Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » A szerelem nemtől független?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szerelem nemtől független?

Figyelt kérdés

Én meleg srác vagyok. Őszintén szólva nem érdekel h ez mitől miért hogyan van.

Sok feltételezést hallottam, de azon elgondolkodtam h a szerelem az szerelem nemtől független. Ti mit gondoltok? Lehet benne vmi? A normál férfi-nő párosítás csak egy belénk kódolt ösztön, a szaporodás miatt? Lehet szerelem az is ha egy fiú őszintén szereti egy haverját? Én pl meleg létemre zúgtam már abele csajba kegyetlenül, de szexuálisan nem nagyon zavart...

Vélemények a dologról?

2012. ápr. 19. 13:07
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem, én nem vagyok összezavarodva. Én tisztában vagyok az érzéseimmel, a beállítottságommal. Csak vannak ilyen dolgok a mássággal kapcsolatban, mint amit kérdeztem is, és érdekel ti mit gondoltok erről.

10.es! Tényleg? És biszexuális hajlamaid nincsenek? Akkor te lennél a példa a "függetlennemű szerelem"re? :)

2012. ápr. 19. 15:17
 12/22 anonim ***** válasza:
Nézd, ha valakit szexuálisan vonz a saját neme, az minimum biszexuális. Innentől kezdve persze mondhatjuk, hogy "nemtelen" a szerelem, de ez az emberiségnek csak nagyon kis részére igaz. A legtöbb ember csak az egyik nemet tartja szexuálisan vonzónak, ők hiába is próbálnának beleszeretni a nem vonzó nembe, a szexuális vágy hiánya (ami a szerelem fő mozgatórugója) hiányozna. Én hetero férfi vagyok és még csak meg se fordult a fejemben soha, hogy más férfival kellene lennem. De még csak olyan formán se tartom vonzónak a férfiakat, hogy "szerelmes vagyok" beléjük, pedig ismerek nagyon jó arcokat, akiknek a stílusa biztos bejönne ha nőből lennének (laza, jó fej, vicces, ilyesmi).
2012. ápr. 19. 17:23
 13/22 anonim ***** válasza:

Talán földhözragadt, materialista szemléletnek tűnik, de a tudományos eredmények arrafelé mutatnak, hogy a szerelem érzését tényleg egyszerű hormonális reakciók váltják ki az ember agyában, és nagyon is köthető ez az érzés a szexuális vonzalomhoz. Ezért én úgy vélem, hogy a szerelem annyiban nemfüggetlen, amennyiben a szexuális vonzalom is. Viszont a Kinsey-jelentés szerint valamilyen szintű biszexualitás az emberek jóval nagyobb részére jellemző, mint gondolnánk, vagy mint ahányan ezt akár maguknak is bevallják.

Ami a Te esetedet illeti, kérdező, lehet, hogy elfojtott heteroszexuális vágyaid (nem röhög, tényleg van ilyen) miatt zúgtál bele a csajba, vagy csak a barátsághoz köthető érzelmi reakciódat keverted össze a szerelemmel (talán mert a társadalom folyton azt sugallja neked, hogy egy fiúnak meg egy lánynak párt kell alkotnia).

2012. ápr. 19. 17:59
 14/22 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom. Akkor (mikor szerelmes voltam egy lányba) kb 13 éves voltam. És nem egy társadalmi sugallatnak éltem meg. Most 19 vagyok és mind érzelmileg, mind szexuálisan a férfiakhoz vonzódom. Bonyolult. Talán van egy biszex hajlamom, ezért csúszott be egy lány :) Azt nem tudom mennyire kötődik egymáshoz a vonzalom és a szerelem de az igaz, hogy csak akkor izgatot úgy egy fiú anno mikor beleszerettem. Azelőtt nem gondoltam rá pasiként csak egy jóbarátként :)
2012. ápr. 19. 19:02
 15/22 anonim ***** válasza:

persze h nem független...jól írtad..h lehet van benned egy kis bi hajlam..és nemtudom ki írta h a "barátság és a szerelem között csak az a különbség h szexuális vonzalmat is érzel ha szerelmes vagy"

na hát ez k*rvára hülyeség...azok különböző érzelmek...mert pl akkor most én szerelmes vagyok az összes barátnőmbe?-.-

am meg ha 13 voltál lehet nem is volt igazi szerelem..fiatal voltál még..lehet csak azt hitted h az vagy..és közbe meg nem...szóval...

2012. ápr. 20. 06:07
 16/22 anonim ***** válasza:
viszont a pánszexeknél és a biszexeknél független a szerelem.
2012. ápr. 20. 06:08
 17/22 anonim ***** válasza:
Egyes válaszolóknak annyiban nincs igazuk, hogy igenis létezhet szerelem szexuális vonzalom nélkül. El lehet különíteni ugyanis érzelmi és testi vonzalmat. Létezhet olyan, hogy egy bizonyos nemmel szívesen létesítenénk szexuális kapcsolatot, de nincs meg az a reakciósorozat, amikor kontaktusban vagyunk az illetővel, mintha szerelmesek lennénk belé. Viszont valaki vonzódhat érzelmileg is egy személyhez anélkül, hogy akár meg is fordulna a fejében, hogy lefeküdjenek.
2012. ápr. 20. 22:13
 18/22 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszadóval egyetértek: a személyisége miatt szeretem. Szerintem nemtől független. Énsem gondoltam volna korábban, hogy lány létemre teljesen belezúgok egy lányba, ami korábban sosem fordult elő :) (pedig nem állt messze tőlem a dolog, nem undorodtam tőle meg semmi, de nem szerettem sosem lányt). Azóta tudom mi a szerelem, amióta őt szeretem. Pedig ő az első lány. És a szexuális vonzalom azután is kialakulhat, miután megfogott a személyisége.
2012. ápr. 21. 22:55
 19/22 anonim ***** válasza:
De gyerekek, te itt szereTET-ről beszéltek, ami igen, érzelmi dolog és nem kell hozzá vonzalom, a kérdező viszont szereLEM-ről beszélt. Oké, hogy úgy jó, ha szeretetre épül a szerelem, de most külön a szerelemről van szó. Ne mondjátok már, hogy az lehet vonzalom nélkül.
2012. ápr. 21. 22:58
 20/22 A kérdező kommentje:
Hát már énsem értek semmit XD egyezzünk meg abban, h aki alapból nyitott az ilyen dolgokra azoknál nem gáz a saját nem, és persze a biszexekről is elmondható h szerelembe eshetnek - akár vonzalommal, akár anélkül - úgy h a neme nem mérvadó, tehát független minden más dologtól.
2012. ápr. 22. 07:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!