Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Nektek, hogy tetszett az...

Nektek, hogy tetszett az Oyasumi punpun c. manga? Én sokmindent nem értek benne.

Figyelt kérdés

Sok kérdésem lenne a mangával kapcsolatban

Spoiler veszély! Aki nem olvasta a mangát ne olvassa tovább!

Aiko holttestével mi lett? Punpun miért nem került börtönbe? Miért látta magát és az egész családját ilyen firkamadárnak? Aiko miért lett öngyilkos? Miért nem látjuk őket soha emberalakban? A végén miért került vissza az “igazi” alakjába? Miért volt olyan sok alakja Punpunnak?

2019. okt. 6. 10:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Punpun alakja általában a karakter érzelmi kivetülése, de segít a mangának kitűnni a tömegből, és az azonosulást is segít(het)i, hiszen így a főszereplő nem rendelkezik meghatározott külső emberi tulajdonságokkal (a neve is csak egy hangutánzó/hangulatfestő szó). Ez a döntés lett kiterjesztve az egész családra.

Gondolom az Aiko szál azért lett lezárva a halálával, mert egyszerűen már nem volt fontos, elérte a narratív célját. Punpunt nem is keresték a gyilkossággal kapcsolatban, és (vitathatóan) nem hagyott maga után nagy nyomot, így ez nem is olyan különös.

Aikonak rengeteg oka volt az öngyilkosságra, szerintem önállóságra képtelensége és az abuzív kapcsolatok melletti kitartása nyomott legtöbbet a latba.

Amúgy meg nagy kedvenc, de lehet, hogy a kedvenc.

2019. okt. 7. 19:03
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Én ezt az írást nagyon szeretem róla, érdemes végig olvasni.

2019. okt. 10. 05:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!