Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Mit jelent az, hogy valaki queer?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent az, hogy valaki queer?

Figyelt kérdés
Külföldön és talán itthon is egyre felkapotabb ez a kifejezés ha jól veszem észre. De sajnos nem nagyon értem, hogy ez pontosan mit takar. Utánanéztem neten is, ugyanazt az egy mondatot leírják mindenhol. Olyan mintha senki nem tudná mi ez. Én viszont szeretném tudni, és nagyon örülnék ha vki aki esetleg queernek vallja magát az leírná, hogy pontosan mit is ért ezalatt. És persze annak is nagyon hálás vagyok, aki nem tapasztalatból, de mégis tudja, hogy ez micsoda és megosztja velem. Előre is köszönöm!

2019. jan. 30. 23:42
 1/10 _Vale ***** válasza:
38%
Úgy tudom (nem biztos) hogy ez egy gyűjtőfogalom a nem hetero emberekre.
2019. jan. 31. 00:12
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Ha jól tudom, az aki nem mondja magát igazából semmi "bekategorizáltnak". Tehát nem hetero, de (valamilyen okból) nem mondja magára sem azt, hogy meleg, vagy leszbikus, vagy biszexuális, pánszexuális, autoszexuális, aszexuális, stb...

Csak egyszerüen "más"

2019. jan. 31. 00:30
 3/10 _Vale ***** válasza:
100%

Vagy transznemű pl, ők is ide sorolhatók, tehát nem csak orientációjukban de identitásukban is lehetnek "mások" rájuk is használják.

Lényeg hogy aki queer, tagadja a címkéket, nem hetero és legyen elég ennyi.

2019. jan. 31. 00:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

egy darabig annak gondoltam magam, pontosabban genderqueernek, de miután rájöttem, hogy csomóan műttetik magukat így is, rám ez nem igaz

amúgy némi transz beütésre lehet számítani szerintem annál, aki ezt mondja magára... aztán hogy ez hogyan nyilvánul meg az változó

én pl. kényelmesen érzem magam a testemben de vannak dolgaim amik nem túl leszbik XD de szerintem aki elviseli vagy még örül is annak, hogy helyes fiúnak tartják leszbiként az queer :D tehát ez manapság sokszor úgy érzem nemet illetően amolyan fuck off vagy csak kényelmetlen transznak vallania magát és akkor csak queer szóval intézi el. ja meg öltözködés is :D másik nem ruhái az úgy alap :D szóval nem csak szexualitást illtően fuck off, hanem ez a genderre is sokszor nagyon igaz

2019. jan. 31. 01:58
 5/10 alonelyman ***** válasza:
7%
Azt jelenti,hogy meleg, ennyi!
2019. jan. 31. 08:02
 6/10 anonim ***** válasza:
20%

Elméletileg mindenki queer, aki nem hetero, gyakorlatilag meg azok a heterok hívják így magukat, akik szeretnének az lmbt közösséghez tartozni, de nem vonzódnak a saját nemükhöz, és diszfóriájuk sincs, hogy transznak hívhassák magukat.

A "queer"ek szerint az lmbt közösség egy menő klub különcöknek, ugyanakkor nem éri a való életben diszkrimináció a szexualitása miatt. Aki ténylegesen homoszexuális, vagy biszexuális (=akiknek a jogaiért létre jött az lmbt közösség) azok általában nem használják magukra ezt a jelzőt.

Innen jött, hogy manapság queer az, aki felveszi a másik nem ruháit; tartott már vonzónak valakit a saját neméből, viszont nem lenne gusztusa azonos neművel szexelni, vagy az, akinek világ életében ellenkező nemű társai voltak, de most összejött valakivel, aki szintén ellenkező nemű, de az övével azonos a "gendere" (szval ha egy lánynak mindig pasijai voltak, de most egy transz lánnyal jár hívhatja magát "queer'nek, annak ellenére, hogy vaginát még bottal sem piszkálna meg).

Sőt, hallottam már, hogy fetisiszták is queernek hívják magukat, hiszen az, ha szereted megverni, és megalázni a társad szex közben nem tartozik a normál szexualitáshoz.

2019. jan. 31. 12:21
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

Úgy van, ahogy a kettes írta!

Angolul annyit jelent, hogy más, vagy különös. Ahogy a magyar nyelvben is használjuk valakire, hogy ő "más", úgy az angol is. Tehát, ha elütsz a társadalmi normától, akkor más vagy. Ha pl. egy heteró fiú vagy, aki szereti, ha a barátnője a feldug egy dildot (pegging), akkor is más vagy, meg nyilván, ha meleg, vagy transz.

2019. jan. 31. 14:15
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
2019. jan. 31. 15:31
 9/10 anonim ***** válasza:
én is úgy tudom,hogy gyűjtő fogalom,arra aki más. Az hogy ez miben nyilvánulmeg mellékes.
2019. febr. 4. 19:54
 10/10 anonim válasza:
82%
Szia! Én is queer vagyok, ez pedig azt jelenti hogy az ember nem hetero de nem sorolja be magát semelyik csoportba (pl leszbikus stb) akár azt is jelentheti hogy váltogatja a csoportokat (hogy pl egyszer pánszex, máskor egyszerűen leszbikus) remélem tudtam segíteni❤️
2021. szept. 11. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!