Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Mit gondoltok erről?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
régebben is éltek, leszbikusok, melegek, csak épp férjnél feleségnél voltak és emiatt ők sem tudtak róla? plusz valószínű hogy bántották volna őket ha kiderül.

2024. aug. 5. 12:20
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Jól látod, régebben is voltak, csak mivel nem volt elfogadott társadalmilag így vagy elnyomták, vagy éltek egy látszatkapcsolatban, vagy egyedülállók voltak. Minden is előfordult régen is.
2024. aug. 5. 12:24
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Régebben az embereknek még a legkisebb gondjuk is nagyobb volt ennél. :-D
2024. aug. 5. 12:33
 3/10 anonim ***** válasza:
7%
Régebben sem és most sem születik senki így - csak régebben, ha valaki életes során hormonálisan rendellenességet érzett, akkor azt inkább kezeltette, minthogy felfújja a propagandában. Ma is kezelhető lenne. És kellene is.
2024. aug. 5. 12:54
 4/10 A kérdező kommentje:
3.as miért gondolod hogy kezelni kéne? Én biszexuális lányként képes vagyok olyan teljes és boldog életet élni mint te, ti. És úgy gondolom, ha elmegyünk vallás témába én is hihetek istenben, és tudhatom hogy szeret engem is attól független hogy a nőkhöz is vonzódok.
2024. aug. 5. 13:07
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

"azt inkább kezeltette"

Pontosan mire gondolsz? Ez ma sem gyógyítható.

2024. aug. 5. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
Nem is kell gyógyítani, mivel nem betegség. A WHO is kijelentette már pár évtizede.
2024. aug. 5. 13:26
 7/10 anonim ***** válasza:
94%

Persze, hogy voltak. A homoszexualitás egyidős az emberiséggel.

Ajánlom figyelmedbe ezt a könyvet: [link]

2024. aug. 5. 13:48
 8/10 anonim ***** válasza:
93%
Volt akkor is ilyen élethelyzet: vagy rejtették, vagy felvállalták vele együtt a retorziókat is, vagy élték az életüket egy párhuzamos élettel.
2024. aug. 5. 16:54
 9/10 anonim ***** válasza:
94%
Kevesebb esélyük volt megélni vágyaikat, aki tudta titkolta, valaki pedig felvállalta.
2024. aug. 5. 20:32
 10/10 anonim ***** válasza:
86%

6-os vagyok, nem tudom minek pontoztatok le, mindenesetre ha azért, mert azt hiszitek ez nem így van, itt egy hivatalos link (angolul tudni kell) :

[link]

A lényeg: The World Association for Sexual Health (WAS) asserts that homosexuality is not a disease. Homosexuality was removed from the international classification of diseases in 1973 (DSM) and 1990 (WHO/ICD). Homosexuality has been found to be a stable sexual phenotype in humans in population-based surveys and is observed cross-culturally (see Burri et al 2011).

De ha ragaszkodunk a magyarhoz: "A fejlett nyugati társadalmakban a pszichiátria és a pszichológia szakmák egységes véleménye szerint nem minősül betegségnek. Az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) a Mentális zavarok diagnosztikai és statisztikai kézikönyvéből (DSM) a homoszexualitást 1972-ben a II. kiadással vette ki. A homoszexualitás BNO (Betegségek nemzetközi osztályozása) kódját 1990-ben törölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO)." ( [link]

2024. aug. 5. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!