Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Leszbikusok! Szerintetek ez...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leszbikusok! Szerintetek ez hasznos vagy inkább ártalmas az lmbtq elfogadási ügynek?

Figyelt kérdés
Elméleti kérdésként tenném fel a következőt: szóval ha egy amolyan influencer csaj aki amúgy hetero kapcsolatban van a pasijával a júliusi Pride hónap tiszteletére szolidaritásból olyan képet postol a közösségi oldalán amelyen smárol de legalábbis szájrapuszizik egy másik lánnyal, nos az használ vagy árt? Használ e avégett hogy leszbis intim pillanatot ábrázol ezzel is természetesként kezelve a jelenséget, vagy árt azzal hogy relativizálja a dolgot merthogy fiúja engedi sőt like-olja a képet féltékenykedés helyett, így azt a látszatot kelti hogy ez a plusz izgi dolog belefér a hetero kapcsolatot nem csorbítva

2020. júl. 5. 15:08
A kérdező szavazást indított:
Hasznos
Ártalmas/de legalábbis nem hasznos
Nem tudom
50 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez magamutogatás, nem segít leszbikusoknak semmit.

Pl egy lmbt+ influencer coming outol, az erőt adhat a többieknek, láthatod a lényed egy részét egy számodra megbecsült, tisztelt emberben.

A támogató kívülállók dolga az ilyen társadalmi mozgalomban, hogy attrocitások esetén védőfalat képezzenek, eljuttassák az aktivisták hangját több emberhez, és felismerjék hogy az egész nem róluk szól.

Mi az ami egy heteró influencertől hasznos lenne? Pl ha a szociális médián mondjuk egy fiús lányt piszkálnak, akkor mondjuk ráuszítja a követőit a homofób trollokra. A trollok 3-4 ilyen után rájönnek, hogy ez a viselkedés elfogadhatatlan, pl emiatt le lesznek törölve, sőt pl kirúghatják őket, vagy otthagyja őket a baráti kör.

Hasznos pl az lmbt+ rendezvények, könyvek, filmek, népszerűsítése. Ha pl lmbt emberek által készített termékeket népszerűsít, azzal segít pl olyan transz embereknek munkahelyet teremteni és fenntartani, akik az arcukat, hangjukat vállalva csak nehezen kapnának munkát.

Társadalmi összefogások támogatása, de egész évben, amikor szükség van rá. Pl amikor a bejegyzett élettársi kapcsolatot tárgyalták, nem volt pride month, asszem ősz vagy tél volt? Ilyenkor szólni 1-2 jó szót sokat ér. Nem kell feltétlen kisregényt írni, tudom hogy nem mindenki tud ilyesmit.

Illetve a hétköznapokban tudomásul venni, és természetesnek venni a másság létezését. Pl mondjuk egy smink videóban nem feltételezni, hogy minden néződ szőke kékszemű 14-20 éves cisz nő, aki azért sminkel, hogy bepasizzon. Vagy azt forszírozni hogy minden magára valamit adó nő sminkel.

Ezek pici verbális dolgok, kb észre se veszed, de van akinek sokat számít.

Ha valakinek van követő tábora, az tud pl pénzt gyűjteni is. Hacsak 50-100 forintot is adnak, még akkor is hatalmas erőforrást ad pl egy segélyvonal, lmbt barát hajléktalan szálló, ruhacsere program vagy jogvédő szervezet számára.

Lmbt+ rendezvények és helyeken a heterók vendégként vannak jelen. Persze mindenki érezze magát jól, de a cisz és heteró vendégek vegyék tudomásul hogy a rendezvény nem nekik és nem róluk, az ő igényeikről szól.

De pl egy tematikus csak női buliba egy meleg srác se akarjon bejutni.

Ezek csak példák, nem kell minden egyes rubikát kipipálni, hogy tényleg segíts.

Az alap irányelv szerintem az, hogy az a hasznos lmbt+ aktivizmus, ami ténylegesen javít az lmbt+ emberek életminőségén.

2020. júl. 5. 16:36
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyet képmutatásnak hívják, szerintem. Semmi értelme nem volna. Nem ártana, nem használna az lmbtq közösségnek.
2020. júl. 5. 16:37
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Jót semmiképp sem cselekszik,hiába hiszi ezt.

Ezzel a viselkedéssel csak azt éri el,hogy a valóban leszbikusoknak/ról,melegekről sem fogják elhinni,h tényleg azok,egy kalap alá veszik őket az ilyenekkel.

2020. júl. 5. 16:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze,a cselekvő egy más szemszögből nézve,tekinthetjük úgy is a dolgot,h azért csinálja,mert érdekli,h mit reagálnának az emberek arra,h mi lenne ha...

#3 vtam

2020. júl. 5. 16:52
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a mi lenne ha az nem ugyanaz mint ténylegesen annak lenni.

Pláne ha a dolog kellemes részét adja elő, negatív hatás nélkül, lengetve, hogy no homo.

Aki tényleg leszbikus, de megcsinálta, sikeres az példakép. Autentikusan önmaga, főként más lmbt+ embereknek reményt, bíztatást ad.

2020. júl. 5. 17:13
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Sok függ a körítéstől szerintem. Hogy hogyan kommunikálja le a képet a követőinek.

Az hogy a lány hetero kapcsolatban él nem jelenti az hogy heteroszexuális. Simán lehet bi- is és nem is feltétlenül azt közvetíti egy ilyen képpel, hogy hetero kapcsolatban oké ha mással kavar az ember, mert simán élhet nyitott kapcsolatban a párjával.

Összességében nem értem hogy hogyan lehetne ártalmas a dolog a leszbikusokra nézve. Szerintem lehet pozitív hatású egy ilyen kép, de a valóságban kb. semmit sem jelent, ha csak simán szöveg nélkül kiposztolta azért, hogy a férfiak csorgassák a nyálukat.

2020. júl. 5. 18:17
 7/16 anonim ***** válasza:
13%

Az ember szexualitásának nagyon-nagyon magánügynek kellene lennie, ezzel szemben a valóság az, hogy mindenki társadalmi problémát lát benne.

Erre jön a nagy lmbtq mozgalom: há' legyen már még ennél is szélesebb társadalmi ügy abból, ki hogyan szereti. Benzinnel oltják a tüzet. Totál el vannak tévelyedve...

26 bi nő

2020. júl. 5. 22:19
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

26 éves bi nőnek címezve:

Nővel szeretnéd majd leélni az életed?

Ha belebotlasz majd a legelső problémákba, amik abból adódnak, hogy nem férfivel szeretnéd összekötni az életed, talán rájössz, miért létezik egyáltalán az lgbtq.. mozgalom. (Az más kérdés, hogy az eszközeik sokszor tényleg nem célravezetőek.)

Abba a feltételezésbe bele se megyek, hogy esetleg pasival akarod leélni az életed és az afférjaidhoz nincs köze senkinek (mert amúgy tényleg nincs), csak hát ugye úgy könnyű megmondani a frankót és leszólni azt, aki esetleg nehezebb helyzettel küzd és bizony ki akar állni a jogaiért.

Nem vitázni akarok, csak nem igazán tetszett a “megmondó” stílus, a “bi” mivoltod meg ebben a helyzetben nem igazán úgy jött le, hogy tudod miről beszélsz, inkább tényleg úgy ütközött ki, mintha semmi problémád nem lenne az életben, de mivel bi vagy, jogosnak érzed megmondani a tutit.

Semmi bajom a biszexualitással. De némely helyzetben nem sokban különbözik attól, mintha egy hetero mondaná “ki nem szarja le a melegeket, csinálják 4 fal között”.

Mintha a probléma abból adódna, hogy melegek nem dughatnak az utcán....... degradáló:)

2020. júl. 5. 22:33
 9/16 anonim ***** válasza:
31%

Érdekes módon soha nem volt problémám abból, hogy kivel fekszem le, mert az aktuális partnereimen kívül senkit nem fárasztottam a szexuális érdeklődésemmel.

Érdekes. Nagyon érdekes...

2020. júl. 5. 22:41
 10/16 anonim ***** válasza:
83%

Igen, ezért mondtam, ha majd nem csak dugni fogsz azonos neművel, hanem a mindennapjaidat élni, akkor talán megtapasztalod.

És nem, nem kürtöli világgá az átlag leszbikus se, hogy az a nő, akivel együtt él, azzal dugnak.

Na de persze magyarázhatom, ha nem akarod, úgyse fogod megérteni. Márpedig nem akarod.

2020. júl. 5. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!