Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyarországon mennyire ítélik el a lányokat akik lányokat kedvelnek?
Sziasztok.
24 éves lány vagyok és kiskorom óta a lányokat kedvelem. Családom nagyon múltszázadi gondolkodású és a melegséget betegségnek nézik. "Ezek beteg emberek", "ezek most buzk, mert 2 csaj kézen fogva sétál?". Kb ilyeneket hangoztatnak el. Én adtam màr nekik jeleket de nem veszik komolyan. Félek ha megtudják botrány lenne. Meg alapból mennyire szokták Magyarországon "lenézni" a leszbikusokat, már ha kiderülne? Eddig csak 1 igaz leszb ismerősöm volt, nagyon ritka, hogy ilyen lányokkal találkozzak. Itthon mindig a mikor lesz már unokám szöveg van amitől már ideges leszek. Mondtam, hogy ne kèpzeljenek el engem gyerekkel..23L
Én hetero férfiként egyáltalán nem ítélem el, a melegeket, liszbikusokat.
Ez egy genetikai "hiba" amiről az ember nem tehet.
A melegeket akkor ítélem el, mikor gusztustalan módon, primitiven, verik a mellüket, hogy ők azok. (meleg felvonulás stb...)
A szexualitás mindenki magán ügye.
Én sem vonulok fel, azért mert imádom a puncit, és főként nem undorító módon igénytelenül viselkedem az utcán, mások előtt.
Lehet ezt kulturáltan a 4 Gál között meg élni.
A leszbiket sem utalom, csak akkor mikor, sokukból elő jön a férfi gyűlölet, ők nélkül.
Mindenki tegye azt az ágyban ami jól esik neki, ez a saját intim szférája minden embernek.
F
#5-ös válaszoló te szerintem abszolút nem érted a pride lényegét és eléggé el vagy tévedve ebben. A melegek nem azért vonulnak fel, hogy reklámozzák, hogy melegek. Egy olyan társadalomban ahol minden embert ugyan azok a jogok illetik meg erre nyilván semmi szükség. Igen, te heteroszexuális férfiként nem vonulsz fel, ugyanis ha megtaláltad életed párját teljesen törvényesen összeházasodhatsz vele, amivel megilletnek a házastársi jogok a házastársad felé. Ha gyermeket vállaltok ott JOGILAG mindketten a gyermek gyámjává váltok ergo ha az egyikőtökkel ne adja az ég történik valami a akkor a másik illető még mindig törvényileg a gyámja marad a gyereknek, ez azonos nemű pároknál nem ilyen egyszerű. Az meg már természetesen csak hab a tortán, hogy nem sétálhatsz végig a pároddal kézen fogva az utcán, fényes nappal persze a megvető tekinteteken kívül remélhetőleg mással nem kell törődnöd azt meg vagy letojod vagy nem. Este viszont amikor már azért nem mered megfogni a párod kezét mert ha épp egy olyan alakkal futsz össze nem csak lelki sérülést szerezhetsz egy ilyen összetalálkozás folyamán. És itt még csak természetesen a kézfogásról beszéltem, a szájrapuszit/puszit és ne adj isten csókot meg se említettem, ami heteroszexuális kapcsolatoknál teljesen természetes hofy ilyet látsz az utcán.No meg persze attól sem kell félned, hogy ha a homofób főnököd megtudja hogy más vagy repülsz az állásodból, de mininum elüldöznek, hogy véletlen se akarj ott dolgozni. Ezekbe kéne egy kicsit belegondolni azoknak akik azzal jönnek, hogy nincs bajom a melegekkel csak ne reklámozzák magukat meg csinálják a négy fal között...Steiner Kristóf fogalmazta ezt meg kiválóan: a pride nem azért pride mert büszkék vagyunk arra hogy melegek vagyunk, mint te is mondtad ezt senki nem befolyásolja, ezt dobta a gép. A pride azért pride mert büszke vagy arra, hogy mersz önmagad lenni egy olyan társadalomban ami negatív megítéléssel fordul azokhoz akik nem illenek a képbe. Lehet mondani, hogy csinálja mindenki ezt szép csendben, de azzal hogy mindenki ül a seggén és próbál nem szem előtt lenni még nem lesz változás.
A kérdezőnek pedig, mi a párommal pesten élünk itt nagy a tömeg, könnyebb vegyülni, de mi nem vállaljuk fel nyíltan a kapcsolatunkat.A család/barátok tudják ők elfogadóak, de idegenekkel szemben max barátnők/lakótársak vagyunk. Mi inkább nem kockáztatunk. Kettős a mérce ahogy írták előttem is, a leszbikus kapcsolatolat jobban elfogadják, de utánunk is köptek már utánunk amukor este megfogtam a párom kezét mert úgy tűnt üres az utca.
Kedves kérdező,ismerős a helyzet,az én közvetlen környezetem sem igazán elfogadó,sőt...
Tizenévig nyomták ezt az unoka, meg a "fogj egy jóképű pénzes pasit" dumát,mire végre felfogták,hogy álljanak le,nekem egyik sem kell,az én életem,hadd éljem úgy ahogy akarom.
Hagyd figyelmen kívül amit mondanak,idővel úgyis megunják.
Egyébként összességében a leszbikusokkal elfogadóbbak mint pl a melegekkel,a hülyékkel meg nem kell foglalkozni.:)
Én a 7-es válaszolónak jelezném, hogy nyilván nem az a gond, hogy fel vonulnak a jogaiért, hanem azt ahogyan teszik sokszor.
Én pl testközelből láttam, igencsak primitív, provokáló, közönséges viselkedést, ilyen rendezvényen.
A gond tehát nem az, hogy jogaitok vannak, mert nyilván vannak, és lesznek is.
De ez még nem azt jelenti, hogy ezek a rendezvények azért jöttek létre, hogy a melegek, "közönség" előtt éljék meg a forró szerelmet, stb...
Van meleg ismerősöm, rendkívül intelligens, okos, kulturált ember, aki hasonlóképpen gondolkodik mint én.
Ha rendezvény, illetve tüntetés kell a melegek jogaiért, azzal semmi gond, sőt az a gond, ha ezt egyáltalán muszáj csinálni, ahhoz, hogy el érjen valamit a meleg/leszbikus társadalom.
Nyilván egy hetero embernek nem kell ezért felvonulni, de ha pl nekem kéne vonulni a jogaimért, akkor is figyelembe venném, hogy az utcán léteznek olyan emberek is akiket ez nem érdekel, és érint.
Hetero létemre sem, simagotom a kolbászom az utcán, nem mutogatom magam, és ha a párom mellettem is van, nem szoktam forró csókokat váltani vele, a buszon, vagy utcán pl.
Ezért van a magánélet.
A jogokokért való küzdelem, nem arról szól, hogy közszemlére teszem a vágyaim.
Tisztelet a kivételnek!!!!
Akik tényleg a jogaikat akarják érvényesíteni, és ezt emberek, és nem állatok módjára teszik.
Sajnos tök mindegy, hogy valaki meleg, vagy hetero, itt a hangsúly azon van, hogy viselkedünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!