Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Illik/nem illik direktbe rákérdezni valakinek a szexualitására?
"Szia, láttam az insta oldaladon kitetted a meleg zászlót, szabad tudni, hogy miért?"
Szerintem ha valaki ilyen nyilvánosan kirakja a színes zászlót, akkor nem tolakodás, ha megkérdem, hogy mi az oka, nem?
Ezt így, szerintem nyugodtan meg lehet kérdezni, maximum még hozzá írsz annyit, hogy 'ha nem tolakodás'.
Direktebben, más megfogalmazásban valóban kínosan/furcsán hangzik.
Így van, ahogy a kettes írja. Én, amikor még fent voltam hasonló oldalakon, gyakran raktam ki a szívárvány zászlót pl. politikai hírek után a homofóbia elleni tiltakozásképp, pedig én hetero vagyok.
Engem speciel abszolút nem zavart, ha valaki rákérdezett, sőt, sokkal értelmesebb reakciónak tartottam, mint amikor elkezdtek célozgatni, hogy mért nem látnak már hónapok óta lánnyal, megváltozott-e az életem valamilyen formában, stb. stb...
Köszi a válaszokat! Igazából nemrég pletykálta el egyik barátnőm, hogy azt mondják az illető lány leszbikus. Amivel nekem semmi bajom sincs, csak azért vagyok kíváncsi, mert én is biszex vagyok, na és értitek. :D
Nem tudtam milyen ürüggyel kérdezhetném meg, aztán eszembe jutot, hogy kint van a színes zászló.
Csak akkor bunkóság ha pl munkahelyen, szülők előtt stb rugdosod ki a szekrényből.
Ha tuti nem hozod veszélyes/kockázatos helyzetbe, akkor nyugodtan.
De alap, hogy ha nem tudod biztosra, hogy valakiről otthon/munkában/suliban tudják-e, kezeld úgy mintha nem tudnál semmit. A coming out személyes döntés és következményei lehetnek, tehát mindenkinek magának kell tudnia mikor érett meg a helyzet arra, hogy elmondja. Már ha akarja egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!