Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Szakítanunk kellene?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítanunk kellene?

Figyelt kérdés

Sajnálom, hosszú lett 🤷‍♀️

Lassan három hónapja együtt vagyok egy lánnyal, távkapcsolatban, fél éve ismerjük egymást. Eleinte minden szép és jó volt, de már majdnem egy hónapja elkezdtek változni a dolgok amikor közeledett a vizsgaidőszak (ő egyetemista, én még nem). Egész nap csak tanul és tudom, hogy fontos neki a tanulás, amit meg is értek, de velem már szinte nem is foglalkozik, ha meg igen, akkor bűntudatom van pont azért, mert jobb dolga is lenne. Elképesztően hiányolom, amit ő tud, viszont azt nem hogy esténként sírok is miatta.

És ez csak a gond egyik része. Mindketten nagyon érzékenyek vagyunk, ezért lassan halad a kapcsolatunk. Viszont neki már az is baj, ha szív emojit küldök neki és még sohasem mondta, hogy szeret (így hát én sem). Ezelőtt nagyon sokat törődött velem, viszont már többet adok, mint kapok. Nekem is jól esne, ha értékelné azt, hogy bármikor számíthat rám, támogatom és igyekszem, hogy ő minél jobban, kényelmesebben érezze magát velem. Nem azt mondom, hogy árasszon el bókokkal, stb. Csak ne az legyen már, hogy én beleadok 80%-ot, ő meg csak 20-at vagy kevesebbet. Félreértés ne essék, ha valami gondom van, akkor meghallgat és ha tud, akkor próbál segíteni is. Viszont ez eddig nem így volt, ugyanannyit törődtünk egymással.

Ha általa valamiféle kellemetlenség történik, én mindig szemet hunyok felette. Viszont ha én csinálok valamit, akkor úgy beszél velem, mintha éreztetni akarná, hogy amit mondtam/tettem, az rossz, sértő, stb. Pedig én sohasem bántottam, még szóval sem. Számomra fájdalmas, amikor ezt csinálja. Meg úgy általánosságban ez az egész kapcsolat az utóbbi időben. Persze vannak boldog pillanataink, de már annyiszor sírtam miatta, hogy kételkedek a kapcsolatunk jövőjében. Én nagyon szeretem, vele akarok lenni és tudom, hogy a dolgok még változhatnak ha lesz több ideje. De ez sajnos nem életbiztosítás.

Lehet, hogy jobb lenne nekem nélküle? Vagy csak túlreagálom? Nem szeretnék mégtöbb fájdalmat okozni magamnak.

2020. jún. 20. 12:57
A kérdező szavazást indított:
Ennek a kapcsolatnak nincs jövője
Ez most egy ilyen időszak, később megint jó lesz
23 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Nem akarok bunkó lenni, de ebből nem jön át, hogy ez konkrétan mitől kapcsolat?

Távolság, egyik nem ér rá a másikra, még csak nem is szeretitek egymást nyíltan kimondva egymás felé. Ez így mitől kapcsolat?

Nem tudom hány évesek vagytok pontosan, de ennek így tutira nincs jövője. Kivéve persze, ha bárkinek erre van igénye, akkor hajrá, egyszer vége lesz az egyetemnek, akkor majd a munka miatt nem ér rád. Ez is eljön majd, meglátod. Jobb lesz minden (ja nem).

2020. jún. 20. 13:20
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nem reagalod túl, jobb lenne neked egy másik lány.
2020. jún. 20. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem először próbálj meg vele beszélni erről, aztán meglátod, hogy mit reagál rá, hogy próbál-e változtatni valamin vagy nem
2020. jún. 20. 14:05
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem szeretném elveszíteni, úgyhogy most megbeszéljük, hogy mi legyen.

18 és 23 évesek vagyunk.

2020. jún. 20. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén nem látok bele,hogy ki a hibás. Talán egyikőtök sem csak nem illetek össze.

Egy felnőtt kapcsolatban megesik hogy egyikőtök néha többet ad (érzelmileg, anyagilag, tettek terén) amikor a másiknak erre van szüksége, aztán ha kell, fordul a kocka.

Természetesen ennek mértéke a kapcsolattól is függ, egy 25 éves párnál inkább azt hogy ki fizeti a kávét, 35 évesen hogy kinek van épp energiája teregetni...

Ehhez kell az a bizalom hogy számíthattok egymásra.

Ha ez a fajta bizalom nincs meg, az nem lesz hosszú kapcsolat.

Azt is tudni kell elfogadni, hogy egy felnőtt nem fog veled hajnal 4kor lelkizni mert reggel 6tól melózik másnap.

Az egyetem is ilyen, azon a másfél héten múlik a diplomád, oda kell tenni magad.

Az egész szeret dolog meg úgy megy, hogy neked is ki kell mondani, ha komolyan gondolod küldd el neki azt a szív emojit. Mondd meg neki, hogy érzel...ha egy párkapcsolat ezt nem bírja el, minek vagytok eggyütt?

2020. jún. 20. 16:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretem,hogy itt mindig a szakítást javasolják,de most én is azt mondom,hogy ennek így nincs jövője,saját tapasztalat.Én 5 évig voltam olyan kapcsolatban,amin csak én dolgoztam,lelkileg belerokkantam a végén.Beszélj vele,próbálj rá hatni,de ha nem fogja fel,mi a baj,lépj ki mihamarabv
2020. jún. 21. 01:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: aki eljut odáig, hogy kiírja a kérdést, hogy szakítson-e általában eléggé boldogtalan hozzá hogy ezen filózzon. Sajnos a tapaszt letépni mindig fáj, de a legtöbb ilyen kérdést kiíró csak lelki támogatást vár, nem azt, hogy áh, szenvedj még...

A bųzi-e vagyok kérdések dettó. A helyes válasz igen.

Boldog ember nem rágódik szakításon. Heterók nem őrlődnek azon melegek-e.

A válasz igen. 😚

2020. jún. 21. 01:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nekem is volt ilyen barátnőm. Csak annyi különbséggel hogy mi találkoztunk szinte naponta.

Az elején mikor még nem is találkoztunk akkor szinte alig foglalkozott velem ezért szakítottam vele.

Aztán a találkozások után újra összejöttünk aztán ugyan ez lett a vége..

Figyelj, ha nem foglalkozik a kapcsolattal akkor semmi értelme tovább húzni.

2020. jún. 22. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!