Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Lehet hinni ezeknek a cikkekne...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet hinni ezeknek a cikkeknek és kutatásoknak, vagy ez is csak amolyan értelmetlen halandzsa?

Figyelt kérdés

Már egy ideje kutatják a szexuális hovatartozás okait,eredetét,mivoltát,körülményeit és hatásait. Sok oldal sok félét is tud írni,amin nem nagyon lehet kiigazodni. Szeretném tudni,hogy ezekről ki mit gondol,mennyire lehet ezt elhinni. Néhány oldalt belinkelek,hogy azért értsétek miről van szó és könnyebben tudjatok véleményt alkotni:

[link]

[link]

[link]

2015. ápr. 19. 15:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezekben van logika és tudományos megfigyelésekre alapszik. Azonban biztosra semmit sem lehet állítani. A homoszexualitás, és azon belül a leszbikusság még mindig elég feltáratlan terület. A lényeg, hogy azzal szeretkezz, azzal élj, akivel boldog vagy. :)
2015. ápr. 19. 15:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy mondod, csak halandzsa. Kezdjük ott, hogy egyik lap sem, amit linkeltél, a tudományos hitelességéről híres, mármint, wellnescafe? Divany?

Másrészt a "cikkek" (már, ha ezt a tudományosnak beállított szennyet lehet cikknek nevezni) vagy:

nem említenek forrást, hogy milyen kutatásokra alapoznak (márpedig szokás és még a középiskolás gyerek is megjelöli az esszéje lábjegyzetében a wikipédiát)

vagy amit említenek, az minimum húsz éves (ismét, a tudomány világában ez szintén kétkedésre ad okot, főleg ha ezek "pszichológiai" felmérések, amit a kor hozzáállása a témához bármilyen módon tudott befolyásolni, a felmérők és az alanyok oldaláról is, egy 1989-es 'felmérést' aminek körülményeiről fogalmunk sincsen, ne hívjunk már legitimnek) esetleg

hogy hihetőnek tűnjön, bedobnak egy-két nevet, akikre a Google szerencsés esetben kidob öt találatot, de továbbra sem tudunk az illetőkről semmit: munkásság, hol tanultak, miként történt a kutatás.

A tudományos írások alapja a hiteles forrás, a naprakész forrás. Nem a humbuk.

2015. ápr. 19. 16:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Leszbikusként tudok véleményt mondani.

1. cikk hibái

A queer kifejezést nem csak a leszbikusok használják saját magukra, hanem az egész LMBT (leszbi, meleg, bi, transz) közösség.

"A társadalom toleránsabb a leszbikusokkal, mint a férfi homoszexuálisokkal szemben. Sőt, heteroszexuális férfiak potenciális partnernek tekintik a leszbikus nőket, és gyakran élnek át ilyen típusú szexuális fantáziálást."

Tévedés. Az, hogy azonnal meg akar fektetni egy férfi ha megtudja hogy leszbi vagyok, az nem tolerancia. Miután közlöm vele, hogy nem fogok vele járni/smárolni/lefeküdni már engem is ugyanúgy szid....

"Ez a fehérje befolyásolja a tesztoszteron és ösztrogén hatását a fejlődő leánymagzat agyában és hímekre jellemző agyi struktúrák kialakulását okozhatja."

Hormonokkal már kísérleteztek, hiába kapott több tesztoszteront meleg férfi, ugyanúgy meleg maradt, csak a libidója lett magasabb.

"Az ilyen családi hátteret jellemzi, hogy az apa elhanyagoló, durva, arrogáns az anya pedig mártír és aggodalmaskodó. Az ilyen szülői légkörben felnövő leánygyermek dühös és rosszhiszemű, szüleihez és a világhoz fűződő viszonyában. Jellemzőek még a gyermekkori negatív tapasztalatok az apával, melyek később befolyásolják a kislány női szerepének fejlődését és férfiakhoz fűződő viszonyát."

Szintén hatalmas baromság, apával nincs semmi baj :D Szánkóztunk, játszottunk, strandra jártunk meg minden, ő végig ott volt nem vert minket meg semmi ilyesmi. Viszont akik olyan légkörben nőnek fel mint amit a cikk írt általában szintén bántalmazó férfit választanak párjuknak, de mindegy...:D

"Gyakori, hogy a férfiaktól való szexuális szorongás táplálja azt, hogy a kamaszlányok azonos nemű kortársaik felé fordulnak. A saját nemükhöz való vonzódás azonban jobb, ha nem vezet valódi szexuális élményekhez, mivel ezek megzavarják és károsan befolyásolják a természetes pszichoszexuális fejlődést és a férfiakhoz fűződő viszonyt."

Istenem.......ezek egyre nagyobb hülyeségeket írnak. Ha valaki nem vonzódik a nőkhöz, nem fog velük lefeküdni akkor sem, ha fél a férfiaktól (:"D).

2015. ápr. 20. 10:23
 4/7 anonim ***** válasza:

2. cikk

"A tizenéves homoszexuális vágyakkal küzdő vagy ilyen élményekben részesült tinédzsereknél lehetséges, hogy éppen a homoszexualitástól való félelmüket fejezik ki az ilyen irányú gondolatokkal."

Erre már nem is tudok mit mondani :D

"Az androgén ilyetén hatásai lényegében maszkulinizálják az agyat, és ez tehető felelőssé azokért a férfias vonásokért és viselkedésekért, amelyek csak hónapokkal vagy évekkel később jelennek meg."

Egyáltalán nem vagyok férfias. Hosszú hajam van, 75/D-s melltartóm, imádom a szoknyákat és a magassarkú cipőket, a ruhákat. Abszolút nőies vagyok. Ezek miről beszélnek? :DD

"Így például a nemiségellenes gyermekkori nevelés, a másik nemmel szemben kialakított szorongás és gátlás meghatározó lehet."

Nem kaptam nemiségellenes nevelést és nem félek a férfiaktól :D Mint már említettem nagyon szeretem édösapámat is, a nagypapámat is imádtam, nem vagyok férfigyűlölő...

"Felismerés; identitáskrízis. A homoszexuális vágyak tudatosulása, amely az önkép kríziséhez vezet. Sok homoszexuális felnőtt úgy idézi fel a serdülőkort, mint a magány és kiközösítettség időszakát, ami többnyire feszült pszichológiai és szociális állapotot idéz elő."

Ez tényleg sokszor így van, de nem minden esetben. Én egyáltalán nem éltem meg krízisként.

" Sokan soha nem kerülnek olyan helyzetbe, hogy ez a felismerés megtörténhessen, és így elfojtják, vagy nem vesznek tudomást a nemi örömök létezéséről."

Ez igaz és ez elég szörnyű.

21/L

2015. ápr. 20. 10:31
 5/7 anonim ***** válasza:

3. cikk (úgy tűnik ez a legnagyobb hülyeség a három közül)

"A megkérdezett leszbikus nõk 20%-a élt hetero házasságban, mielõtt nõkkel került volna kapcsolatba, és többségük már gyermeket is szült. Az ilyen jellegû statisztikai adatok feltételezik, hogy a leszbikusság nem genetikailag meghatározott, sokkal inkább egy olyan döntés (méghozzá nagyon is felelõs, felnõttkori választás ez), amely a férfiakkal szembeni kiábrándultságból fakad. Ha ezt az eredményt vesszük alapul, akkor sarkítva akár azt is mondhatnánk, hogy a nõk leszbikusságának bizony a férfiak az okai - ha pedig igaz az, hogy egyre több nõ válik leszbikussá, akkor nagy általánosságban ez még most, a modern emancipáció ellenére is a férfiakat minõsíti... (Forrás: divany.hu)"

Az, hogy valaki később ébred rá, azért történik, mert eszébe se jut, hogy ő leszbikus lehet! Gyerekkorától azt hallja, hogy férj, házasság, gyerek. Azt, hogy nem élvezi a szexet pasival, megmagyarázza azzal, hogy "bennem van a hiba", "frigid vagyok" stb. A leszbikusság soha nem döntés....Ki akarna kirekesztett lenni? Ebben a témában az előző cikk okosabb volt...igen van aki 40 évesen ébred rá, hogy nem frigid és nem benne van a hiba. És nem is a férjében! Egyszerűen leszbikus és kész...

Jobb inkább erről magukat a leszbiket, melegeket, biszexeket kérdezni...mármint hogy ők mit gondolnak a saját másságuk eredetéről, milyen körülmények között éltek/élnek és milyen hatással van ez az életükre ;)

Sokkal hitelesebb infókhoz jutsz :)

21/L

2015. ápr. 20. 10:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Igazad lehet. A kései rádöbbenéssel kapcsolatban: azt értem, hogy nem is gondol arra, hogy leszbi lehet, de 40 éves koráig csak észreveszi az ember a jeleket, hogy vonzza egy női test, nem? Aki tényleg leszbikus/biszexuális, annál hogy fordulhat elő, hogy ilyen sokáig nem gondol erre?
2015. ápr. 20. 15:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értem, nekem 15-16 éves koromban már letisztázódott minden... csak tudom, hogy ilyen is van.

Arra tudok tippelni, hogy a homofób neveltetés, esetleg vallásosság, társadalmi nyomás, megfelelési kényszer vagy ki tudja mi miatt, már tudat alatt elnyom minden ilyen vágyat.

Beindulnak mindenféle elhárít mechanizmusok amik gátolják a ráébredést...talán.

2015. ápr. 21. 12:52

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!