Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a magyarázat akkor pontosan? (Többi lent)
Azt tudom, hogy a homoszexualitás nem
döntés kérdése, de akkor mi tesz azzá? Mi most a hivatalos álláspont? Gének? Környezet? Más?
Köszi a válaszokat!

Ha valódi tudományos cikkeket olvasnál (kutatók publikációi, amiket tudósok bírálnak el), akkor hasonló helyen keresgélhetsz:
100%-os magyarázat (még) nincs, de a genetika is benne van. (Biofizikus vagyok, genetikát is tanultam hellyel-közzel)

Ha már tudjuk, hogy mik azok a gének, környezet és egyéb dolgok amik heteroszexuálissá tesznek, akkor lehet kérdezni, hogy mi az amitől az ember meleg lesz.
Mert a heterok sem a környezetükben látott "forma" miatt lesznek heterok. Ilyen alapon melegek sem lennének, hisz nekik is van szüleik, és nem ezt a formát látták.
Ajánlottak nekem egy filmet ami elvileg erről szól, hogy egy meleg rájött, hogy mitől alakul ki a homoszexualitás, viszont nem hozta nyilvánosságra, mert akkor már a születendő babáknál is meg lehet állapítani, így inkább az elvetetés mellett döntenek.
Ha jól emlékszem ez a film az: Kódjátszma
(The Imitation Game, 2014)

Ha jól tudom a jelenlegi biológiai magyarázat összetett.
A szexualitás kialakulása bevésodeses folyamat ( mint a kacsáknál...)
Ennek van genetikailag zártam kódolt része, és a környezettől felvehető nyitottan kódolt része
Mind2 hatással van a végeredményre.
Így lehet az, hogy a legtöbb melegnek nincs választása, akinek meg van, sokszor gyerekkori trauma befolyásolja.
Elvileg 5 éves korig megtörténik a bevésodes

Ha a csak a környezetből tanulnák el, mert azt látják hogy egy meleg pár kézen fogva sétál az utcán, akkor nem léteznének melegek egy olyan helyeken, ahol soha nem láthattak ilyesmit. (pl. Oroszország)
Ha jól tudom (és fentebb linkeltek be), kutatások azt mutatják, hogy a genetika van benne. Hivatalos, 100%-os álláspont még nincs, ezért terjengenek olyan szabadok a tévhitek. (Bár a lapos Föld után már azt is megkérdőjelezem, hogy mindenki elhinné-e ha kimutatnák a biztos választ, pl hogy 100% a génekben van és nem lehet befolyásolni.)

Jók az előző válaszok.
Én olyan feltevést is olvastam, hogy a homoszexualitás az evolúció megoldása a túlnépesedésre. Mivel mi férfiak biológiailag nem

(véletlen rányomtam a küldésre...)
tudunk gyermeket nemzeni, így a demográfiai szempontból a gyermekszületési szám valamennyivel csökken, elvileg.
Ez az elmélet viszont azt is magában foglalhatja, hogy a túlnépesedés növekedésével nő a homoszexuális emberek aránya. Ha így van, vajon magasabb a homoszexuálisok aránya például Kínában és Indiában, mint Európában? 🤔

"Én olyan feltevést is olvastam, hogy a homoszexualitás az evolúció megoldása a túlnépesedésre."
Ez sem ésszerű.
Mert attól, hogy valaki meleg még nem jelenti azt, hogy meddő lenne :D
Egyébként meg ha a természetnek ez lenne a célja ezzel, akkor lehetne több meddő nő, vagy több impotens pasi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!