmetal Alchemist, stb nem számolva, mert kicsi voltam még mikor azokat láttam):
Assassination Classroom
Death Note
Inuyashiki
Parasyte - the maxim
Level E
Evil or Live
Mahou Tsukai no Yome
Overlord
Tensei Shitara Slime Datta Ken
Zetman
The Promised Neverland (az anime 1. évadának végeztével elkezdtem a mangát olvasni)
10. Aoi Bungaku
9. Serial Experiments Lain
8. Youkoso Jitsuryoku
7. Assassination Classroom
6. Mai-HiME
5. Boku dake ga Inai Machi
4. Perfect Blue
3. Gankutsuou
2. Shingeki no Bahamut: Virgin Soul
1. Skip Beat!
Az Aoi Bungakut és a Serial Experiments Lain-t nem ajánlom, nem kezdönek való.
Ami nincs a listán, de ajánlom:
Code Geass
Death Note
Death Parade
NANA
Golden Time
Kakegurui
Made in Abyss
Kaguya-sama Love is War
Bunny Girl Senpai
Úgy érzem sok emberrel el tudnánk itt beszélgetni. :D
1.Shinsekai Yori
2.Nana
3.Kimi ni Todoke
4.Nagi no Asukara
5.Nodame Cantabile
6.Toradora
7.Higurashi no naku koro ni
8.Danganronpa
9.Shiki
10.Elfen Lied
Amiket még ajánlok:
+Made in Abyss
+Yakusoku no Neverland
+Fruits Basket / 2019
+Ghost Hunt
+Another
+Mahou Shoujo Madoka Magica
+Kakegurui
+Mirai Nikki
+Yosuga no Sora
+Zero no Tsukaima
+ReZero
1. Jojo's bizzare adventure összes évad
2. Shiki
3. Death note
4. Psycho pass
5. Mirrai nikki
6. Kimi ni todoke
7. Méz és lóhere
8. Nodame cantabile
9. Gekkan shoujo nozaki kun
10. Snk
Nagyon régen voltam nagy animés és a nagy részét akkor láttam, szóval ez egy olyan lista, amin olyan animék szerepeltek, amik számonra emlékezetesek voltak, és hatást gyakoroltak az akkori érzelmeimre olyan szinten, hogy most is vissza tudom idézni.
Ja és kettő olyan animét is megemlítenék, amiket tiniként nagyon imádtam, de ma már nem tudnám őket újranézni, viszont ezek is nagyon beszippantottak
Bleach és Naruto :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!