Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Illik/nem illik direktbe...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Illik/nem illik direktbe rákérdezni valakinek a szexualitására?

Figyelt kérdés

"Szia, láttam az insta oldaladon kitetted a meleg zászlót, szabad tudni, hogy miért?"

Szerintem ha valaki ilyen nyilvánosan kirakja a színes zászlót, akkor nem tolakodás, ha megkérdem, hogy mi az oka, nem?

2020. aug. 6. 13:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt így, szerintem nyugodtan meg lehet kérdezni, maximum még hozzá írsz annyit, hogy 'ha nem tolakodás'.

Direktebben, más megfogalmazásban valóban kínosan/furcsán hangzik.

2020. aug. 6. 13:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tolakodás, ez még nem bunkóság, ha nem tolakodón kérdezed. Az általad leírt kérdés teljesen jó, ha úgy van vele hogy semmi közöd hozzá akkor úgysem válaszol. Ettől még nem biztos, hogy leszbikus, lehet inkább csak úgymond elfogadó (vannak akik teljesen heterók, de pl. van "más" ismerősük és az elfogadottságukat ugyanolyan fontosnak tartja mintha ő maga az lenne).
2020. aug. 6. 13:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ahogy a kettes írja. Én, amikor még fent voltam hasonló oldalakon, gyakran raktam ki a szívárvány zászlót pl. politikai hírek után a homofóbia elleni tiltakozásképp, pedig én hetero vagyok.

Engem speciel abszolút nem zavart, ha valaki rákérdezett, sőt, sokkal értelmesebb reakciónak tartottam, mint amikor elkezdtek célozgatni, hogy mért nem látnak már hónapok óta lánnyal, megváltozott-e az életem valamilyen formában, stb. stb...

2020. aug. 6. 13:27
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Igazából nemrég pletykálta el egyik barátnőm, hogy azt mondják az illető lány leszbikus. Amivel nekem semmi bajom sincs, csak azért vagyok kíváncsi, mert én is biszex vagyok, na és értitek. :D

Nem tudtam milyen ürüggyel kérdezhetném meg, aztán eszembe jutot, hogy kint van a színes zászló.

2020. aug. 6. 13:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor bunkóság ha pl munkahelyen, szülők előtt stb rugdosod ki a szekrényből.

Ha tuti nem hozod veszélyes/kockázatos helyzetbe, akkor nyugodtan.

De alap, hogy ha nem tudod biztosra, hogy valakiről otthon/munkában/suliban tudják-e, kezeld úgy mintha nem tudnál semmit. A coming out személyes döntés és következményei lehetnek, tehát mindenkinek magának kell tudnia mikor érett meg a helyzet arra, hogy elmondja. Már ha akarja egyáltalán.

2020. aug. 6. 13:48
 6/7 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem, mondta, hogy bi. Nem is vette tolakodásnak... a zászló is kint van ugyebár, gondolom azért nyiltan felvállalja. Csak hát, így a közös körökben még nem volt szó erről. :D
2020. aug. 6. 14:00
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simán
2020. aug. 6. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.