Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Érdemes coming out-olni a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes coming out-olni a családnak?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy igazából elég régóta a tudatában voltam annak, hogy a lányokhoz vonzódom, viszont nem láttam értelmét a coming outnak a családnak, amíg nem vagyok együtt valakivel. Kisebb megjegyzéseket tettem, és anyumnak mondtam többször, de elég szkeptikus volt, úgy volt vele, hogy majd jön valami fiú

Mióta viszont összejöttem egy lánnyal, egyre jobban frusztrál a dolog. Igazából nem titkoljok a dolgot, viszont még egymás családjánál nem voltunk, és talán egyszerűbb lenne, ha baráti barátnőkként hivatkoznánk egymásra. De ha meg mondjuk egymásnál aludnánk, akkor lehet gyanús lenne, és ha anya rákérdezne, hogy mi van köztünk, nem szeretném letagadni a dolgot, ezért nem tudom, mitévő legyek.

Egyik reggel pedig rákérdezett egyik családtag, milyen volt a buli este, táncoltam-e valami fiúval, aztán valahogy elkezdett kérdezgetni a szerelmi életemről. Már kapásból rávágtam volna, hogy jaj, nincs senkim, aztán vettem a bátorságot, elkezdtem elmondani az igazat és őszintén válaszoltam a kérdésekre. Aztán kb 3 percen keresztül magyaráztam, hogy már régóta tetszik, nem hazudok róla, még a telefonomon is megmutattam, hogy most írt. Erre ma ahogy meséltem valamit, megkérdezte, hogy na nekem nincs-e már hapsi... Mintha múltkor a falnak beszéltem volna.

Szóval az bosszant a legjobban, hogy nem kimondottan homofób senki, csak nagyon kevés dolgot tudnak a témáról.

Szerintetek elmondjam a kapcsolatot, vagy először külön coming out-oljak? Tartsak valami nagyobb bejelentést, vagy így egyesével négyszemközt mondjam el sorjában? Vagy hagyjam még ezt, aztán ha már komolyabb a dolog, majd beszélek akkor vagy várjam meg, amíg rákérdeznek?

2023. márc. 26. 23:23
A kérdező szavazást indított:
Érdemes coming outolni
Nem érdemes, higgyék csak, hogy barátok vagyunk
Legfeljebb egy-két embernek elmondom, aztán a reakciótól függ
Majd ha rákérdeznek, elmondom
Részletesebb leírás kéne a befolyásoló tényezőkről (privátban leírhatom)
31 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
81%

A leszbikus kapcsolatokat szerintem eléggé elfogadóan kezeli a magyar társadalom ha nem társul hozzá valami massziv LMBQ baromság.

Ha két fiatal lány megöleli egymást esetleg kézen fogva sétálnak azt sokan betudják annak hogy barátnők. Az ottalvást is sokkal jobban tolerálja az átlagos szülő mert barátnőnek könyveli el másik lányt.

Én a helyedben élném az életem mindenféle nagy bejelentések nélkül.

2023. márc. 26. 23:47
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Mondd el anyudnak, ess túl rajta.
2023. márc. 27. 06:53
 3/19 anonim ***** válasza:
64%

"viszont nem láttam értelmét a coming outnak a családnak, amíg nem vagyok együtt valakivel"

Akkor érdemes, ha már régóta együtt vagy valakivel, és komoly is a dolog!

"De ha meg mondjuk egymásnál aludnánk, akkor lehet gyanús lenne"

Ha jól értem, lányokról van szó. Nem lesz gyanús, lányok vagytok...

"Tartsak valami nagyobb bejelentést"

Az élet nem egy Netflix film, ez elég rossz ötletnek tűnik.

"Vagy hagyjam még ezt, aztán ha már komolyabb a dolog"

Igen. Ha komolyabb, mondjuk hónapok óta jársz valakivel és biztos vagy benne.

És rossz kategóriába írtad.

2023. márc. 27. 06:54
 4/19 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom, de ha el kell játszani a hetero párodat én itt vagyok.

Utána legalább megnyugszik anyád is, mert úgy fogja tudni hogy (és most nem röhögni 😁) legalább megpróbáltad.

2023. márc. 27. 07:48
 5/19 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem még ne
2023. márc. 27. 08:55
 6/19 anonim ***** válasza:
87%

Én épp ellenkezőleg gondolom, mint a 3.

Épp a nagy, komoly szerelem előtt már érdemes elmondani annak, akinek fontosnak tartod. Ne egy komoly kapcsolatba zavarjon bele a család, barátok reakciója.

Ha már együtt vagytok, szerintem mondd, pláne ilyen relatíve elfogadó közegben. Ha "nem hiszik", akkor ne erőltesd, ne bizonygasd. Te őszinte voltál, a többi az ő dolguk.

2023. márc. 27. 09:29
 7/19 anonim ***** válasza:
62%

Hat pedig elég homofóbnak tűnnek, sőt azok is.

Én már csak azért is elmondanám

2023. márc. 27. 11:02
 8/19 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem nem kell ezt túlbonyolítani:

"Megyek bulizni a csajommal..."

"Valószínűleg hamarosan nektek is bemutatom. Csak szólok, hogy ne lepődjetek meg, ha hazahozom és nálunk alszik..."

Aki meg azt kérdezgeti, hogy mi a helyzet a pasaikkal, annak meg azt kell válaszolni, hogy: "Van valakim, de [mondtam már, hogy] nem pasi, hanem egy csini csaj."

2023. márc. 27. 12:19
 9/19 anonim ***** válasza:
73%

Azxa baj, hogy igazából nemtudjuk hány évesek vagytok.

Én egyelőre hagynám a dolgokat, nem erőltenék semmit.

Ahogy az előzőek is mondták, két lány nagyon jó barátsága nem különös dolog.

Ha nem leszbikusok, akkor is előfordul, hogy egymásnál alszanak, nagyon jóban vannak.

Szerintem egyelőre hagyd, aztán úgyis kialakul. Ha egyikőtöknek sem lesz fiú, előbb utóbb gyanakodni fognak.

Kialakul ez majd magától. Ők sem hülyék, nekik is van szemük hidd el.

Sok esetben amikor valaki bevalja otthon, hogy "más", akkor jön a meglepetés.

A szülők is bevalják, hogy "Ó kislányom mi ezt már rég látjuk és tudjuk."

Ez sok esetben megtörténik.

Hagyd magad, suhanj az élettel mint a tavaszi szellő, aztán majd kialakul.

2023. márc. 27. 15:28
 10/19 anonim ***** válasza:
67%

A család hozzáállásától függ.

Homofobok? -Ne kámingolj.

Azt sem tudják mi fán terem a homulás. -Nyogodtan.

Valahol a 2 véglet közt...puhatolozz és ha elfogadóak akkor mond el.

2023. márc. 27. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!